1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z napedem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez marek199118, Październik 31, 2010.

  1. marek199118

    marek199118 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam problem xbox nie odczytuje mi wszystkich gier a jak juz cos odczytuje to zmiennie raz tak a raz nie i wywala komunikat otworz naped. Z tego co widzialem to troszke w xboxie mam kurzu . Czy moze problem wywodzi sie od tego ze moze byc laser zakurzony ????? Albo czy najgorsze naped zaczyna szwankowac?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ogór

    Ogór Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    383
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A grasz na oryginalnych grach?
     
  4. maati139

    maati139 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam podobny problem jak marek199118. Zaczęło się od drobnych problemów z czytaniem płyt(zdarzało się że konsola ich nie widziała). Jakieś 2 tygodnie temu przestały działać wszystkie gry, pierwsza myśl to że zabrudził się laser więc otworzyłem konsole i przeczyściłem go zwilżonym alkoholem patyczkiem kosmetycznym. Nic to nie dało. Więc kupiłem nowy laser do swojego napędu(Samsung TS-H943). Dzisiaj go załączyłem i niestety to samo a dodatkowo pojawił się dziwny problem z wyświetlaniem obrazu w HD(HDMI w ogóle nie działa, component tylko na TV 480p) Nie wiem co może być jeszcze przyczyną, silnik napędu zdaje się działać,kręci płytami chociaż zastanawia mnie fakt braku charakterystycznego "buczenia", czyli głośnej pracy. Tak jakby starał się ją rozkręcić. Proszę o pomoc.

    Aha, konsola przerabiana.
     
  5. marek199118

    marek199118 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na oryginalach jeszcze nigdy nie gralem. Nawiazujac do tematu wczesniej gry chodzily a teraz prawie 80% nie chce odczytac gier i wywala komunikat otworz naped. Moze byc to wina zakurzonego lasera i lekko porysowanych plyt???? Czy najgorsze naped sie zepsul???? Ale gdyby naped sie zepsul to nieczytalby zadnych gier??
     
  6. ATi

    ATi Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2010
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Milanów
    Ile czasu masz(macie) te konsole? W większości przypadków konsekwencjami tych problemów jest RROD z kodem 0102, żadne zmiany napędu nie pomogą. Radzę żeby konsolę przejrzał fachowiec to może jeszcze pociągnie.(choć mogę się mylić)
     
  7. marek199118

    marek199118 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam konsole od wakacji.Elite 120GB naped LiteOn Rok produkcji 2009.Nigdy dotad nie sprawiala problemow w 100% wszystko chodzilo a teraz sie pozmienialo niestety:(
     
  8. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
  9. maati139

    maati139 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsole kupiłem już używaną w czerwcu tego roku, nawet nie wiem ile ma lat. Jest to wersja premium z dyskiem 60GB, napęd taki jaki podałem wyżej. Mógłbyś napisać coś więcej o RROD z kodem 0102? Wiem,jestem trochę jeszcze zielony:) Zaraz spróbuje jeszcze wykalibrować laser, co do problemów z wyświetlaniem HD to pojawił się nowy trop wskazujący na telewizor.

    Ja Verbatim.
     
  10. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    zobacz z tyłu obudowy na date produkcji.
     
  11. ATi

    ATi Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2010
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Milanów
    RROD 0102 to zimne luty pod GPU co w większości przypadków oznacza że konsola jest do wyrzucenia bo nie opłaca się naprawiać, ale twoja konsola(marek199118) jest za nowa na taki przypadek więc to jednak może być laser
     
  12. maati139

    maati139 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wykalibrowałem laser ale nic to nie pomogło. Konsola z 2008-07-10. Problem z wyświetlaniem obrazu po części w sumie rozwiązany, nie wiem czym różni się 1080i a 1080p ale na "i" wystartowało, z "p" nie dało rady. Kupić nowy napęd? Konsola była przerabiana z tym że nie wiem w jaki sposób. Jak rozpoznać np że konsola miała flashowany napęd?
     
  13. marek199118

    marek199118 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja takze uzywam Verbatim TDK i wszystkie gry chodzily a teraz w wiekszosci nie chodza :(
     
  14. masiusgn

    masiusgn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam kumpel nabył konsole w środę bodajże konsola z roku 2008 i też jest taki problem że np: u mnie gra smack down vs raw 2010 rusza od strzała a u niego po włożeniu otwórz napęd więc wsuwałem i wysuwałem u niego napęd chyba z cztery razy i gra odpaliła co może być przyczyną ?? u mnie od strzała działa i jeszcze jest taki problem że inne gry śmigają tylko jeszcze w niektórych wyskakuje wyczyść płytę szmatką.... wiec o co Kaman bo nie kminie tylko nie które tak mają jakieś chore to aha i wszystkie płyty verbatim...
     
  15. marek199118

    marek199118 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A te niektore dzialaly???? Czy caly jak chcesz zalaczyc pisze wyszysc szmatka plyte??? jesli tak to byc moze zle nagrales plyte.
     
  16. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Ja mam ze swoim liteonem od pewnego czasu taki problem, na początku było ok, później z biegiem czasu i kolejnymi nagranymi płytami było coraz gorzej. Od początku nagrywałem na płytach EMTEC, i zauważyłem, że pierwsze płyty które nagrywałem chodzą nadal lepiej niż te, co nagrywałem ostatnio na EMTEC, czy też kilka testowych Verbatimów, także to pewnie kwestia partii płyt.
    Ale w tej chwili z moją konsolą to jest już agonia. Produkcje mam 2008-09, przerobiony na 1.6 i sprawa wygląda tak: jak laser skalibruję pod jedną grę, to są problemy z innymi, oryginalne generalnie chodzą bez większych problemów, filmy DVD chodzą zawsze, gry na stare xpudło oryginalne działają również...Stąd mój mózg przetwarza to jako wypalony już laser, ale nikt tak na prawdę nie jest w stanie mi tego potwierdzić. Objawia się to komunikatem o wyczyszczeniu płyty szmatką, lub podczas próby zainstalowania leci, leci, i po kilku % przerywa komunikatem jak wyżej. Dodatkowo, nikt nie sprzedaje laserów typowo pod liteona, na alledrogo są tylko lasery do BENQ które są identyczne, na kilku zagranicznych forach wyczytałem, że mają działać bez problemów bo oznaczenie części jest to samo. Zastanawia mnie tylko to, co przed paroma postami ktoś napisał - RROD od układu GPU ma sprawiać problemy z odczytywaniem płyt? Coś mi tu nie gra...artefakty, problem z HDMI, to zrozumiem, ale nie odczyt płyt...

    A co do kolegi co pisał o 1080i i 1080p: najprawdopodobniej 1080p ci nie działa, bo masz telewizor/monitor HD READY a nie FULL HD, przez co natywną jego rozdzielczością jest 720p, ewentualnie 1080i (interpolowane), stąd max twoim ustawieniem jest 1080i.
     
  17. masiusgn

    masiusgn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Właśnie w tym rzecz że te gry ale tylko nie które... co u mnie normalnie działają od strzała u kumpla jest wyczyść płytkę szmatką ale tylko nie które i u mnie one działają normalnie... Powtarzam tylko nie które a tak to prawie każda działa więc oco kaman ?? Przegrałem swieżo gta 4 i działa u niego od strzała ...
     
Wczytywanie...

Poleć forum