1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z No Signal

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Velard, Listopad 9, 2011.

  1. Velard

    Velard Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Jestem nowy w "świecie" xbox'ów i mam pewien problem. Dzisiaj dostałem konsolę, już używaną i przerobioną. Starałem się ją podłączyć pierw do telewizora. Niby już wszystko było podłączone, odpalam konsolę, biorę na AV a tam ciągle "No Signal". Pomyślałem że to przez to że nie wiem jak się na tym telewizorze podłacza więc podłączyłem na moim monitorze i też kicha :p. Ciągle "No Signal". Od razu mówię że podłaczam 3 wtyczki : czerwoną, białą i zółtą. Nie wiem co się dzieje i proszę o pomoc :D

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    na na wtyczce tej co wchodzi do konsoli nie masz czasem na hdtv przelacznika??
     
  4. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Przyczyn moze byc kilka:
    1. Zle podlaczasz kable.
    2. Konsola jest ustawiona na 60Hz a Twoj tv i monitor obsluguja max 50Hz.
    3. Kabel badz wejscie w konsoli jest uszkodzone.
    Dodatkowo znalazlem na stronie xboxa cos takiego: Brak obrazu z konsoli Xbox na ekranie | Konsola Xbox 360 mysle ze moze sie przydac
     
  5. Velard

    Velard Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak to wygląda ? Bo tak to nie mam pojęcia.
     
  6. Velard

    Velard Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Krystek: 1. Kable podłaczam kolorami więc raczej dobrze :p
    2. Podłaczałem już PS2 do tej konsoli na 60Hz i działało wszytko
    3. No a tego to nie wiem.

    EDIT: Sorry w 2. jest PS2 do tego MONITORA :p
     
  7. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A zagladales na ta strone co Ci podalem ?? Tam bylo jeszcze cos takiego to sprobuj
    Rozwiązanie 4: Resetowanie ustawień wyświetlania w konsoli Xbox 360.

    Opróżnij tacę dysku, jeśli nie jest pusta.
    Włącz konsolę.
    Naciśnij i przytrzymaj prawy spust i przycisk Y na kontrolerze.

    Co do tego przelacznika to jak masz kabel 3 chinchami to go nie bedzie wcale a jak masz z 6 chinchami to bedzie zaraz obok wtyczki do konsoli
     
  8. Velard

    Velard Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Robiłem tak jak w tym punkcie 4 ale to nic nie dało. Mam kabel z 6 chinchami, tam przy wejściu do konsoli jest taka szeroka wtyczka, tam jest napisane tak : Microsoft
    (jakiś taki świecący znaczek)
    -TV

    -HDTV
    Potem jest koniec wtyczki i od kabla jak się patrzy to jest jeszcze takie czarne chyba wejście (nie wiem co to) i to się świeci lekko na czerwono gdy konsola jest włączona

    EDIT: No chyba że w tym punkcie 4 coś źle robie.. ta Taca to to gdzie pisze HDD??
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    chlopie przelacznik na kablu pewnie jest na hdtv
     
  10. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    daj na TV
     
  11. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    I pewnie w tym tkwi problem .
    @!TigraTeam swoja droga to mogles edytowac poprzedni post a nie pisac post pod postem...
     
  12. Velard

    Velard Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha... Dobra wielkie dzięki już działa, temat do zamknięcia i dziękuje wszystkim co brali w tym udział :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum