1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z neostradą i Xbox live

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez domin299, Marzec 5, 2012.

  1. domin299

    domin299 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, to mój pierwszy wątek. Nie wiem czy pasuje do tego działu, ale nie mam zamiaru pisać o byle czym byle nabić posty. Kupiłem X360 arcade i postanowiłem skorzystać z xbox live. Jestem w neostradzie, ale w kwietniu przenoszę się na netie. Są 2 problemy. Pierwszy to neostrada. Kupiłem Xbox wireles adapter czarny.Na pierwszy rzut oka wszystko jest ok. Łapie sygnał Liveboxa, ALE nie pobiera danych ( ip maski bramy i t d) Ręczne wpisywanie nic nie daje. Słyszałem że konfiguracja liveboxa może pomoże. Przy tym straciłem 2 dni na dzwonienie do tp żeby odzyskać hasła które zapomniałem.
    Ale nie wiem jak to skonfigurować ... Po prostu nie pobiera ip automatycznie,a Ręcznie nie przyswaja. Drugi problem to to, czy w netii też będą takie problemy. Tak więc pytanie; Jak skonfigurować liveboxa, albo chociaż jak to naprawić żeby pieniądze na adapter nie poszły w błoto ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lukas1729

    lukas1729 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zambrów
    serwer DHCP w liveboxie masz włączony ?
     
  4. domin299

    domin299 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. sayrus

    sayrus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 21, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w przegladarke 192.168.1.1 haslo admin, login admin, znajdz konfiguracja sieci bezprzewodowej, wpisz i dodaj adres mac adaptera, klucz web jak xbox zapyta i gra muzyka
     
  6. key

    key Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Prozaiczne pytanie - nie masz zabezpieczenia na MAC ("register" na Livebox) - ukłon w kierunku pytania Sayrus'a?
     
  7. domin299

    domin299 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety, dodałem MAC i mimo to nie pobiera danych. Filtrowanie adresów Mac jest włączone.
     
  8. sayrus

    sayrus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 21, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ustaw wszystko na "domyślne", odłącz i podłacz liveboxa do zasilania, wpisz mac jeszcze raz ,odłącz i podłacz liveboxa do zasilania, sprawdz czy mac nadal tam jest, xbox- ustawienia sieciowe na domyślne, połącz do liveboxa ma zawołac klucz web, jesl.i to nie pomoże to źle wpisaleś mac lub adapter podł, możesz tez sprawdzić wsio wyłączajac filtracje mac i klucz web w liveboxie, za każdym razem wyłaczajac go z prądu
     
  9. domin299

    domin299 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Adapter na pewno nie padł bo mam go od 2 dni i obchodzę się z nim bardzo delikatnie. Czyli poresetować ustawienia włącz > wyłącz > włącz ? wyłączając go ( liveboxa) z prądu ?
     
  10. sayrus

    sayrus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 21, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    heheh tak włącz ,wyłącz. poprostu cokolwiek robisz na liveboxie ma sie ponownie uruchomic dlatego wylaczaj go z pradu i sprawdzaj jak sie juz uruchomi czy zapisal zmiany
     
  11. domin299

    domin299 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przepraszam was wszystkich i dziękuję za fatygę ... jak to w nerwach i nudzie zaczęłem czytać wszystko co popadnie i trafiłem na magiczny adres xbox.com :D Tam w aktach desperacji zacząłem robić nawet tak dziecinnie nieprzewidywalnie proste procedury
    jak odłączanie wifi ... okazało się że wystarczyło w ustawieniach sieciowych xboxa zresetować ustawienia :D Działa i się aktualizuje :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum