1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z...napędem(?)

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Po|<ora, Styczeń 28, 2013.

  1. Po|<ora

    Po|<ora Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kalisz
    Witam. Ostatnio mam problem z niektórymi grami, które wcześniej działały bez zarzutów. Problem mam np. z grą Saints Row The Third. Od jakiś 2 tygodni gdy chcę odpalić grę, wkładam płytę do napędu, zamykam, i xbox tak dziwnie chwilę popracuje, i nic się nie dzieję, (Nierozpoznany dysk)Muszę otwierać i znów zamykać napęd tak z 2-3 razy żeby dopiero zadziałało... Co może być tym spowodowane? Podkreślam że nie dzieję mi się to ze wszystkimi grami. Wczoraj np. nagrałem Devil may Cry, i pierwszy raz odpaliła się normalnie. Dziś jednak już się nie odpala za 1 razem...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    słyszysz charakterystyczne trzaski, napęd mieli płytę?
    stawiam na laser, wymiana lub czyszczenie z naciskiem na wymianę
     
    1 osoba to lubi.
  4. Po|<ora

    Po|<ora Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kalisz
    No czasami tak jakby coś tam trzaskało lekko...
    Ale może to być wina lasera skoro większość gier odpala bez problemów?
    I dodam jeszcze że czasami podczas gry w FIFA 13 gra mi się zawiesza, rzadko kiedy, ale się zdarza.
     
  5. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    jest to TYLKO I WYŁĄCZNIE wina lasera.
    laser do wymiany albo przeczyść go sobie płynem do mycia soczewek (nie pamiętam nazwy)
     
  6. Po|<ora

    Po|<ora Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kalisz
    Dziś zauważyłem, że tytuły typu Devil may Cry, BO II, FIFA 13 nie odpalają mi. Zadziałają dopiero wtedy, gdy odpalę jakąś starszą gierkę, i xbox wtedy dopiero chyba "zaskoczy" i po tej akcji dopiero mi działa :/
     
  7. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    bo są zapewne nagrane na innych płytach co jeszcze odpalają . Przeczyść laser lub wymień ,wkrótce żadnych nie będzie łapać.
     
    1 osoba to lubi.
  8. Po|<ora

    Po|<ora Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kalisz
    Nie mam teraz kasy na serwis... Może sam się wezmę za otworzenie, tylko nie jestem pewien czy to robić, pietra trochę mam bo do końca nie wiem co i jak z tym otwieraniem konsoli.
     
  9. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Problem z...napędem(?)

    Slim czy phat ?
    Nie napisałeś albo nie widzę.

    Wysłane z mojego GT-S6500D
     
  10. Po|<ora

    Po|<ora Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kalisz
    Nie slim, grubasek jasper.
     
  11. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Problem z...napędem(?)

    Laser do wymiany

    Wysłane z mojego GT-S6500D
     
    1 osoba to lubi.
  12. Po|<ora

    Po|<ora Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kalisz
    A jeśli bym spróbował przeczyścić?
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12085
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Problem z...napędem(?)

    Zdecydowanie daj to komus, kto ma pojęcie. Znając zapalencow naprawa będzie wyższa po twoim czyszczeniu ;)

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  14. Po|<ora

    Po|<ora Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kalisz
    Ok trudno, będę musiał się wstrzymać do 10 ;/
     
  15. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    słuchaj, jeśli gry masz zainstalowane na dysku to wystarczy je tylko uruchomić - jak jeszcze miałem starego xenona to również dałem laser do czyszczenia.
    ale przed zabiegiem kombinowałem z pozycjami w konsoli i może wyda Ci się to śmieszne ale niektóre tytuły nie odpalały mi na leżącej konsoli a niektóre na stojącej.
    nie wiem na jakiej zasadzie to działało ale przynajmniej pograłem :]
     
  16. Po|<ora

    Po|<ora Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kalisz
    No nie mam zainstalowanych, bo mam dysk tylko 20GB żeby mieć na sejvy.
     
  17. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Tu zostaje podkrecenie mocy lasera przeczysczenie lasera i tak max gora miech cos da. A tak wymienic laser najlepiej
     
    1 osoba to lubi.
  18. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja miałem tak samo wymieniłem laser na nowy i to samo
     
  19. Po|<ora

    Po|<ora Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kalisz
    Co ty powiadasz? I rozwikłałeś problem jakoś?
     
  20. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Chyba tak bo rozebrałem cały napęd wyczyściłem patyczkami do uszu i wszystkie orginały które nie działały odpalają teraz bez problemu tylko mam problem z piratami ale to już chyba wina płyt
     
  21. Ganjaever

    Ganjaever Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
Wczytywanie...

Poleć forum