1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Nat

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez salus3, Grudzień 17, 2015.

  1. salus3

    salus3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2015
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam, jako nowy użytkownik x1 bardzo cieszyłem sie z zakupionego sprzętu.. do czasu kiedy nie zachciało mi się grac we force horizon 2 online, na początku oczywiście zacząłem szperać po necie i czytać dlaczego gra mi nie chce się w ogóle połączyć, po tym wszystkim, czego sie tu naczytałem mój mozg, prawie wyparował ale do rzeczy, udało mi sie zmienić nat z umiarkowanego na otwarty po przez włączenie Upnp na moim celpipe z neostrady i gra nadal nie chce mi sie połączyć z siecią, ma ktoś może doświadczenie z tym routerem? co jeszcze mogę zmienić? ( dodam ze fifa 16 działa normalnie online)

    ( moje łącze ma stały adres ip )
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Buhaj47

    Buhaj47 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2015
    Posty:
    135
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie wiem, czy dobrze piszę, ale dostawca powinien zapewnić stały publiczny adres IP. Możesz sprawdzić, czy masz publiczny IP (chociaż otwarty NAT wskazuje, że tak) - jeśli nie, to TP (albo Orange, nie wiem, kto to teraz dostarcza) powinno Ci go zapewnić. Ja u dostawcy lokalnego dostałem publiczny IP i ustawiałem go w routerze jako stały adres IP.
     
  4. BialyGTi

    BialyGTi Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2015
    Posty:
    730
    Polubienia:
    765
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    jaki masz lev w FH2 bo o ile dobrze pamiętam od jakiegoś lev dopiero można sie do online dostać
     
  5. salus3

    salus3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2015
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    tzn dostęp do online mam otwarty, bo przejechałem te pierwsze kilka wyścigów, ale gdy znajomy mnie zaprasza nie mogę dołączyć do sesji i wyskakuje napis "sprawdź połączenie sieciowe"
     
  6. masaro45

    masaro45 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2014
    Posty:
    39
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieszczady
    x1 połączony kablem czy wifi ? wejdz w ustawienia sieci i tam wcisnij przetestuj połączenie dla wielu graczy
     
Wczytywanie...

Poleć forum