1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z napędem

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez michal172, Wrzesień 19, 2013.

  1. michal172

    michal172 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Krzeszowice
    Witam,

    Stworzyłem nowy temat gdyż wszędzie gdzie był poruszany problem z napędem w xie to były to zazwyczaj przeróbki.


    Więc mam taki problem. Od jakiegoś czasu tacka od xa( rocznik 2009) zacina się i trzeba kilka razy naciskać żeby się wysunęła i szybko wsadzać płytki bo potrafi się sama zamknąć, ale to nie było dla mnie jakimś dużym utrudnieniem, dopiero gdy napęd przestał mi czytać Gears of War 3 twierdząc że trzeba przetrzeć płytę szmatką troszkę mnie to zainteresowało, grę sprawdziłem na innej konsoli i nic z nią nie było, ale zbagatelizowałem ten problem gdyż przestałem grac na xie. Dopiero wczoraj gdy zakupiłem Gta V natrafiłem na taki problem że gra pochodzi przez chwilę koło 10 min w przybliżeniu i się zacina tak że trzeba ją resetować przyciskiem, próbowałem już instalacji obu płytek z tym że jedna na dysku druga na pendrivie, obie na dysku, jedna na dysku druga w napędzie i dalej pojawia się ten sam problem. Czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi co dokładnie nawala w konsoli założyłem że jest to wina napędu ale nie wiem czy nie błędnie.

    Z góry dziękuję za odpowiedź
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Kolego jezeli masz szmatke a u znajomego na tej samej grze jest ok to wszystko wskazuje na to ze po malu juz ci laser nie ogarnia co do gta zainstaluj tylko 1 dvd a z drugiej graj z plyty bez instalacji i sprawdz bo co do gta to sa rozne dziwne opinie

    Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
     
  4. michal172

    michal172 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Krzeszowice
    Wiesz co no tak myślałem że to może być laser, tyle że ta informacja o szmatce to tylko przy gowie się pojawia tak to wszystko śmigało, do momentu gta, a tak jak mówię próbowałem już grać z jedną płytą nagraną a drugą w napędzie i nic to nie dało i nie wiem czy mam xa rozkręcać i bawić się w wymianę pasty którą chyba rok temu zmieniałem, czy kupować nowy napęd, bo prawda jest taka że chce jak najmniej włożyć w naprę bo to mi się w tym momencie nie opłaca
     
  5. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Jrzeli chodzi o to hta to staje ci obraz w miejscu i wiesza sie konsola? Jezeli staje obraz i wiesza sie x to jak dla mnie do wymiany pasta bo klocek za mocno sie grzeje

    Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
     
  6. michal172

    michal172 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Krzeszowice
    No tak to wygląda dokładnie tak jak napisałeś, gram chwilę czasami xbox pozwoli na dłuższą chwilę np koło 1h a tak to 10 15 min i obraz staje i łapie zawiasa, w ogóle tak dla testu włączyłem limbo które mam na dysku i tu mi się nic nie wieszało tylko mogłem spokojnie grać, ale to może dlatego że gra jest mniejsza pod każdym względem to i się klocek tak nie grzeje.
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Grzanie nie ma nic do tego. Jeśli konsola osiągnie za duża temperature wyłącza się. Twoja konsola zaś kończy powoli życie. Włącz grę bez podłączonego dysku twardego jeśli problem się powtórzy szukaj nowej konsoli

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum