1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z napędem?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez konradstw, Październik 4, 2011.

  1. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    Witam! Od czasu wgrania LT 1.91 a teraz 2.0, mam pewien problem. Nagrałem FIFE 12 i podczas instalacji na mojej konsoli wyskoczył błąd wyczyść płytkę etc. Nic przeleciałem obraz przez ABGX i nagrałem jeszcze raz. Udało się, gra się zainstalowała, lecz pograłem kilka razy a płytka jest po prostu porysowana. Teraz nagrałem GoW3 i przy próbie instalacji na konsoli znów wyskoczył błąd wyczyść płytę. Teraz sam nie wiem, czy mój napęd po prostu rysuje płyty? Da się to jakoś naprawić czy konieczna wymiana napędu?
    Dodam, że po wielu próbach i błędach a to na 50% a to 60% instalacji udało mi się zainstalować Girsy. Lecz to nie znaczy, że mam zignorować problem, który ewidentnie jest. Płyta z Girsami zawiera wiele małych rysek, które można zobaczyć dopiero przy dokładnym przyjrzeniu przy dobrym świetle na płytę. Fifa, którą kilka dni temu nagrywałem również jest już porysowana. Czy postawienie konsoli poziomo coś pomoże czy tylko wymiana napędu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    Zero odpowiedzi, a problem znów się pojawia i możliwe, że to przez moją nagrywarkę DVD gdyż nagrałem kumplowi FIFE 12 lecz nie da się jej zainstalować u niego. Wie ktoś czy nagrywarka do wymiany czy co?
     
  4. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wymień napęd, albo laser jeśli chcesz to taniej załatwić
     
  5. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    A to na pewno wina napędu ale tego w xboxie czy tego co nagrywałem grę? Po prostu napęd w PC nigdy nie miał problemu z czytaniem płyt. Nagrywał też do 100%, lecz tak jak pisałem w xboxie i moim i kumpla, nowo nagrane płyty nie chcą się instalować, wyskakuje błąd "przeczyść płytę szmatką". Lecz tak co 2ga płyta działa normalnie.
    Może to wina płyt? Nagrywamy na tandetne Platinumy za 2.5zł, może to przez nie są takie problemy?
     
  6. lamparcicho

    lamparcicho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    kup verbatima, nagraj i sprawdz, jak problem będzie dalej to nagraj u kogoś innego, jak dalej to samo to napęd w iksie

    płyta-nagrywarka-napęd w konsoli

    tym sposobem drogą eliminacji dojdziesz co jest przyczyną (płyta 4-5zł, nagrywarka 80zł, nowy napęd dużo ponad 100zł)

    pozdrawiam
     
  7. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    Wydaje mi się, że to raczej nie napęd w konsoli ponieważ nagrałem koledze i również u niego jest taki sam problem... Dobrze spróbuję tak jak opisałeś dzięki za radę!
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nagrywarka dowiany, oczywiwcie jesli uzywasz dobrych plytek

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  9. leszekcce

    leszekcce Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Moim zdaniem to wina płyty ( płyta kiepskiej jakości, albo nagrywarka w kompie kiepska ), a najlepiej to grać na oryginałach.
     
  10. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    Orignały nie ma szans... ; ]. Płyty jak pisałem wyżej dziadowskie Platinumy, ale wcześniej wszystko było ok.
     
  11. mathes0015

    mathes0015 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Dobra
    Hej mam też podobno problem bez tego, że moja konsola nie rysuje płytek. I tez tak mam, że tylko np. Fifa 11, która była nagrana na verbatimie i na bardzo dobrej jakości nagrywarce czyta za pierwszym razem, aby odpalić inne płytę tackę trzeba wysuwać kilkakrotnie.. Ostatnio wyszła fifa 12 i konsola w ogóle jej nie czyta.. Byłem u "fachowca" stwierdził, że pada mi laser. Więc postanowiłem go wymienić zapłaciłem za laser 42 zł z przesyłką. Jutro jedzie do wymiany, sądzę, że to jest przyczyna właśnie tego, że konsola nie odczytuje płyt. Myślę, że u Ciebie to też laser jeśli nie chcesz wymieniać to pozostaje kalibracja ;) Pozdrawiam!
     
  12. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    To nie wina laseru ponieważ u kolegi w konsoli jest TO SAMO. Ten sam problem, na dodatek te same gry nagrane na innych nagrywarkach również nie działają jak należy. Za każdym razem je odczytuje. Problemem u mnie prawdopodobnie są płyty Platinum kupione w sklepie na dodatek sprzedawca trzyma je na tempym wieszaczku na płyty gdzie wszystkie się rysują.
     
  13. leszekcce

    leszekcce Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A ja powiem tak, mojego pierwszego Xboxa miałem przerobionego, kiedyś grałem na piratach aż dostałem bana. Jak nagrywałem na liteonie i nie ważne czy verbatim czy inna płyta to wyskakiwał komunikat że nie da się odczytać. Jak kopiłem nagrywarkę Pioneer za ok 250 zł to nawet na najtańszych płytach jak nagrałem to konsola nie miała problemu z odczytaniem. Dla tego moim zdaniem wymiana lasera nie ma sensu, po za tym, taki laser nie tak łatwo jest skalibrować.
     
Wczytywanie...

Poleć forum