1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Netem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Azaroth94, Lipiec 28, 2009.

  1. Azaroth94

    Azaroth94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mianowicie miałem konsole podpietą kablem rj 45 a pc usb.
    Od czasu kiedy wyłaczyli w burzy prąd nie mogę zrobić żeby net był tu i tu.
    Tzn jak komp był wyłaczony miałem neta w konsoli i na odwrót.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    moze ci sie zresetował router?? masz liveboxa???? przerpowadz jeszcze raz konfigracje liveboxa
     
  4. Azaroth94

    Azaroth94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mam zwykły modem z upc ale naprawdę się tak dało.
     
  5. Frank

    Frank Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    PC
    Po podłączeniu konsoli z kartą sieciową w komputerze należy uruchomić właściwości TCP/IP połączenia lokalnego, z którego będziesz korzystał (Panel Sterowania -> Połączenia sieciowe -> Połączenie lokalne (lub inna, nadana przez Ciebie nazwa) -> Właściwości -> Właściwości TCP/IP) i wpisać w nowym oknie poniższe ustawienia:

    * Adres IP: 192.168.0.1
    * Maska podsieci: 255.255.255.0
    * Brama domyślna: 192.168.0.1
    * Preferowany serwer DNS: 194.204.152.34
    * Alternatywny DNS: 217.98.63.164


    Wpisanie adresów DNS nie jest konieczne.


    Następnie w opcjach połączenia internetowego wchodzimy w zakładkę „Zaawansowane” i w „Udostępnianiu połączenia internetowego” zaznaczamy wszystkie dostępne opcje. Jeśli posiadasz aktywną Zaporę Windows lub korzystasz z innego firewalla, to musisz wszystko odpowiednio na własne potrzeby skonfigurować lub całkowicie wyłączyć. Przykładowo źle ustawiony firewall może spowodować, że NAT będzie ustawiony na Strict lub Moderate

    Xbox 360
    Konsola powinna wykryć ustawienia automatycznie. Jeśli jednak nie zadziała w ten sposób to w „Network Settings” ustawiamy wszystko ręcznie (opcja „Manual”) według następującego schematu:

    * IP Address: 192.168.0.2
    * Sunet Mask: 255.255.255.0
    * Gateway: 192.168.0.1
    * Primary DNS Server: 194.204.152.34
    * Secondary DNS Server: 217.98.63.164


    Jeśli w karcie sieciowej nie podawałeś adresów serwerów DNS, tutaj również tego nie rób. (ja to zrobiłem i zadziałał , miałem podobnie jak ty , tekst skopiowałem z innego tematu , jego autor to tinky-winky).
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ale on nie podłącza do kompa tylko pod modem kablem sieciowym a kompa pod usb......

    to na pewno cos z konfiguracja albo kompa albo xboxsa albo modemu....

    nie klonowałes czasami adresu mac peceta do xbosxa (upc chyba ogranicza dostęp do kompów po mac adresie)

    jak wcześniej to łączyłeś po prostu włożyłeś kable i działo czy musiałeś cos robić gdzies dzwonic ???
     
  7. dantebmw

    dantebmw Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    wawa
    Zapewne masz 2 porty w modemie wiec modem możne po zresetowaniu ustawił się tak ze tylko jeden port możne być wykorzystany w jednym momencie.
     
  8. Azaroth94

    Azaroth94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Cała historia neta:
    1.Przyszli z upc i podlaczyli modem i skonfigurowali go na kompie i jest net
    2.Kupilem xboxa i podpialem go kable ethernet i smigalo jak komp OFF to xbox z netem
    jak xbox OFF to komp z netem
    3.wylaczyli prad i od tego czasu nie może być j.w
    4.zeby mieć neta w konsoli musze wypiąc modem i on się sam przystosuje do xboxa ale jak wlacze kompa i wylacze xboxa to nie ma tam neta musze znowu wylaczyc modem i jak bedzie już net w kompie to jak wylacze kompa to neta nie ma w konsoli.
     
  9. Azaroth94

    Azaroth94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nikt nie wie o co biega ?
     
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Azaroth94 nie znam sie na UPC. zadzwon do gostkow powiedz ze chcesz podlaczyc jeszcze jeden komp do sieci i podaj im mac adres xbosa. powinni dodac go i xboxs bedzie chodził. (nie wiem czy w UPC to czasami nie kosztuje)
    byc moze trzeba bedzie tez od nowa skonfigurowac ten modem (moza burza przywróciła mu ustawienia fabryczne)

    mozesz tez sprobowac wpisac mac adres z peceta do xboksa (wtedy dla UPC i jedno i drugie urzadzenie bedzie tak samo wykrywane)

    jak nic nie pomoze to kup router za 100 i podłacz obydwa urzadzenia przez LAN.
    albo podlacz xbosa do kompa (wada - musisz miec wlaczonego peceta jak chcesz korzystac z sieci na xboxsie)
     
Wczytywanie...

Poleć forum