1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z napedem !!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez metroscout, Listopad 9, 2009.

  1. metroscout

    metroscout Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białysto (Kleosin)
    Siema wszystkim.
    Problem wygląda następująco, otóż mój kochany X nagle przestała czytać płytki. Czytał wszystko a teraz tylko cd. Jak wkładam grę <oryginał lub pirat> pokazuje się to co na kompie (logo i przemowa żeby wrzucić płytę do ixa) albo "Zagraj w grę" i nie czyta. Jakieś porady?
    Sprzet: xbox prem 60gb 12.2008 wymieniony i przerobiony napęd na samsung ixtreme 1.4
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    grales na tym napedzie wczesniej bez problemow?A zgrałeś klucz?bo jak nie to konsola moze byc jako oddtwarzacz DVD
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    musisz rozkręcić napęd i wyczyścić soczewkę od lasera - prawdopodobnie

    jeżeli to nie pomoże a masz umiejętności i wiesz jak używać miernika [multimetra]
    to dam ci sposób jak podkręcić laser żeby jeszcze działał dotyczy tylko DVD Samsunga !


    [​IMG]

    interesuje nas lewy potencjometr tam gdzie napis DVD
    przykładasz omomierz tam gdzie niebieskie strzałki [pomiar w kOhm-ach]
    i mierzysz rezystancję będzie w przedziale 3,4-5,2 kOhm ,zapisujesz sobie !
    wkładasz cienki wkrętak w otwór i ustawiasz troszku mniej np. 4,2 kOhm
    podpinasz do xboxa i sprawdzasz czy działą ,jeżeli nie jedziesz w dół do np. 3,0 kOhm
    NIE WOLNO CI ZJECHAĆ PONIŻEJ !!! 2,8 kOhm-a bo uszkodzisz laser na amen
    OCZYWIŚCIE JAK CZUJESZ SIĘ NA SIŁACH TO ROBISZ TO NA WŁASNE RYZYKO
    całą regulację przeprowadzasz przy odłączonym i rozebranym napędzie DVD

    taki mały poradnik mi wyszedł :D
     
  5. metroscout

    metroscout Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białysto (Kleosin)
    Karolkici: klucz na pewno zgrany bo w serwisie kupowałem napęd, przerobiłem i był bez zarzutu przez 10 miechów

    Qazimodo: Dzięki. Tak też myślałem żeby zrobić czytając inne problemy i chyba nic innego mi nie zostaje.

    Ps. myślałem że będę czekał na odp. z tydzień bo wiecie "Dla świeżaków" ale się ciesze że się myliłem.
     
  6. <one step ahead>

    <one step ahead> Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    z południa
    W znanym serwisie aukcyjnym zakupisz samą głowicę lasera(tylko 30zł),której wymiana jest dziecinnie prosta i na pewno sobie z nią poradzisz.Jako że sama głowica nie ma w sobie sterownika,to nie będzie potrzeba żadna ingerencja w pamięć flash napędu.Wystarczy starą wymienić na nową.

    [​IMG]


    Stało się to pewnie dlatego,że używałeś tanich płyt DVD-DL,tzw "marketowych",hehe

    Pozdr
     
  7. metroscout

    metroscout Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białysto (Kleosin)
    Jeszcze jedno pytanko. Gdy przerabiałem konsole kupiłem nowy napęd samsunga i został mi stary oryginalny napęd liteona, którego nie przerabiałem.
    wstawiłem go teraz do konsoli i lata elegancko na oryginalnych gierkach.
    Czy grając w oryginalne gierki przez neta mogą mi zbanować konsole ??? Czy może na konsoli jest gdzies zapisane ze miałem wczesniej przerobiony napęd?? :ban
     
  8. konik_qaz

    konik_qaz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema

    Opiszę pokrótce swój problem.
    Podczas gry mój xbox przestał nagle odczytywać płyty (nieprzerobiony). Czytałem różne poradniki, w końcu postanowiłem spróbować podkręcić laser. Gdy przykładam do niego omomierz pokazuje mi wynik 0,00. Miernik działa poprawnie, sprawdzałem go na bateri. Czy to oznacza że laser jest kaput? W elektronice jestem kompletnym lakiem. Proszę o pomoc.
     
  9. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2722
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dokładnie jest "kaput"


    @down
    Wymień laser najtańsze rozwiązanie. Nie ruszaj prowadnic przypadkiem tych śrubek od dołu)
     
  10. konik_qaz

    konik_qaz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki, ale nie rozumiem dlaczego skoro jest zepsuty, po uruchomienu go soczewka świeci świec się na czerwono.
    Prosze o jakieś sugestie co robic dalej, aby reaktywować konsolę.
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Świecić będzie, działać już nie. Kupić nowy trzeba

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  12. konik_qaz

    konik_qaz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy wymiana lasera to coś bardzo trudnego? Próbować samemu czy zdać się na fachowca?
     
  13. konik_qaz

    konik_qaz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema. Po wymianie lasera na nowy nie znikł. Dzieje się to samo. Płyta zakręca się pare razy i koniec. Pojawia sie tylko otwórz napęd. Pomocy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum