1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z napędem

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Mainstone, Grudzień 28, 2008.

  1. Mainstone

    Mainstone Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem jest nieco dziwny i tajemniczy. Mianowicie napęd nie specjalnie chce czytać płyty z grami. Cała sprawa jest o tyle tajemnicza, że wszystko było ok, pojechałem na kilka dni do Poznania, po czym jak wróciłem nic nie było ok... a nikt ponoć nie dotykał konsoli, ani nic z tych rzeczy.
    Stwierdziłem, że może wynika to z zabrudzenia napędu, wrzuciłem płytę czyszczącą ta odpaliła od razu i bez problemu. Potem ponownie wrzuciłem Fable 2, gra odpaliła (jakoś) strasznie się zacinała i działał bardzo wolno, kiedy chciałem załadować save'a wyskoczył komunikat, że nie można odcyztać płyty. Podobnie sprawa wygladała z innymi płytami. Cóż wkurzyłem się i olałem to. Dzisiaj probuje znowu coś z tm zrobić, ale teraz już nawet nie zaczyna czytać płytek z grami. Słuchać jak naped zaczyna się kręcić i potem takie leciutkie stuknięcie, od nowa zaczyna się rkęcić i znowu... powtarza sie to tak 4-5 razy po czym wszystko ustaje i nic... otwieram napęd znowu zamykam i to samo...
    Wszystko jest oryginalne.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ghost02

    ghost02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2008
    Posty:
    213
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław | GG 2005759
    moim zdaniem sie naped po prostu zepsol, mialem tak samo z napedem w laptopie np. wszystko dzialalo a na 2 dzien nagle plyt nie czytaj, po wlozeniu plyty do napedu zaczynal ją mielic a po chwili przestaje i tyle. jak masz gwarancje to dzwon do M$ i tyle
     
  4. bmc1

    bmc1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! Ziomeczek ma taki problem że przy GTA4 gra sie zawiesza. Ta sama gra na moim sprzecie chula bez problemu. Nie pomaga przestawienie konsoli w bardziej wentylowanym miejscu, ani sposób jej ustawienia. Napęd to liteon, jes to wersja Arcade z maja. Czy ktoś się spotkał z czymś takim?? Może to być padający napęd? Kolega aktualizował gre czy coś takiego (postępował według komunikatu) Z góry dziękówa za odpowiedż. Pozdro
     
  5. gim5

    gim5 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja tez to mialem(konsola nie przerabiana) ale o dziwo jak zmienilem postawilem ja pinowo to zaczela czytac gry:DD dzis postawilem ja normalnie i tez dalo sie grac mam nadzieje ze to nie powroci:rolleyes:
     
  6. Angoleiro

    Angoleiro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    165
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wymień ten napęd ;) jak oryginaly ci tak truptają, to to albo umiera albo już nie żyje ;)

    pozdrawiam
     
  7. gim5

    gim5 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chcialem sie zapytac na wszelki wypadek ile kosztuje wymiana napedu w iksie?? i czy znacie stronke,aukcje gdzie robia takie rzeczy? z gory thx
     
  8. Angoleiro

    Angoleiro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    165
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    na allegro duzo ogloszen jest. pogooglaj troche, jest pare serwisow w necie. Koszt od 130 zl w gore ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum