1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z napędem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez viktor, Marzec 22, 2012.

  1. viktor

    viktor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2012
    Posty:
    77
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Witam, mam problem miałem problem z komunikatem " ze płyta jest brudna " lub "nie mozna odczytac plyty"

    no to skalibrowałem laser i było trochę lepiej i później chcialem jeszcze troszkę skalibrować i już poźniej tak jak by coś strzelało w napędzie gdy wkłaDAŁEM plyty i hmm troche rysowało chyba, dzisiaj włożyłem nowy laser i pisze po włozeniu otwórz napęd, zworkę antystayczna zdjąlem


    czego może być t aki powód?;/

    stary laser ma 14xx oznaczenie a ten ma 141x ma to znaczenie ? napęd LIte on


    Ps. jeszcze robi takie dziwne dzwięki takie "mmm" 2x nie wiem jak to opisać
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miałeś spoof'a napędu?
     
  4. viktor

    viktor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2012
    Posty:
    77
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ruda Śląska
    nie, nie wymieniałem napędu. tylko laser dzisiaj
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wymiana napędu na inny niż był fabrycznie/wymiana na taki sam, lecz niewgranie do niego klucza z oryginalnego napędu.
     
  6. viktor

    viktor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2012
    Posty:
    77
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ruda Śląska
    tylko zmieniłem laser dzisiaj na nowy i gdy wsadzę płytę robi tak 2x zabuczy i koniec
     
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  8. viktor

    viktor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2012
    Posty:
    77
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ruda Śląska
    nic nie odczytuje, wkładałem płyty orginalne z muzyką i też nic;/ nagrane na verbatimach i też ;/
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Adam ty wypity czy co? Wrzuc stary laser i zobacz, stawiam na zworkę lub wadliwy laser

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  10. viktor

    viktor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2012
    Posty:
    77
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ruda Śląska
    tzn co z tą zworką ? przed włożeniem nowego laseru zdjąłem tą zworkę, a stary laser to nie wiem też nie działał ( bo go kalibrowałem )i mół się spalić
    ale sprawdzić jak sięzachowuje?
     
  11. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Ten nowy laser świeci w ogóle ? może taśmę źle włożyłeś.
    Tak z ciekawości, jak kalibrowałeś ten stary laser to do jakiej wartości zjechałeś ?
     
  12. viktor

    viktor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2012
    Posty:
    77
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ruda Śląska
    no świeci, nawet sie przesuwa tam o ileś, hmm wiem ze bylo początkowo 5.34 czy 36 i hmm zjechalem do 4.40 cos kole tego, tzn zalezy jaks tasme wydaje mi sie ze wszystkie sa dobrze włozone


    dałem stary laser i cos tam próbował czytać, trzeszczało i w ogóle dałem znowu ten nowy i nic wkładam płytęi pisze otworz naped

    kurcze co sie mogło spieprzyć ? albo laser nowy zapsuty ?
     
  13. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Mogles zajechac naped.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  14. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Zjedz do 3.0

    Wysłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum