1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z napędem.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez zalek, Maj 3, 2014.

  1. zalek

    zalek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Witam, otóż zakupiłem laser do xbox'a 360, z wymianą nie było jak najmniejszego problemu, tylko teraz płytka nie chce się "zakręcić". Po prostu wkładam płytę, i widnieje napis po sekundzie "otwórz napęd" i to wszystko. Jest na to jakaś rada? Napęd padł całkowicie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czy ruszałeś prowadnice? ale te dolne śrubki jesli tak naped w śmieci i czy laser miał zworke, trzeba ją rozlutować.
     
  4. zalek

    zalek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Prowadnice musiałem osunąć na bok, aby zdjąć laser, innego sposobu nie widziałem ;/ Przy próbie odpalenia gry z otwartą górą, płytka lekko zakręciła i stop, tak jakby nie miała siły ruszyć. Laser był bez zworki wyciągnięty w 100% sprawdzonego napędu od kumpla.
     
  5. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Pospinane wszystko dokładnie, góra jest potrzebna mogłeś uchodzić coś.

    Wysłane z mojego P6-U06 przy użyciu Tapatalka
     
  6. zalek

    zalek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Wszystko podłączone dokładnie i sprawdzone pare razy, chyba w końcu pójdzie konsola na RGH, jeszcze coś pokombinuje, mogę porobić screeny. Myślałem, że to przez kabel zasilania, ale dociskałem oraz zmieniałem go na nowy i nic się nie dzieje :/
     
  7. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Bez diagnozy ciężko pomóc samemu możesz tylko sprawdzić taśmy, ile masz kohm na potencjometrze DVD, a rgh to dobra opcja z niezliczonych możliwościami.

    Wysłane z mojego P6-U06 przy użyciu Tapatalka
     
  8. zalek

    zalek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Aj no właśnie 4,6 KOhm na DVD, a może tak się stać przez źle wgranego lt?
     
  9. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Lt nic tego ile masz khom, zrób na potencjometrze 3.03.

    Wysłane z mojego P6-U06 przy użyciu Tapatalka
     
  10. zalek

    zalek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Ustawiłem na 3,6 okhm i płyta kręci się, ale co chwile "staje". Słychać jakby się zatrzymywała. Dać może na 3,3 okhm? Boje się, że spalę ten laser :)

    EDIT : Ustawiłem 3,02 wkładam płytkę z grą i nic, nawet oryginały, laser jest sprawny, bo płytkę CD odczytało mi za pierwszym razem po 2 sekundach... już nie wiem co może być nie tak..

    Jeszcze link, aby się upewnić, czy to na pewno ta śrubka ;-)[​IMG]
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Laser umarł, cd bedzie czytac dvd juz nie

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum