1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z NAT niby taki sam a jednak inny

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Samurai, Listopad 16, 2016.

  1. sp7foy

    sp7foy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2015
    Posty:
    212
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Skierniewice
    Nie da się na Neostradzie nie mieć publicznego, więc ...
    Jak miał otwarty to jest to potwierdzeniem.
    LB 2.0 jest ogólnie bublowaty.

    Pierwsze co widzę to mieszasz coś. Podajesz IPv4 a piszesz o IPv6.
    Zresztą IPv6 w sieci lokalnej to kretynizm zupełny. Jak jest możliwość to wyłącz to w cholerę.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Samurai

    Samurai Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2013
    Posty:
    310
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubin
    Miałem podobnie jak on po restarcie routera miałem przez chwilę otwarty a potem ciągle zamknięty pomogło dopiero włączenie DMZ na odbiorniku z dachu przez dostawce.Możliwe że to wina tego LB faktycznie, ewentualnie na próbę może wyłącz na chwilę zapore w ustawieniach LB i sprawdź czy to nie jest winowajcą.
     
  4. sernik92

    sernik92 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2016
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Gdy wyłączyłem IPv6 to zaczęły się dziać takie cyrki z internetem, że musiałem walczyć pół godziny, żeby zaczął z powrotem działać na komputerach. Po powrocie do starych ustawień wyszło jeszcze jedno dziwactwo - uruchamiam konsolę -> NAT niedostępny, po resecie routera Otwarty, a po jakiejś godzinie gry błąd w sklepie z grami, przeniosło mnie do głównego menu, z którego widziałem, że na moment straciłem internet (zaloguj się do Xbox Live po prawej). Po chwili wchodzę, żeby sprawdzić NAT i oczywiście: niedostępne. Mogę coś z tym zrobić sam, czy zwracać się do orange?
     
  5. sp7foy

    sp7foy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2015
    Posty:
    212
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Skierniewice
    LB2 to bubel.
    Wyłączyłeś IPv6 powinno wszystko po restarcie sieci chodzić po IPv4.
    Ale zapewne w najnowszym sofcie przy okazji wyłączyło się coś więcej.
    Bo zakładam, że po wyłączeniu wszystkie komputery i LB zrestartowałeś.
     
  6. sernik92

    sernik92 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2016
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie mam cierpliwości na ten bublowaty router. Rozłącza mi mecze w fifie, zasięg tragiczny, jutro oddaje go i kupuje TP-LINK TD-W8970. Myślicie, że na nim wszelkie problemy z internetem znikną?

    Wysłane z mojego HTC One_E8 przy użyciu Tapatalka
     
  7. Samurai

    Samurai Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2013
    Posty:
    310
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubin
    Zasięg zależy od wielu czynników takich jak grubość ścian i droga jaką sygnał ma do pokonania do urządzenia. Może pomóc ale nie musi. No chyba że masz po kablu wtedy rozłączać nie powinno z winy LB ale to zależy od usługi i operatora.
     
  8. sernik92

    sernik92 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2016
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Rozłącza mnie często z serwerów EA nawet po kablu, jak sie okazuje na kilkanaście sekund ginie net nawet po wifi to mam nadzieję, że wina routera. Na liveboxa place 10zł miesięcznie czyli wydatek na router 200zł jednorazowo to cenowo wyjdzie podobnie

    Wysłane z mojego HTC One_E8 przy użyciu Tapatalka
     
  9. Samurai

    Samurai Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2013
    Posty:
    310
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubin
    Serwery EA mają to do siebie. Gram to wiem :)
     
  10. sernik92

    sernik92 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2016
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Najgorsze jest to, że gdy mnie wyrzuca to od razu na telefonie podłączonym do wifi sprawdzam internet i oczywiście tam też nie ma, wraca po jakiejś minucie, czyli większość rozłączeń wynika z rozłączenia internetu niestety zobaczymy, nowy router na pewno nie będzie gorszy od liveboxa

    Wysłane z mojego HTC One_E8 przy użyciu Tapatalka
     
  11. Samurai

    Samurai Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2013
    Posty:
    310
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubin
    Hmm może zmiana routera pomoże, jeżeli nie, będzie trzeba poszukać rozwiązania gdzie indziej, może być problem z DHCP jeżeli używasz, może trzeba będzie wydłużyć dzierżawę ale miejmy nadzieję że nowy router rozwiąże problem.
     
  12. sp7foy

    sp7foy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2015
    Posty:
    212
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Skierniewice
    LB2 to gigantyczny krok wstecz w stosunku do LB1.
    Ale też jest kilkukrotnie tańszy.
    Na tą chwilę nie znam nikogo kto tego używa, wszędzie skończyło się wymianą.
    Jak na TP-Linka to tylko pamiętaj o aktualizacji firmware, żebyś gości nie miał ;)

    DHCP nie może tu być problemem, to jest tylko na etapie łączenia używane.
     
  13. Samurai

    Samurai Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2013
    Posty:
    310
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubin
    Jeżeli używa DHCP i internet samoistnie jednak wraca to DHCP nie jest źródłem problemu. Jednak jeżeli internet sam by nie wracał i pomagał restart LB to wtedy można by było to rozważać. Na ten moment polecał bym sprawdzić na jakimś innym routerze jeżeli problem będzie nadal występował skontaktuj się z dostawcą.
     
  14. sernik92

    sernik92 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2016
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Poki co zresetowałem router do ustawień fabrycznych i od dwóch dni nie rozłącza (odpukać w niemalowane). Dodatkowo jest tylko ipv4 i nat ciągle otwarty. Zobaczymy czy tak już zostanie

    Wysłane z mojego HTC One_E8 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum