1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z napędem w Xbox 360.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kalkam, Styczeń 23, 2011.

  1. kalkam

    kalkam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Dębno
    Siema,Mam taki problem mam podobno naped Philips(taki bialy od arcade poprostu)i goscciu mi przerabial niewiem jaki Ixtreme(czy jakos tam).

    No i tak mam piraty i jak je wkladam do Xboxa 360 to raz dzialaja od razu(rzadko)a najczesciej to Otworz Naped. To otwieram wycieram plytke zamykam i tak pare razy chyba max z 10min. to robie a pozniej gram. No ale te 10minut to mnie to wkurza a wiec jaki jest sposob na zrobienie?Mozliwe ze przerobka bo jakies gry ze smietnika na PC wchodza odrazu i orginalka na Xboxa360 tez odrazu (mam 1org.) A u kumpla od razu dzialaja te piraty to niewiem.Piraty porzyczal mi kumpel.

    Więc prosze o pomoc.

    Z góry ThX
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Moze te kopie masz na lipnych plytach.
     
  4. kalkam

    kalkam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Dębno
    . niewiem to kumpel zalatwia ale u niego od razu wchodzi a więc chyba przerobka albo duzy znak ?
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    może za szybko nagrana............może laser klęka............moza flash stary...............może laser do kalibracji..............możliwe jest wiele rzeczy............
     
  6. Damianglogow

    Damianglogow Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miałem tak samo jak napęd mi padał. Prawdopodobnie niedługo całkiem przestanie ci czytać gry i napęd lub laser do wymiany będzie.
     
  7. kalkam

    kalkam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Dębno
    nom ale tylko te przerobione slabo czyta a nawet filmy przerobione spokojnie ida.A drogo by bylo za laser?Ale czyta mi filmy,gry orginalne na PCta jakies tam czyta.A plyty sa zarysowane ze szok!!!!!ale dziwne ze u kumpla od razu ida...
     
  8. szychabarca

    szychabarca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    427
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Barcelona
    Miałem podobny problem z moim napędem też nie czytał gier( nawet zainstalowanych na dysku) i się zacinał przy otwieraniu. Najlepiej wymień napęd jeżeli masz odpowiednie fundusze, a jeżeli nie to do kalibracji lasera.
     
  9. kalkam

    kalkam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Dębno
    Dobra to jak co wymienie laser dzieki wam
     
  10. JacoR0

    JacoR0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miałem ten sam problem. A mój koszt naprawy wyniósł mnie jakieś 1,5 godziny(tak długo ponieważ dopiero pierwszy raz rozbierałem swojego xbox'a) :D
    Tu masz filmik jak rozebrać xbox'a YouTube - How To Open An Xbox 360 wszystko szczegółowo wyjaśnione:D UWAGA! W pewnym momencie będziesz potrzebował śrubokręt storcowy tzw. gwiazdke. Nie musisz rozbierać całego xbox'a wystarczy do tego momentu gdy wyciągniesz napęd. Następnie odkręcasz 4 śrubki(krzyżak). Ściągasz obudowe napędu i widzisz co jest w środku. Teraz weź pałeczkę do uszu i spirytus/wódkę. Zamocz pałeczke w spirytusie/wódce i przetrzyj laser. Następnie sprawdź czy działa jeśli działa to miłej gry życzę a jeśli nie to niestety laser do wymiany lub kalibracji:( Warto spróbować nic cie to ie kosztuje a może zadziałać:D
     
  11. mistrz77

    mistrz77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Masz padniety laser ale Próbuj activate.iso
     
Wczytywanie...

Poleć forum