1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z napędem - nie reaguje / Xbox 360 Arcade Benq

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DSLMarvel, Lipiec 12, 2010.

  1. DSLMarvel

    DSLMarvel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Napęd działał bez problemu ,wszystko czytał (grałem, oglądałem film i zostawilem plyte w napedzie). Włączyłem konsolę godzinę później i po prostu odmówił posłuszeństwa i zaczęła mrugać jedna czerwona dioda(oznaczajaca blad napedu). Dodam ,że w ogóle nie reaguje. Nawet nie drgnie. Napięcia zasilające DVD na płycie głównej sprawdzałem i są poprawne. Więc to na pewno wina napędu,bo powinien się chociaż wysuwać gdyby padło coś innego. Pytanie więc co mogło być przyczyną tejże usterki? Dodam iż nie wiem czy napęd był przerabiany.
    Pytanie brzmi czy teraz jest jakiś sposób abym odzyskał ten "Klucz napedu/płyty głównej" ? Gdzieś czytałem ,że ktoś po prostu podmienił całą płytkę z częściami ze starego do nowego napedu i wszystko działało spowrotem. Myślicie ,że mogłoby zadziałać ?
    I w którym Chipie znajduje się w ogóle ten klucz? Bo może wystarczy przelutować go z jednego do drugiego DVD jeśli wcześniej wymieniony sposób nie przyniósł by rezultatu?
    Będe bardzo wdzięczny za odpowiedź i pomoc.
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jaki masz blad na ekranie? bez napedu konsola dziala?
     
  4. DSLMarvel

    DSLMarvel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsola działa bez problemu jeśli nie mam podpięte napędu. Gdy jest podpięty wyskakuje błąd E65. Ale tu się wszystko o napęd rozbija. Na bank on nawalił, bo po podlączeniu do samego zasilanie(bez SATA) powinienem móc chociażby tacke otworzyc ,lub sama powinna sie zamknać jesli jest otwarta.
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    to trzeba zobaczyc czy naped jest widoczny w dosflashu. Jak nie - to juz lipa.
     
  6. DSLMarvel

    DSLMarvel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napęd juz dawno rozkrecilem i plyte wyciagnalem. Inaczej bym tutaj nie pisał...
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To co dexter napisał, jeśli nie to raczej konsola już wrak. Są jeszcze nikłe szanse wlutowanie kości i na programator(benq,sami, hitachi) jeśli lite-on i dosflash go nie widzi czeka cie kupno nowej konsoli.
     
  8. DSLMarvel

    DSLMarvel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spróbuje tym dosflashem. A co powiecie na to: ktoś na elektrodzie napisał ,że "Istnieje szansa wygenerowania klucza z danych na naklejkach z napędu (kod na obudowie,kod na elektronice i kod na laserze)Jungle flasher ma taką opcje.oczywiśćie jeśli ten napęd był fabrycznie montowany w tej konsoli" . Jak myślicie, czy ten sposób jest możliwy, czy to jakas bujda tylko?
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    to ci wciska bajki gdyz klucz napedu nie ma z nimi nic wspolnego. Jesli nie da rady z napedu to zostaje odczyt z plyty glownej ale to musisz miec dash nie wyzszy jak 7371.
     
  10. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    W przypadku jak masz niekompletny klucz napędu podczas odczytu JunglFlasher sam zaproponuje żebyś odczytał informacje z elektroniki i z lasera aby uzupełnić klucz. Sam z tego nigdy nie korzystałem bo nie było takiej potrzeby, ale nie sądzę że da się tym wygenerować klucz.

    Jak kolega Dexter wyżej pisał klucz możesz odzyskać jedynie przez JTAG, a jeśli masz dash wyższy niż 7371 to konsola nadaje się tylko do oglądania filmów.
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak by sie dalo klucz wygenerowac to juz bysmy mieli generator dostepny.
     
  12. DSLMarvel

    DSLMarvel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzisiaj moge dodac nowine. Probowalem jeszcze raz podlaczyc naped i sie "sfajczył" scalak-przetwornik napięcia w napedzie. Rozmawialem z bratem i powiedział ,że to mogło być przyczyną nie działania napędu(jego braku reakcji) i po wymianie tego scalaka ,bedzie mogl smigac normalnie. Co o tym myślicie?
     
  13. bobi13

    bobi13 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    koledzy jak można zczytać klucz napędu z płyty głównej??
     
  14. Zwierzakdc

    Zwierzakdc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2008
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Posiadam uwalony napęd Liteon v1. Padł po poprawnym flashu. Przed flashem działał, teraz nie reaguje w ogóle. Co może być przyczyną. Czy jak przelutuję jakieś elementy z innego to będzie działać? Mam oryginalny dvd key i całą resztę. Bardzo prosze o pomoć bo muszę go w jakiś sposób reanimować.
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jak nie widzi go dosflash to niestety elektronika do kosza.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nowy napedzik i po kłopocie, jak co moge go odkupić za 20zł lub zrobić wymianę z dopłata za nowy
     
Wczytywanie...

Poleć forum