1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z napędem

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez NowyKoles, Styczeń 19, 2013.

  1. NowyKoles

    NowyKoles Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2012
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,

    Mam dosyć dziwny problem z napędem xboxa. Wczoraj grałem sobie najzwyczajniej na swiecie, poszedłem spać, do pracy, wróciłem z pracy i odpalam xboxa, płyta nie chce sie odczytać (czy to pirat czy oryginalna - zero rys) - Co słyszę: Wkładam płytę , obstawiam że zrobi jeden obrót 360 stopni i zatrzymuje się. Co się dzieje na ekranie: Podczas wkładania płyty mam Odczytywanie a następnie gdy płyta się zatrzyma : Otwórz napęd. Czyściłem soczewkę lasera nadal bez zmian, dociskałem górny panel napędu - wówczas Odczytywanie trwało chwile dłużej po czym była cisza i znów napis Otworz napęd. Nie wiem co mam z tym zrobić, prób wykonałem napewno ponad 100. Nic nie przynosi skutku.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    czym czyściłes soczewkę? laser do wymiany będzie
     
  4. NowyKoles

    NowyKoles Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2012
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Patyczkiem do uszu na którym był spirytus, następnie dokładnie wytarłem suchym patyczkiem
     
  5. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Problem z napędem


    Spirytus to pić można a nie czyścić soczewke.
    Ipa i podkrecic laser albo wymienić na nowy.


    Wysłane z mojego GT-S6500D
     
  6. NowyKoles

    NowyKoles Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2012
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zamówiłem sobie juz nowy, nie zamykajcie tematu to napisze czy działa. Będzie u mnie 22 stycznia
     
  7. skuterpl2

    skuterpl2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mońki
    Witam, mam xboxa produkcja 19.09.2008, mam zmieniony naped z lite on na samsunga(nie przeze mnie) i mam lt.1.6-2.0.Mam pytanie czy moge cos z tego zrobic zeby grac w far cry 3 dmc itp?. Czy nic nie moge zrobic,bo alan wake mi poszedl, ale far cry i te inne nowsze nie.Dash 13....
     
  8. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    Oryginalnie powinienes miec LiteOna 16D2S i takowy naped musisz sobie kupic... Pozniej flash na LT3.0 i bedzie wszystko hulac :)
    P.s. Pamietaj o wyciagnieciu klucza ze starego napedu, tego samsunga i tego klucza musisz uzyc do flasha newego LiteOn'a...
     
  9. skuterpl2

    skuterpl2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mońki
    Ale ten naped kosztuje banke tak czytalem, to czy mi sie wogole oplaca, zieki za odpowiedz :)
     
  10. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Problem z napędem

    Jak chcesz grać w nowe gry to się opłaca.

    Wysłane z mojego GT-S6500D
     
  11. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    nie musisz mieć liteona. wsadzisz benq to będzie chodził tak samo a jest tańszy
     
  12. skuterpl2

    skuterpl2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mońki
    Jakis konkretny model benq?Czy obojetnie jaki moge wstawic

    EDIT:Znacie jakies dobre stronki z napedami, bo poszperalem po allegro i tablicy to same syfy.
     
  13. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Obojętnie jaki model benq.Poszukaj na forum czy nikt do sprzedania nie ma albo na stronach typu Games-Box
     
  14. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Problem z napędem

    Mam liteon'a do sprzedania. 80zł z wysyłką, jak dasz klucz to LT3 masz gratis.


    // mataman i skuterpl2 takie rzeczy dogrywajcie sobie na PW
    #ESLORD
     
  15. NowyKoles

    NowyKoles Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2012
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wracam do tematu, laser wymieniony a płyt dalej nie czyta, przekreci sie raz i na tym koniec ;/

    Zauwazyłem ze czerwona lampa nowego lasera nie swieci sie ;/

    Edit: nie zdjalem plomby, teraz hula
     
Wczytywanie...

Poleć forum