1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z napędem

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Marcioo, Październik 30, 2010.

  1. Marcioo

    Marcioo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, kupiłem niedawno Xboxa przerobionego flashem 1.6, marki napędu nie znam. Pierwsza gra którą włożyłem było RDR. Chwile pograłem i wyskoczył komunikat wyczyść płyte szmatką. Następne gry równierz albo nie chcą się odtworzyć, pisze wysuń napęd lub przeczyść płyte szmatką. Dodam, że napęd wydaje dziwne odgłosy, tak jak by chwile poczytał płyte i zaraz przestawał. I tu pytanie :
    1.Co to może być?
    2. Ile by kosztowała naprawa?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. memeczyslaw

    memeczyslaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    224
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miałem identyczny problem jest to popsuty laser w konsoli mi pomogla wymiana laseru teraz wszystko śmiga bez problemu, zapłacilem 90 zl.
     
  4. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Przede wszystkim rozbierz konsole i sprawdz naped.
    Przeczysc go oraz laser.
    Jesli nie pomoze najlepiej wymien na nowy naped jesli to stary samsung lub Hitachi.
     
  5. memeczyslaw

    memeczyslaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    224
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    taniej wyjdzie wymieniając sam laser nie caly napęd i nie bedzie musial przerabiać konsoli ponownie
     
  6. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Jesli to starszy naped to nie warto za 90zl ladowac laser za kilkanascie zlotych wiecej kupisz new naped z roczna gwarancja :)
    Starszy naped ma powycierane prowadnice itp rzeczy co z tego ze laser new jak za chwile inny element siadzie.
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  8. Marcioo

    Marcioo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dziękuje koledzy, jeszcze jak byście mi powiedzieli jak sprawdzić jaki to jest napęd to bym sprawdził i wam napisał, pokombinowlaibyśmy co zrobić, dodam że konsola to Jasper Arcade, rok produkcji bodajże marzec 2009.
     
  9. delko

    delko Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam nie będę pisał nowego tematu tylko opisze swój problem tu
    Wymieniłem napęd około 3 dni temu wszystko ładnie śmigało do czasu
    grałem w tekkena wyłączyłem konsole po około 4 godzin włączyłem jak ponownie i wyskoczyło otwórz napęd otworzyłem a następnie zamknąłem czyta płytę około 2 sekund i wyskakuje znowu otwórz napęd pomocy
    A tu znalazłem filmik z takim samym problemem YouTube - Mój problem z napędem od xbox'a 360 Elite
     
  10. lolusia

    lolusia Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kurcze mam to samo od tygodnia nie czyta zadnych plyt niewazne czy kopie czy oryginal . ciagle tylko wysun tacke i tak w kolko.
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    a instalowaliscie nowego dasha lub jakas bete?
     
  12. lolusia

    lolusia Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak nowy dash niestety jest install
     
  13. Zientek

    Zientek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam ten sam problem ale przy instalacji gry. Ma to coś wspólnego z beta dasha ???
     
  14. delko

    delko Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie nic nie instalowałem
     
  15. delko

    delko Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie nic nie instalowałem
     
Wczytywanie...

Poleć forum