1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z napędem xbox 360 2009r prod,

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kamodj, Wrzesień 19, 2016.

  1. kamodj

    kamodj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie!

    Pisze tutaj ponieważ nie potrafię poradzić sobie z usterką jaka mnie spotkała.

    Sprzęt:
    Xbox 360 2009r (nie wiem jaki model płyty)
    napęd- Hitachi/LITE-ON przeróbka LT (ale która to nie mam pojęcia)

    Wszystko zaczęło się od momentu kiedy na konsole wskoczył kot. Konsola wprawdzie była wyłączona ale po upadku ze stolika przestała czytać płyty (bez względu na typ, gra,muzyka,film,nie ma znaczenia)

    Objawy:
    po włożeniu płyty silnik dosłownie na sekundę rozkręca płytę na obroty po czym przestaje kręcić.
    Na ekranie po tej sekundzie widać tylko napis - WYSUŃ TACKĘ - w polu wykrywania płyty.

    Po wymianie lasera dalej to samo.
    Po wymianie taśmy łączącej laser z płytką napędu również żadnej poprawy.

    PS. Konsola działa i gdy kupuje gry w wersji cyfrowej, odpalane z dysku działają,ale mam kilka dobrych gier na oryginalnych płytach i niestety nie mogę z nich skorzystać.


    Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to bardzo proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Może być silniczek który rozkręca płytę, albo silniczek od prowadnicy lasera. Jak wymieniałeś laser to rozlutowałeś na nim zworke ?? czy na pewno założyeś odpowiedni laser do swojego modelu napędu ??
     
  4. kamodj

    kamodj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    -silniczek kręci ale dosłownie przez sekundę
    -wymieniłem laser ale nie pomogło - laser nówka sztuka (dokładnie ten sam symbol)
    -nie sądze aby zworka miała tu jakiś wpływ

    ok rozlutowałem ten element -mimo to nie działa
    założyłem spowrotem laser jaki był od momentu zakupu- również ta sama reakcja
    już powoli kończą mi się pomysły co może być przyczyną.
     
  5. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie wiem jak jest w 360, bo nie wymieniałem, ale w one przy wymianie lasera można sie rąbnąć przy ustawieniu konta prowadnic (to te dwie tuleje po których lata laser). Jak będzie laser zbyt daleko od powierzchni płyty to nie przeczyta. W one u mnie to pomogło.
     
  6. kamodj

    kamodj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli co powinienem zrobić?
     
  7. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zobaczyc czy przesuwa sie poziomo względem ułożenia płyty.
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jeśli ruszales śrubki od prowadnic, to nie ustawisz już lasera. Oznaczone one są na zielono są od spodu prowadnic. Jeśli ne ruszales kup nowy napęd

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum