1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z NATem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Daste, Grudzień 9, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Daste

    Daste Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    siema , w sobote zakupiłem xboxa i chciałem go podłączyć do sieci (kabel odłączony od kompa,wsadzony prosto do konsoli) . Niby wszystko dobrze , testuje połączenie w konsoli , pisze ze polaczylo sie z internetem i teraz do live próbuje i tu jest ten problem.
    Zawsze wyskakuje informacje że występuje problem z NATem (umiarkowany) , aktualizacje konsoli musiałem przeprowadzić ręcznie przez pendrive.. bo normalnie sie nie dało , gier aktualizować także się nie da więc myślę że jeśli bym zakupił golda to z serwerami pewnie bym sie także nie połączył. Przyszedł dzisiaj do mnie informatyk (z firmy od neta) i spisał tam adres MAC w ustawieniach konsoli, powiedzial ze powinno działać gdzieś za godzinę, no to czekam i wkońcu odpalam po ok 3 h ale jednak dalej to samo. Przez telefon powiedział mi że to może byc problem z adresem IP czy jakoś tak, ewentualnie musze zmienic pakiet od neta (to jest osiedlówka) . Konsole kupiłem głównie po to żeby grać w sieci a tu takie coś...

    będę wdzięczny za pomoc :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kimo

    Kimo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hej, miałem podobny problem, a otwieranie portów czy inne normalne rozwiązania dawały przysłowiowe... nic. Dopiero gdy w ustawieniach routera zmieniłem UPnP na Enabled wszystko zadziałało.
    pzdr
     
  4. Daste

    Daste Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    tyle że ja nie mam routera ale dzięki
     
  5. Kimo

    Kimo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Aaaa, faktycznie, nie doczytałem do końca.
     
  6. Daste

    Daste Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    a jeśli bym zakupił router to dało by to coś czy poprostu trzeba zmienić dostawce internetu?

    pomóżcie
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. kamilekf1
    Odpowiedzi:
    2
    Wyświetleń:
    111
  2. Sinatra
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    762
  3. Mnih
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    489
  4. Macireks
    Odpowiedzi:
    17
    Wyświetleń:
    533
  5. Radexb1
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    543
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum