1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z NAT'em

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez deejay89, Grudzień 30, 2010.

  1. deejay89

    deejay89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Dublin
    Witam, mam problem z polaczeniem internetowym.
    Mieszkam w Irlandii, mam w domu router Netopia, z routerem laczy sie laptop za pomoca Wi-fi, a karte sieciowa laptopa udostepniam dla konsoli(router w innym pokoju), problem jest w tym, ze nie moge grac i rozmawiac ze wszystkimi osobami, bo mam Scisly Nat, powiedzcie mi, jak to zmienic ? robilem juz wszystko, router ma wylaczonego firewalla, uPnp mam wlaczone, porty mam otwarte, sprawdzalem programem na laptopie.. w windowsie firewall tez jest wylaczony, porty pootwierane, a tepa konsola dalej pokazuje nata, wiecie jak to rozwiazac ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Adrik

    Adrik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2008
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zduńska Wola
    Pewnie porty są zablokowane u dostawcy internetu. Dowiedz się czy masz te porty zablokowane. Jak masz zablokowane masz to wyślij prośbę do dostawcy internetu aby ci odblokowali te porty z których konsola korzysta( nie pamiętam jakie) albo wystąp o przyznanie publicznego ip.
     
  4. deejay89

    deejay89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Dublin
    mam porty otwarte, wszystkie, ktore potrzebuje
     
  5. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
  6. deejay89

    deejay89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Dublin
  7. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    to dostawca nie odblokował portów.
     
  8. deejay89

    deejay89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Dublin
    porty sa odblokowane, bo bezposrednio z routera nie ma natu, wina lezy w laptopie..
     
  9. Art.13

    Art.13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    314
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Miasteczko śląskie
    Spróbuj kable podłączyć.
     
  10. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
  11. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Jesli masz jakis skaner antywirusowy, to sprawdz czy w nim nie ma wbudowanego czegos z stylu firewalla. Jesli uzywasz na przyklad NOD32, to on ma swoj "firewall" ktorym pilnuje ruchu w sieci. Trzeba na nim przekierowac/otworzyc odpowiednie porty. Wylacz go dla testu i zobacz co sie zmieni.
    Ewentualnie w konfiguracji firewalla windowsowego przekierun odpowienie porty na xboxa
     
Wczytywanie...

Poleć forum