1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z netem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez pele321, Grudzień 22, 2010.

  1. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    Witam jakieś 6 miesięcy temu kupiłem sobie xboxa elite jasper ciesze sie z tego bardzo do tej pory grałem sam a teraz postanowiłem podłączyć xboxa do neta .Zrobiłem tak: w zestawie miałem taki szary kabel coś w stylu rj 45 ok no to podłączyłem jedną końcówkę do modemu a drugą końcówkę do xboxa ok wszystko spoko następne włączyłem konsole wszedłem w ustawienia systemu --> ustawienia sieci -->przetestuj połączenie z xbox live wyskoczył kompunikat ze sprawdzenie połączenia sieci wyloguje użytkownika czy kontynułować dalej ? naciskam tak dobra coś sie tam robiło wczytywało itp. aż tu nagle komunikat ImageShack® - Online Photo and Video Hosting i mam pytanie o co tutaj chodzi czy nie będe mógł podłączyć neta pod xboxa nieukrywam ze mi na tym zależy. co zrobić aby działało?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    Nikt nie miał takich problemów ??
     
  4. krisroza

    krisroza Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrów
    jak podłączyłeś bezpośrednio do modemu to ci raczej nie pójdzie (z tego co się orientuję). Może się mylę. Ustaw wszystko na auto, a jak nie pójdzie to przypisz IP na sztywno. Najlepiej będzie chyba przez router nie ma żadnego problemu wtedy z łączeniem PC, XBOX'a i innych rzeczy do neta.
     
  5. lszk

    lszk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ustaw wszystko (ip, maske, brame, dnsy) tak, jak masz na kompie i sprawdz czy wtedy działa.
     
  6. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    No właśnie chcem kupić router tylko jak kupie i będzie tak dalej. lszk mam tak wszystko ustawione i dalej tak jest.
     
  7. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    Nic nie da sie zrobić ??
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    clonuj jeszcze mac adres peceta na xboxsa
     
  9. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Błąd jest z wykryciem połaczenia xbox - modem więc jedynie co ci zostało to kupić router albo tak jak kolega wyżej napisał, sklonować MAC kompa na xboxa.
     
  10. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    a jak sie clonuje ten mac adres . ja chcem teraz tylko sprawdzić czy wogóle działa bo router i tak kupie tylko ze w nowym roku .a właśnie mam pytanie co do routera czy jak podłącze xboxa i peceta do routera to jak teraz mam neta 1 Mb to on sie rozdzieli tak ze w xboxie będzie 512 i w pc 512 czy będzie tak ze w tym i tym po 1 Mb ??
     
  11. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie chce nić pisać, ale 1mbit to było standardem 5lat temu :p

    Wykorzystanie łącza będzie się przydzielać automatycznie na urządzenie które tego potrzebuje.
     
  12. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    no to nie wiem jaki mam 1 Gb chyba .jak automatycznie tak ze jak będe miał wyłączony komputer to wszystko przejdzie na xbox'a a jak bede miał wyłączonego xboxa a kompa włączonego to wszystko przejdzie na kompa dobrze rozumiem ??
     
  13. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    1Gb powiadasz :) powodzenia :) chyba ze płacisz za niego ze 150 tys miesięcznie to rozumiem :)
     
  14. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    No to ile mam jak 1Mb nie 1 Gb nie to jaki mądralo
     
  15. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nie wiem jaki masz ale na pewno nie 1Gb :)
    1 Gb to 1024 Mb a teraz standardem jest jakies 5 -10 Mb :)
     
  16. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    no a ja mam 1 Mb bo nie stać mnie na np 5 Mb co sie płaci za to 200 zł ja płace ok 40 zł razem z kablówką 80 zł .
     
  17. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jeśli dochodzi do ciebie UPC / Aster / Vectra to za tą samą cene masz 10-20Mbit
    Posprawdzaj oferty bo naprawde ktoś cię naciąga, albo poprostu masz to samo łącze od kilkulat
     
  18. Bober95

    Bober95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zamość
    Jaki modem?, jaki dostawca neta
     
  19. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    Modem: Motorola SB5101e
    Dostawca neta : Multimedia .
     
  20. Bober95

    Bober95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zamość
    (Mam ten sam modem i dostawce : P), Podłącz kable który dostałeś od multimedi ale przy przełączaniu RESTART MODEMU bo modem zapamiętał mac i jest wymagany restart by go zmienił i działał z innym urzędzeniem
     
  21. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    Dzienx działą .teraz pozostaje kupić router . jaki mozecie polecić chcem go przewodowo podłączyć do pc i xboxa a poprzez WI FI do laptopa PSP .
     
Wczytywanie...

Poleć forum