1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z nividia 9600gt

Temat na forum 'PC' rozpoczęty przez adziu19970207, Styczeń 29, 2012.

  1. adziu19970207

    adziu19970207 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam mam problem z moją kartą graficzną nividia geforce 9600gt, otóż od pewnego czasu pokazuje mi przy próbie włączenia gry błąd o problemie z directem 3d. Próbowałem aktualizować sterowniki ale nic to nie dało. Co może być nie tak???? Czy jest możliwość że karta uległa uszkodzeniu. Proszę o szybką pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    directa x zainstaluj najnowszego dx9
     
  4. adziu19970207

    adziu19970207 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    już instalowałem i nadal to samo
     
  5. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    bo karta direct 10 obsługuje jak masz powyżej xp to instalujesz dx 10 , i może być opcja ,że gra którą chcesz uruchomić wymaga takiego pixela shadera twoja karta nie ma(za stara grafa)lub zły exe uruchamiasz
     
  6. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Za mało szczegółów podałeś. Jaka to gra? Problem występuje tylko przy tej grze? Jaka wersja sterowników? Coś mieszałeś przed wystąpieniem tego błędu?

    W sumie na pierwszą myśl przychodzi mi, że gra ma problem sama ze sobą a sprzęt nie ma tutaj nic do rzeczy.
     
  7. adziu19970207

    adziu19970207 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam wgranego directa 9.0c gta 4 odpalało mi bez problemu i nagle przychodzę z budy i nie działa. Nic przed tym nie grzebałem
     
  8. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    problemów może być wiele stawiam tu na kopie gry lub wydanie gry.... wywala takie błędy zły stary crack/za mało pamięci ram
     
  9. adziu19970207

    adziu19970207 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ram mam 3,5gb gra org a poza tym nie działa mi żadna gra która wymaga akcelelator 3d
     
  10. Teh_DoDi

    Teh_DoDi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2011
    Posty:
    65
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Nowa Ruda/Słupiec
    Możliwe,że karta przechodzi w tryb 2D(moja GTX260 tak czasem robi,jak jest w stanie spoczynku albo w razie wysokiej temp.). Zrób Reinstall sterowników od karty(czyli,uninstall driversów całkowicie wraz z kluczami rejestru) i directa(tak samo jak ze sterami,doszczętnie raz z regami). Albo wymuś Bluescreena i wklej loga. Jeżeli to występuje tylko w GTA4 to możliwe,że to od gry. Gra do dzisiaj ma sporo problemów....
     
  11. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    i jest taka opcja wgraj odinstaluj te co masz wgraj orginalne z płyty co dostałeś z kartą
     
  12. adziu19970207

    adziu19970207 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  13. Ckyoshi

    Ckyoshi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2012
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    miałem podobny problem, pomogło zainstalowanie sterownika z oficjalnej strony: Pobieranie sterowników NVIDIA najlepiej dograj do tego dx10 i powinno działać, zdarza się, że takie problemy występują też od przegrzania procesora k. graficznej, sprawdź temperatury tym programikiem: http://www.programosy.pl/download/pobierz,speedfan,1.html

    pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum