1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z napędem?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez morethanride, Styczeń 31, 2014.

  1. morethanride

    morethanride Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć,

    ostatnio wpadł mi w ręce XBOX 360 (wersja Arcade) i niestety mam problem.
    Do włączenia wszystko działa jak należy. Kiedy wkładam płytę do napędu, czasami na moment pojawia się napis "odczytywanie", innym razem widać go przez parę sekund.
    Po chwili ekran robi się czarny i (nie jestem pewien) xbox się wyłącza. W każdym razie chwilę później tak jakby się sam włącza i wraca do ekranu głównego. Dodam, że profil gracza zmienia się na pierwszy na liście. Próbowałem przeczyścić laser, ale skutku to nie dało. Gra włączyła się może raz na 50 prób. Zaktualizowanie softa nic nie dało. Wszystkie gry, które odpalałem są w 100% oryginalne (próbowałem około z 15 różnymi).
    Czy to problem z całym napędem czy może wystarczy wymienić laser? Chyba, że to zupełnie coś innego...

    Liczę na waszą pomoc.
    Z góry wielkie dzięki ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ixikus

    ixikus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2013
    Posty:
    159
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Z tego co piszesz to wszystko wskazuje na problem z napędem. Jeśli czyściłeś laser i nic nie pomogło nawet trochę to wymiana raczej też nic nie zdziała. Chyba musisz wymienić napęd.
     
    1 osoba to lubi.
  4. morethanride

    morethanride Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki. Nie mam tylko pewności czy to na 100% własnie napęd bo zachowuje się dziwnie. Zwłaszcza to restartowanie. Może coś z kablami jest nie tak? Jaki napęd ewentualnie się nada najbardziej do tego modelu? Można gdzieś kupić używane w 100% sprawne czy raczej to oszuści?
     
  5. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    Poszukaj jakichś aukcji albo coś takiego! Można nieraz fajna używke złapać! Napęd najlepiej taki jak miałeś! Dziwne te objawy faktycznie! Włóż film dvd spróbuj odpalić i zobacz jak się napęd zachowuje!

    Pomogłem? Daj przydatne! Dziękuje!
     
    1 osoba to lubi.
  6. morethanride

    morethanride Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    DVD niestety to samo. Przed chwilą udało mi się odpalić FableII. Padło po 5 minutach. Dzięki, przegrzebię trochę allegro, bo nie uśmiecha mi się kupowanie nowego napędu za 200zł. Mój napęd: Philips & Lite-On DG-16D2S. Jestem zupełnie zielony w temacie, ale może ten model napędu jest jakiś kiepski/wadliwy i lepiej szukać jakiegoś mocniejszego zamiennika?
     
  7. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    Jest to chyba najlepszy przynajmniej wg mnie napęd! Korzystałem z niego w moim falconie długo długo i nigdy nie miałem żadnych zastrzeżeń! A z innymi bywało różnie! Widziałem używki nawet po 50 - 70 zł! Szukaj dobrze!

    Pomogłem? Daj przydatne! Dziękuje!
     
    1 osoba to lubi.
  8. morethanride

    morethanride Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, już się zabieram. Najważniejsze teraz znaleźć naprawdę sprawną sztukę, a nie która tylko w opisie taka będzie ;) Dzięki za pomoc.
     
  9. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Żadnego napędu nie kupuj, narazie (wymiana wiązać się może z zmianą klucza, no chyba że elektronikę zamienisz, jednak oprucz lasera i elektroniki tam nic nie pada raczej. ja uważam że Laser ewidentnie szwankuje. Te wyłączania to tak ci się wydaje chyba że faktycznie konsola staje, i wentylatory, jednak jesli niby się gra włącza a potem wraca do menu głonwego powody mogą być 2. Firmware napędu albo Laser. Czy miałeś robione LT napędu?
     
Wczytywanie...

Poleć forum