1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z... no właśnie nie do końca wiem z czym.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Zworek, Luty 25, 2010.

  1. Zworek

    Zworek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema.
    Wszedłem i zarejestrowałem się na forum, ponieważ potrzebuję pomocy i trochę wpadłem w panikę. Problem polega na tym, że spokojnie tak jak zawsze odpaliłem konsolę. Płytka z FIFA 10 była w środku. Gram ale nagle widzę znaczne pogorszenie obrazu i pikseloze wylewającą się z ekranu... Pomyślałem, że to urok gry na śniegu. Ale włączając następny mecz była dokładnie ta sama sytuacja. Po za tym co jakiś czas pojawiały się zielone linie na ekranie (miałem wrażenie, że były one zsynchronizowane wraz z pracą napędu). Wyłączyłem grę przechodząc do głównego menu konsoli. Wyciągnąłem płytę, przetarłem ją i postanowiłem wyłączyć konsolę przy otwartej klapce. Ona się wsunęła i włączyłem ponownie konsole. Jednak mimo tego że wiem że wszystko normalnie chodzi to nie ma przesyłu obrazu na TV. TV to Sharp Aquos 32" zakupiony w Grudniu, konsola ma już prawie 2 lata i wróciła z zaświatów po RRODzie i jest przerobiona (iXtreme 1.6 o ile się nie myle). Teraz pytanie: problem jest w TV, kablu HDMI, gnieździe HDMI w konsoli, gnieździe HDMI w TV czy może w samej konsoli w sensie karta graficzna, płyta główna albo napęd?
    Pozdrawiam.

    P.S.: Napisałem tutaj jako, że jestem "świeżakiem" ale mam nadzieję, że uda mi się otrzymać pomoc. ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    RROD się zbliża
     
  4. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Coś z TV Ci się dzieje, jak masz możliwość - idź do kumpla i podłącz konsolkę u Niego...
     
  5. Zworek

    Zworek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dodatkowym objawem jest jeszcze to, że TV pokazuje, iż odebrał niekompabitylny obraz video z urządzenia wyjściowego.

    Serwis, który robił RRODa dał mi gwarancję na... nie pamiętam. 3 albo 6 miesięcy a zrobiony był w grudniu więc... Może jeszcze w wypadku RRODa uda się wysłać jeszcze raz do naprawy.

    Co do TV no to też jest na gwarancji, więc tak samo z wymianą problemu być nie powinno (nawet jeśli...).

    Sprawdzę inne gniazda HDMI, a następnie podłącze do giganta znajdującego się w innym pokoju pod ten sam kabel HDMI. ;]
     
  6. Draptol787

    Draptol787 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no musisz skoczyd do kolegi i sprawdzić to bo możliwe żę rrod sie zbliża znów
     
  7. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    Konsola pada - RROD .
    Z tv nie ma to nic wspólnego ;P
     
  8. Zworek

    Zworek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    RROD bez pierścienia? . Sry ale wtf?!
    Poprzedni RROD zaatakował z zaskoczenia po 1,5 h graniu w PESa 2009. Gra się zaciela. Uznałem że tak jak to już wcześniej bywało należy zrestartować konsolę. Po restarcie wyskoczył pierścień...
    A tutaj nic. Podłączyłem inny kabel i jest ten sam efekt. Jutro podłącze do innego TV jeszcze, no ale jeżeli to konsola to nawet (moim zdaniem mało fachowego specjalisty) nie ma objawów najczęstszego zgonu konsol Microsoftu. No zobaczymy... Na razie wydaję się być to dla mnie dziwne, ale jak widać takie uroki bycia posiadaczem X360. .
     
  9. Draptol787

    Draptol787 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie napisał że padła ale że pada i rrod sie zbliża
     
  10. radzion18

    radzion18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2009
    Posty:
    254
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Miałem identyczny problem rrod jest blisko :)
     
  11. Zworek

    Zworek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Yyy... No dobra... Odpowiedzi nie brzmią optymistycznie. . W takim razie co jesteście mi w stanie poradzić? >.< Żeby chociaż dojść do tego RRODa, no bo tak to jestem w kropce, bo nic nie moge zrobić. . Nie mogę grać, bo obraz nie jest przesyłany...
     
  12. Push The Tempo

    Push The Tempo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rzeszów
    Obwiń ją kocem i włącz RROD gwarantowany :> (nie biore odpowiedzialności za to co się stanie . )tylko sprawdź czy masz jeszcze gwarancje w tym "serwisie". Podpinałeś już pod inny TV?
     
  13. Zworek

    Zworek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Prawda. .
    No właśnie patrzyłem. 3 miesiące minęły... 12 lutego. A więc ogólnie fajnie jest. .
    Podpinać będę jutro ale no nie wiem... Pierwszy raz widzę, czy też słyszę o takim dziwnym zachowaniu się konsoli. :? W każdym razie i tak już zacząłem się rozglądać za nowym sprzętem... Od razu zapytam się kontrolnie: Jak kupie np wersje Elite albo Premium 60GB to czy jest szansa skopiować wszystko co mam teraz na nowy dysk? Wszystkie savy, profil, acziki itp itd...
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    normalna awaria, blizniacza do e74 - uszkodzenie GPU lub w tym przypadku bardziej ANA/HANA.
     
  15. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    wystarczy odzyskać konto z XBL na nowej konsoli(o ile w ogóle byłeś podłączony do sieci)
    jak nie to najlepiej przenieść konto za pomocą karty pamięci
     
Wczytywanie...

Poleć forum