1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z napędem LT3.0 Slim

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez ariel111c, Styczeń 31, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. ariel111c

    ariel111c Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    301
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam.
    Problem jest tego typu ,że napęd w mojej konsoli (Slim 22-10-2010) po wgraniu 3.0 raz łapie gry a raz nie tyczy się to również oryginałów.
    Wyskakuje komunikat "odtwórz dvd"
    Problem znika dopiero jak zostawię płytę w napędzie odepnę xa od listwy na 10-15 sekund i podłączę z powrotem.
    Ktoś się wcześniej spotkał z takim czymś ???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ty robiłeś flash czy kto inny? Prawdopodobnie albo ktoś nie sczytał pełnego OFW tylko w JungleFlasher kliknął SlimKey i na tym wgrał CFW.
     
  4. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jeżeli raz działa, a raz nie to nie będzie wina złego flash'u tylko coś z bebechami napędu ew. konsoli. Powtórzę pytanie kolegi, sam robiłeś flash czy serwis ?
     
  5. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Było kiedyś kilka razy jeszcze jak pierwsze wersje JF były z obsługą SLIMA. JF coś, źle wyciągał FW przez SLIMKEY i potem właśnie tak się działo. Raz było ok, raz nie działało. Niektórym zabawa w HEX pomagała.
     
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Znam temat, ale wydawało mi się że wtedy od razu po flashu wywalało "PLAY DVD"...cóż nie doświadczyłem problemu. Mam Lizarda :cool: hyhyhy
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Do tej pory niektóre, kontrolery nie są komaptybilne. Slimkey odczytuje i jest piękne playdvd. Można mieć nawet zalecany kontroler via 6421A, lecz jeśli chipset z mobo jest zły ten błąd będzie:D.
     
  8. ariel111c

    ariel111c Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    301
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Flash był robiony w profesjonalnym serwisie. Generalnie wszyscy są z nich zadowoleni sam osobiście robiłem u nich 3 razy i zawsze było git.
    Ogólnie napęd jak już załapie to działa bez zarzutu i raczej nie jest uszkodzony (instaluje itd) tylko to odpinanie go od listwy jest upierdliwe.
    Wygląda to tak jak by napęd miał jakiś dziwny efekt pamięci (czy może no właśnie błąd)
    Czyli co pozostaje zaktualizować LT czy jak ? Nie mam sprzętu do takiej zabawy :) musiał bym podejść do nich chyba.
    Dodam ,że formatowanie czy czyszczenie pamięci podręcznej nie pomaga.
     
  9. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jeśli robiłeś w serwisie to leć do niech i sam nic nie cuduj. Oni albo uszkodzili ci napęd albo wyciągnęli klucz z błędami i tak wgrali LT.
    Jeśli napęd uszkodzony to muszą ci wymienić. Jeśli klucz wyciągnęli z błędami i zabawa w HEX nic nie załatwi to muszę cię zmartwić, że raczej nic z tym nie zrobisz. I będziesz musiał "walczyć" z tym serwisem.
    Żądaj naprawy albo wymiany konsoli.
     
  10. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Skąd masz pewność że dostałeś swój napęd :) ?
    Popieram radę gruby33, zapylaj do serwisu niech to naprawią.
     
  11. ariel111c

    ariel111c Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    301
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    He he no nie podobno żeby takie wałki robili :) chłopaki widać ,że są normalni i zależy im na opinii.
    Napęd raczej na pewno jest mój i raczej nie jest uszkodzony bo tak jak pisałem jak zostawiam płytkę w napędzie problemu nie ma i chodzi idealnie
    wystarczy ,że wyjmę płytkę wyłączę konsolę i włączą ją np na następny dzień otwieram napęd wkładam oryginała i zonk Odtwórz DVD
    Odpinam od prądu na kilkanaście sekund i wszystko cacy.
    A co jeśli faktycznie coś jest źle sflashowane i zostawię to tak jak jest czy może się pogorszyć do tego momentu ,że całkiem przestanie łapać ???
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    jesli kosc walnieta po drillu to taksie stanie.

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  13. ariel111c

    ariel111c Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    301
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dobra dzięki wszystkim za pomoc. Tak czy siak wezmę xa pod pachę i przejdę się do nich popytam czy to może wina źle wgranego softu czy może odwiert za głęboki zobaczymy co powiedzą. Jeszcze raz dzięki za pomoc.

    edit: A jeszcze zapytam o co chodzi z tym HEX'em może by pomogło ?
     
  14. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
    Radze sie samemu nie bawic tylko oddac do serwisu konsole taka jak jest i powiedzieć, ze cos spierniczyli.
     
  15. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    U mojego szwagra wyszło tak że w końcu odpala mu grę 1 na 20-30 włożen. A teraz musi dostać dłużej żeby załapać. Inne napędy wkładałem i to samo.
    Więc jeśli ktoś ci oddalił kiche to niech to naprawi. Żebyś za pół roku nie płakał że ci w.ogóle nic nie czyta...

    Wysłane z Xperia Neo V z Tapatalk
     
  16. ariel111c

    ariel111c Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    301
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Hm zaczyna mnie to trochę martwić szczerze mówiąc chociaż na razie się nie pogarsza.
    Jeszcze jedno: W tej chwili mam LT3.0 i pytanie jest takie: Jeśli tak się stanie że napęd wysiądzie to czy na takiej konsoli da radę postawić RGH/Jtag ?
    Ostatnio coraz bardziej zastanawiam się nad tą przeróbką bo w sumie napęd do niej nie potrzebny a live mnie specjalnie nie interesuje.
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak da się na takiej konsoli zrobić rgh. Co do play dvd to ich wina, wina po stronie złego odwiertu lub wina po stronie nie odczytania full dump.
     
  18. ariel111c

    ariel111c Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    301
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Na moje oko drill wygląda ok myślę że to wina błędu podczas flashowania.
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No to jak ci to nie przeszkadza, zostaw tak jak jest. Jak padnie zrobisz rgh lub kupisz nową, majątku to nie kosztuje
     
  20. ariel111c

    ariel111c Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    301
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    A jak wygląda sprawa z takim RGH ? Wystarczy wtedy zrobić obraz płytki Imgburn'em przerobić Iso2God wrzucić gotowy obraz na dysk np zewnętrzny i idzie ? (truncate odpada) ??
     
  21. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    wypakowujesz grę do xex'a i kopiujesz przez FTP do konsoli.
    God tak samo.
    Lub wypakowujesz zawartość płyty bezpośrednio na konsoli za pomocą FSD.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum