1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z netem w Xboxie. Co zrobić?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Vancries, Styczeń 25, 2013.

  1. Vancries

    Vancries Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witajcie,

    Dzisiaj podłączyłem xboxa do neta, założylem konto XBL , wpisuje kod na golda wszystko okej... odpalam fife loguję się do EA... I jest spoko. Wchodzę w Ultimate Team , no i gram pierwszy mecz przez neta. Bez problemów , ale w 2 już mnie wywaliło i pisało; "Utrata połączenia z Ultimate Team" a potem że nie można się polączyć z XBL. No to trudno relog i działa ale 1 mecz i znowu wywaliło kolejna proba i znowu... Co mam zrobić?! ._.
    Dodam że rozłącza mi neta bo nawet na lapku nie połącze się, ale tylko gdy odpalam xboxa to nie mam neta. Tak to zawsze było bez problemów...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. derr

    derr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a jaki masz internet, radio czy kabel ?
     
  4. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Może masz za wysokie pingi i dostajesz kick'a
     
  5. Vancries

    Vancries Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Neta mam kablowego podłączonego do routera. I xbox łączy się przez wi-fi. Co zrobić z tymi pingami? Bo jak mnie wywali z XBL to nie mam neta wgl. A nigdy tak nie miałem...
     
  6. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    sprawdź pingi... speedtest.net
     
  7. Vancries

    Vancries Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    45ms mam ping. Dużo mało?
     
  8. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    przyzwoicie ... czyli ping możesz wykluczyć problem leży po innej stronie (ja mam bezprzewodowy net-cdma i pingi od 70-120 na Polskę więc żal ale z gier mnie nigdy przez to nie wyrzucało.. kolega ma na radiówce 10ms- szał)
    A jakiego masz usługodawcę?
     
  9. Vancries

    Vancries Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Netia. Ale co dziwne neta mi rozłącza kiedy tylko wejde do XBL , ale nie zawsze. I jak mnie rozłączy to nie ma neta 2-5min. I musze routerer zresetować .
     
  10. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    włacz w routerze UPnP, odblokuj porty bądź użyj DMZ może coś pomoże.
     
  11. Vancries

    Vancries Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jak to mam zrobić? :( Dodam że czasem diody, zamiast się świecić to migają (WLAN i Internet)
     
  12. ad1

    ad1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    920
    Polubienia:
    147
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Śląsk
    Wejdz w ustawienia routera.
    Google albo instrukcja jesli mie wiesz jak


    Wysłano z X8 z użyciem Tapatalk
     
  13. tommyw200

    tommyw200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    155
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam podobne problemy z netem na moim Shitboxie. UPC, dashboard często się nie ładuje i lubi rozłączac.
     
  14. MyManiek555

    MyManiek555 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jaki masz router ?
    Jak masz adres mac wpisany w xboxie to go usuń ja miałem to samo ;)
     
  15. Vancries

    Vancries Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Co to jest adres mac? I dlaczego mam go usuwać?
    Router TP-LINK_A72BF1
     
  16. L3coL

    L3coL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Van na wszystkie twoje pytania odpowiedź zna google, wejdz w ustawienia routera, wpisujesz 192.168.0.1 (niekoniecznie tak samo ale raczej tak) i wyskoczą ci ustawienia login : admin , haslo : admin i jedziesz, są poradniki na pewno sobnie poradzisz
     
  17. silesian44

    silesian44 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    router

    Musisz zalogować się na stronę konfiguracyjną routera porzez wspianie adresu bramy domślnej zazwyczaj to: 192.168.01 lub 192.168.1.1 albo 192.168.2.1
     
  18. silesian44

    silesian44 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sorki zapomniałem dodać,że adresy wpisujesz w jakiejkolwiek przeglądarce w miejscu na wpisywanie adresów.
     
Wczytywanie...

Poleć forum