1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z napędem - nie czyta płyt.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ckman1973, Październik 12, 2010.

  1. ckman1973

    ckman1973 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, nagrałem niedawno FIFĘ 11 na płytę i chcę zagrać, ale za każdym wsunięciem płyty do napędu pokazuje się piękny napis "Otwórz napęd". OK, myślę, że źle nagrana płyta, jednak oryginalnej DVD z filmem i oryginalnej FIFY 09 również nie czyta. Wkurza mnie to, ponieważ niedawno zakupiłem dysk 250GB i chciałem nie męczyć napędu dłużej.
    Moje pytanie jest takie: czy mogę zregenerować jakoś napęd, czy pozostaje kupno nowego. Jeśli tak, to proszę powiedzieć, jaki model kupić.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ckman1973

    ckman1973 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    możesz oddać do kalibracji lasera
    możesz wymienic laser
    lub kupić napęd np.liteon - tylko pamiętaj że wraz z zakupem nowego
    trzeba do niego wgrac klucz ze starego napedu bo inaczej gry nie bedą działały
     
  5. ckman1973

    ckman1973 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozumiem, a jest jakaś usługa na allegro tego typu?
     
  6. ckman1973

    ckman1973 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    ja myśle że jak piszą cos takiego cyt."Usługa polega na regeneracji lasera za pomocą specjalnej produkcji włókien, oraz na konserwacji przy pomocy specjalnego płynu." - to nie mają zielonego pojęcia co robią :D

    podaj skąd jesteś lub szukaj kogoś w twojej miejscowości kto sie tym zajmuje
    ja ci to moge zrobić wysyłkowo lub na miejsu u mnie :)
     
  8. ckman1973

    ckman1973 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zadzwonię do gościa, który przerobił mi konsolę. Aha, jestem z Biłgoraja, czyli wieś. W Lublinie sami "fachowcy" podobno...
     
  9. Guccimane

    Guccimane Banned

    Dołączył:
    Październik 7, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czy ja wiem czy kalibracja dużo da-szczerze? zainwestuj w nowy napęd lepiej dołożyć i mieć spokój.
     
  10. OPTIM xD

    OPTIM xD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    248
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ŁDZ
    Ja nie bawiłem się w kalibrowanie lasera, poszedłem od razu wymienić napęd kosztowało mnie to 200zł, napęd oczywiście od razu przerobiony na LT 1.1
     
  11. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    i dlatego wybuliłes 200zł
    kalibracja to około 50-60zł i napęd jest jak nowy
     
  12. ckman1973

    ckman1973 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A na czym ta kalibracja w ogóle polega? Nie chce mi się wydawać 200zł, ponieważ chcę, aby tylko gry odtwarzało do momentu, w którym odczyta je dysk.
     
  13. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
Wczytywanie...

Poleć forum