1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z netem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez emiliozzz_pr, Kwiecień 19, 2013.

  1. emiliozzz_pr

    emiliozzz_pr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Limerick
    Cze. Od jakiegoś czasu samoczynnie wylogowuje mnie z XBL. Jest to denerwującą bo np jak zostawiam konsole włączoną gdy pobieram różne zawartości z sieci to muszę pilnować czy nie wylogowało nie przypadkiem. Po wejściu w ustawienia pokazuje full zasięgu wi-fi. na innych urządzeniach używanych na tym samym modemie nic się nie dzieje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Może w tym samym czasie ktoś używa neta na innym urządzeniu i zabiera cały transfer. Uruchom neta tylko na xbox-sie i zobacz czy problem dalej istnieje
     
  4. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2719
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zrób na routerze rezerwację adresu ip tj. do mac'a karty WiFi przypisz adres ip na ruterze na stałe.

    Wysyłane z mojego HTC Desire C za pomocą Tapatalk 2
     
  5. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Na początek model routera.
     
  6. tranzystor82

    tranzystor82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    76
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin, PL
    Sprawdz sobie w ustawieniach sieci czy ruter poprawnie forwarduje ci DNS-y. I czy pobrane zostalo IP

    Jeśli masz poprwnego IP - pobranego z puli adresow zakresu rutera a puste pole DNS uzupelniej. Je recznie i zobacz czy pojdzie.

    Nie wiem po co robic rezerwacje MAC do IP takie rzeczy robi się tylko wowczas gdy wymagana jest hierarchia w sieci a w przypadku konsoli po co ????



    Sent from BlackBerry Bold 9900 Using Tapatalk
     
  7. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    ^ech... :hopelessness:

    Gadanie gadanie, dopóki nie poda modelu routera nie będzie można mu pomóc.

    No właśnie, po co ja to robię?
    Chyba dla ładu, i świętego spokoju żebym wiedział jakie IP mają konsole a Jaki PC albo Laptop...
     
  8. emiliozzz_pr

    emiliozzz_pr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Limerick
    router ADSL2+
    nazwa: telsey
    model: CPVA642
    typ: CPA-2NTE6
    ver: 2TUK
    prędkości to rzekomo 24Mb/download i 1Mb/upload( na speedtest.net średnio pokazuje 15Mb/d i 1Mb/u)
    Z porad wyżej testowałem na tą chwilę jedynie połączenie w czasie gdy inne urządzenia są wyłączone i niczego to nie zmieniło.
     
  9. piotrek1985144

    piotrek1985144 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2012
    Posty:
    44
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lichfield
    wyskakuje ci jakis komunikat o bledzie???
    ja bratu tak robie jak juz mnie wkurza i dlugo gra tv zajmuje to na routerze go odcinam jednym kliknieciem :) on sie denerwuje i drze sie ze to zlom i wiele innych brzydkich slow :) zobacz moze tez masz tak milego brata jak ja :) lub innego domownika
    Mac filtrowanie i zobacz czy konsola jest dodana w wyjątkach, lub jak to nie to...podlacz przez kabel do routera
     
  10. emiliozzz_pr

    emiliozzz_pr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Limerick
    nie wyświetla żadnego błędu, miłego domownika też nie mam:) wiec to nie to. co do ustawien ip i innych takich to chyba dam sobie spokój bo jak kompletnie się na tym nie znam. więc chyba pozostanie mi pilnowanie konsoli podczas ściągania.
     
  11. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    284
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    Prawdopodobnie masz xboxa 360 zbyt daleko od routera WiFi :)

    Wysłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2
     
  12. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Hm, nigdy nie miałem styczności z tą "marką".

    Jeżeli zasięg jest dobry:
    Sprawdź DNS lease time.
    Przypisz konsoli stałe IP po MAC.

    Zaktualizuj oprogramowanie.
    Jeżeli nie będzie poprawy to całkiem możliwe że losowo zawiesza mu sie radio z przyczyn nieznanych. :D
     
  13. LordLotr

    LordLotr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    193
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    A co do pilnowania konsoli podczas pobierania, nie prościej włączyć pobieranie w tle i nic Cie logac nie bedzie. Pobieranie w tle, wyłączenie konsolki z pada i sie ściąga do konca;-)

    Wysłane z mojego X10i za pomocą Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  14. emiliozzz_pr

    emiliozzz_pr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Limerick
     
  15. tranzystor82

    tranzystor82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    76
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin, PL
    Jesli cos pobierasz a ty wylaczysz konsole to ona nie wylaczy sie calkoqicie - bedzie migac dioda powera, wylacza tryb graficzny i zmniejsza czestotliwosc CPU wiadomo po co a po ukonczeniu pobrania wylaczy sie calkowicie

    Wysyłane z mojego BlackBerry Runtime for Android Apps za pomocą Tapatalk 2
     
  16. emiliozzz_pr

    emiliozzz_pr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Limerick
    właśnie testowałem metodę ze ściąganiem w tle i nic z tego. mimo iż ustawione mam ściąganie po wyłączeniu konsoli wyłącza się ona całkowicie i nic nie pobiera. Próbowałem oba sposoby wyłączenie(przez pada i przez przycisk power na konsoli).
     
  17. emiliozzz_pr

    emiliozzz_pr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Limerick
    przed chwilą znalazłem w ustawieniach opcję pobierania w tle.
     
  18. LordLotr

    LordLotr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    193
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    No oczywiscie musi byc opcja aktywna i działa tylko jak wylaczysz z pada

    Wysłane z mojego X10i za pomocą Tapatalk
     
  19. damian_l

    damian_l Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    a ja mam taki problem podłączyłem dzisiaj konsole do neta miałem profil na xboxlive ostatni raz podpinałem 2 lata temu jednocześnie grając na tym profilu dzisiaj jak podłączyłem wszystkie osiągnięcia itp. wróciły do tych z przed dwóch lat a te co były w miedzy czasie znikneły czy da się to odzyskać? jak tak to jak? :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum