1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z napędem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez [PL]Kadrom, Grudzień 18, 2010.

  1. [PL]Kadrom

    [PL]Kadrom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam

    Przedewszystkim pytanie te kieruje do osób znających się w tym co tu napisze.
    Kupiłem ostatnio klocuszka premium z napedem benq. Sprawa wygląda o tyle że poprzedni właściciel podczas składania na odwrót podpiął kable zasilania(nie wiem jakim cudem:p) a następnie jak odpalił to dioda zielona migała a napęd nie działał. Powiedział że jeden tyrystor jest do wymiany (Patrz foto Xbox 360 uszkodzony napęd, bez rrod ). wymieniłem go i dioda przestała migać jednakże napęd dalej nie działa. Cały czas jak konsola jest włączona to laser się świeci jednak nie działają silnik do napędzania płyty i przesuwania lasera. Co to może być i czy to da sie naprawić??

    Dzięki i Podzrawiam!!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    da sie zrobic odczyt z tego napedu?
     
  4. [PL]Kadrom

    [PL]Kadrom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    powinno dać rade odezwe sie jak to zrobie
     
  5. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    raczej został uszkodzone coś więcej - na ekranie wyświetla sie jakis błąd z serii E...

    E64: DVD Drive Error - DVD limit czasu podczas resetu: firmware Wrong, dvd jest bez f / w chip, itp. To także może być spowodowane przez tacy nie są w pełni zamknięte przy starcie systemu. również może to oznaczać, że jądra nie można uruchomić / podpis w NAND Flash chip jest uszkodzony może być możliwe po złej aktualizacji. Może to być również spowodowane złym kabel SATA.


    E65: DVD Drive Error - napęd DVD nie jest DMA ustawione: Nieprawidłowy firmware, dvd jest bez f / chip w itp. Może to być również spowodowane przez tacy nie są w pełni zamknięte przy starcie systemu.

    E66: DVD Drive Error - brak powiązania napęd DVD: model DVD, lub wersja nie jest zgodna z wersją oczekuje na desce rozdzielczej Lub oprogramowanie układowe w wersji na dysku jest starsza niż wersja firmware oczekuje na desce rozdzielczej. Upewnij się, że napęd DVD jest ta sama wersja oryginalnie dołączona do konsoli i że jest przy użyciu oryginalnego oprogramowania dołączonego do konsoli lub nowszej. jeśli dysk można wysunąć, czytać i pisać pod Windows, ale błędy w konsoli, zastępując oryginalne oprogramowanie powinno rozwiązać problem.

    sorka tłumacz google
     
  6. [PL]Kadrom

    [PL]Kadrom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jungle flasher go nie widzi a na ekranie wszystko jest normalnie
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  8. [PL]Kadrom

    [PL]Kadrom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  9. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Jaka masz wersje menu konsoli.
    Sprawdzisz w informacjach o konsoli w ustawieniach konsoli.
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ustawienia dane systemowe, lecz zapewne ta konsola to podstawka pod kawę. Daj ten napęd komuś, kto się na tym zna wylutować chip i na programator
     
  11. [PL]Kadrom

    [PL]Kadrom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    inaczej zadam pytanie. Czy podpięcie zasilania na odwrót mogło spowodować uszkodzenie elementów napędu a jeżeli tak to jakie potencjalne elementy mogły zostać zniszczone (diody tyrystory chipy itd)????????????
     
  12. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Nikt Tobie raczej nie odpowie na to pytanie , bo trudno coś stwierdzić nie mając w rękach uszkodzonego sprzętu.
    Próba odczytu keya w dosflasherze. Jeśli się nie da no to ..... problem , jeśli pójdzie to +-100 na nowy napęd.
    Widać , że wiedziałeś co kupujesz , więc pretensje do sprzedającego niepotrzebne i gwary pewnie niet.
    Same jak to mówią u nas "plecy".
     
Wczytywanie...

Poleć forum