1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z napędem

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez konradin, Październik 12, 2011.

  1. konradin

    konradin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    Mam problem z napędem - próby zczytania klucza z napędu zakończyły się jego uszkodzeniem. Xbox widzi napęd, tacka się otwiera, jednak nie odczyta żadnej płyty, środkowa zielona dioda cały czas miga, napęd wydaje dziwne dzwieki piszczy itd. Nie mam pojęcia co mogło zostać uszkodzone, ale raczej nic nie powinno sie przepalic. Chodzi mi głownie o klucz napędu którego nie mam a jest chyba konieczny przy wymianie napędu. Czy jest możliwość naprawy lub tylko wyciagniecia klucza z takiego napędu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Eeee może kabelek jest jakiś niedopięty/uszkodzony? Jak dioda miga to nie ma flasha ew. próbuje się otworzyć. Ale jak nie ma flasha to się nie otwiera. Jaki masz flash aktualnie? Jaki błąd wyskakuje przy zczytywaniu klucza?
     
  4. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jaki masz napęd, co klikałeś w Jungleflasherze?
    Podaj log, jak zapisałeś.
     
  5. konradin

    konradin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Napęd to litek 83v1, kabelki powinny być ok, wcześniej wszystko działało, napęd się otwiera, wcześniej był prawdopodobnie lt 1.0, konsole kupiłem juz używaną, poprzedni własciciel nie byl w stanie powiedzieć jaka to przeróbka, ale wnioskując po dacie przeróbki to lt1.0 ewentualnie 1.1. Nie zapisałem loga.

    Było tak: Na początku włączam junglefleshera z włączonym ck3, normalnie wykrywa mi w programie napęd. Następnie daję Phatkey, wyskakuje mi komunikat żeby przyłożyć Probe 3 do punktu MPX01, przykładam do punktu który jest tak opisany z guzikiem włączonym, puszczam go wskakuje mi status 0x52. Potem wyskakuje po paru sekundach Extract Complete. Wyłączam na 5 sekund przycisk włączam naciskam ok i za każdym razem wyskakuje błąd."
    Tylko jeszcze poszło stage 1, jeszcze raz ponowiło stage 1 i wtedy failed. Za kolejnym razem juz nie widzialo napędu
     
  6. bandyta

    bandyta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam Podepne sie pod topic
    Przerabiałem naped na lt 2.0, po przeróbe wystąpil taki problem ze nie otwiera mi sie tacka, napęd wogole nie reaguje, mam w domu jeszcze 2 konsole i w nich działa elegancko tzn otwiera sie i zamyka jak trzeba. W konsoli macierzystej, czyli tej w w której sie nie odzywa po wyciągnieciu i wlożeniu wtyka od zasilania odżywa na krotka chwile sam sie otwiera po włożeniu płyty normalnie ja mieli ale juz nie da rady go otworzyc, po powtórzeniu akcji z wtykiem od zasilania znowu wraca do zycia ale znowu nie mozna go tworzyc po krótkiej chwili. Myslicie ze moze byc to southbridge, na ekranie nie wyskakuje mi zaden bład , na konsoli nie pali sie zadna czerwona dioda nie moge tego zdiagnozowac, gumke wymieniłem ale to tez nie to, zreszta z napedem wszystko ok skoro chodzi w innych konsolach pytanie teraz co nie tak z płyta główna?
     
  7. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ja tez tu dam pytanie bo nie bede robil nowego tematu.
    Ostatnio moj naped podczas grania zatrzymuje płyte lub ja wolniej kreci i nic nie slychac tak jakby było z dysku uruchomiona gra(nie jest zainstalowana). Raz po wlozeniu gry nie odczytalo niej tylko napisane bylo OTWORZ NAPED. Drugi raz wlozylem to odczytalo. Mam przeróbke LT2.0. Jest to przy grach XGD2 i XGD3. Czy to zanosi sie na wymiane napedu??
     
  8. Bocian87

    Bocian87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam mój napęd w Xbox one nie chce "pobierać" płyt jeśli ktoś spotkał się z podobną usterka a co istotniejsze wie jak to ogarnąć (bez opcji kup nowy) dzięki za pomoc :) Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum