1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nowo nabytą Slimką - RGH

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez NeoN1354, Styczeń 11, 2015.

  1. NeoN1354

    NeoN1354 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Siemka! Kupiłem sobie Xbox'a 360 Slim RGH trzy dni temu i nie mogę sobie poradzić z jedną dość uciążliwą sprawą... Mianowicie, gdy klikam na przycisk "Guide" (ten duży X na środku pada) - nic się nie dzieje. A o ile mi wiadomo to właśnie wtedy powinno wyświetlić się oryginalne menu Xbox'a z dostępem do ustawień, itd. Dzwoniłem w tej sprawie do gościa, od którego kupiłem konsolę i powiedział mi, że prawdopodobnie coś było grzebane w pliku launch.ini (ja na pewno tam nie grzebałem...).



    Kolejna sprawa jest taka, że po przytrzymaniu "Guide" wyświetla się okno z trzema opcjami - "Wyłącz konsolę", "Wyłącz kontroler" i "Anuluj" (to jest jak najbardziej okey). Po wciśnięciu "Wyłącz konsolę" - konsola niby się wyłącza, znika obraz i zielona dioda na przycisku Xbox'a (na konsoli) zaczyna migać na zielono. Ale wiatraki nadal chodzą, cały czas. To normalne? Czy może Xbox potrzebuje czasu, żeby się wyłączyć?



    Bardzo proszę o pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jak klikniesz guaid to nie przechodzi automatycznie do nxe tylko pokazuje pod menu wybierasz ustawienia systemu klikasz tak i podczas przełączania trzymasz RB, co do tego że długo się wyłącza to normalne bo masz włączone pobieranie w tle, wyłącz to w ustawieniach i będzie wyłączać się niemal momentalnie.
     
  4. NeoN1354

    NeoN1354 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ale te aktualizacje mam wyłączyć w ustawieniach RGH, czy w oryginalnych Xbox'a? Co do tego przycisku to właśnie chodzi o to, że nie wyświetla się to "podmenu". Muszę dopiero wyjąć dysk i wtedy skonfigurować...
     
  5. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jakie aktualizacje ? Dziwne że nie ma menu xboxa po wciśnięciu to jakby nie jest możliwe. Wejdź w dział RGH JTAG na forum i poczytaj co i jak z tym całym RGH się robi.
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Ściągnij dashlaunch 3.14 i uruchom na konsoli i zmień opcje bodajże miniblade na True.
     
  7. NeoN1354

    NeoN1354 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dashlunch 3.14? Skąd mam to pobrać? Sorry, ale jestem świeży w tym temacie, dlatego nie chcę zrobić czegoś, czego potem będę żałować.

    Załączam jeszcze plik "launch.ini" z konsoli (sprzedawca mówił, że tutaj prawdopodobnie jest coś źle zrobione).

    ; launch.xex V3.0 config file
    ; parsed by simpleIni http://code.jellycan.com/simpleini/
    ; currently supported devices and paths:
    ; internal hard disk Hdd:\
    ; usb memory stick Usb:\
    ; memory unit Mu:\
    ; USB memory unit UsbMu:\
    ; big block NAND mu FlashMu:\
    ; internal slim 4G mu IntMu:\
    ; internal corona 4g mu MmcMu:\
    ; CD/DVD Dvd:\ (not recommended to use this one)
    ; buttons can point to any xex, or any CON with default.xex in it on any of the above devices
    ; note that Right Bumper is ALWAYS default to return NXE
    ; if you want to assign an additional one, use the path Sfc:\dash.xex ie:
    ; BUT_A = Sfc:\dash.xex


    ; all comments and fields in this file are optional, you can remove anything you don't need
    ; sorry for any double negatives :p
    ; njoy, cOz

    ; example entry
    ; Default = Hdd:\FreeStyle\default.xex
    [Paths]
    BUT_A =
    BUT_B =
    BUT_X =
    BUT_Y =
    Start =
    Back =
    LBump =
    RThumb =
    LThumb =

    ; Default is what loads when you hold no buttons
    ; leave this blank if you want NXE as default
    Default = Hdd:\Apss\TeamFSD.Freestyle3.0.775\F3Rev775\default.xex

    ; at boot time, default can be overridden based on how the console is turned on
    ; if you start with wired/wireless/IR guide button, this item if existing will be used instead of default
    ; note that the Guide item is ALWAYS overridden by option: remotenxe = true
    Guide =

    ; if you power on with the button on the front of the console (or the power button on a remote if remotenxe is not set to true)
    ; this item will be used instead of default
    Power =

    ; if set, going to system settings from HUD will run this app, override with Right Bumper
    Configapp =

    ; if set, this will be run as a title before any other option occurs, does not get circumvented by held buttons or default
    ; guide/power opts are processed after this; intended for a short video player to allow replacing bootanim
    Fakeanim =

    ; by default this only dumps to UART, setting a file here will cause unhandled exception info to be dumped
    ; as text to a file. Same path restraints as the quick launch buttons.
    ; if exchandler is set to false, this option does nothing.
    ; note that this uses the first drive of the class found, so if you use usb: and have more than one usb device
    ; it may wind up on any of the usb devices depending on which was enumerated first. The path for the file is only
    ; checked on boot, so the device must be present at power on and at crash time for this to be effective
    ; ie: dumpfile = Usb:\crashlog.txt
    Dumpfile =


    ; example plugin entry
    ; plugin1 = Usb:\plugin\aplugin.xex
    [Plugins]
    plugin1 =
    plugin2 =
    plugin3 =
    plugin4 =
    plugin5 =


    ; these options are never used directly by dash launch but serve to give the configuration program
    ; a place to keep these values; note that things like ftp and udp servers are only running while installer is running
    [Externals]

    ; if true, the configuration application will start a FTP server (user/pass: xbox)
    ; if not present default is FALSE
    ftpserv = false

    ; if ftpserv is true, this is the port that will be used by the FTP server
    ; if not present default is 21
    ftpport = 21

    ; if true, the configuration application will start the xebuild update server
    ; if not present default is FALSE
    updserv = false

    ; if true, the configuration application will start in launch mode instead of options mode
    ; if not present default is FALSE
    calaunch = false

    ; if true, temps in installer and in guide (shuttemps option) will be shown in fahrenheit instead of celsius
    ; if not present default is FALSE
    fahrenheit = false


    [Settings]

    ; if true, brining up miniblade in NXE and then pressing Y will cause launch.xex to relaunch for you
    ; note you must release Y button then press desired QuickLaunchButtons after or use default item
    ; if not present default is TRUE
    nxemini = true

    ; if true ping limit will be removed for system link play (thanks FBDev!)
    ; if not present default is FALSE
    pingpatch = true

    ; if true (most) xbla will no longer need yaris patching (thanks mojobojo!)
    ; if not present default is FALSE
    contpatch = true

    ; Normally when a fatal error occurs the xbox will just freeze, setting this to false will cause a reboot or powerdown
    ; setting to TRUE will also disable the unhandled exception filter which tries to intercept recoverable unhandled exceptions with exit to dash
    ; if not present default is FALSE
    fatalfreeze = false

    ; when fatalfreeze is set to false, setting this to true will cause the box to reboot, setting it to false will instead have the box shut down
    ; note that this option does NOTHING when fatalfreeze is set to true
    ; if not present default is FALSE
    fatalreboot = false

    ; setting this to true will cause the box to reboot (soft reboot) the way it was intended to
    ; on jtag ONLY set this to true if using blackaddr's reboot fix for SMC, else on reboot you will get E71 and corrupted dash/video/etc settings
    ; if not present default is TRUE
    safereboot = true

    ; when set to true, it is possible to hold RB when launching a game to have the region that the game gets from xam spoofed
    ; if not present this is set to FALSE
    regionspoof = true

    ; when regionspoof is true, you set your region here in hex preceding the value with 0x, for example devkit would be region = 0x7fff
    ; if not present but regionspoof is set to true, this is set to 0x7FFF
    region = 0x7fff

    ; when set to false, ejecting a dvd video or game returns you to your default item, set to true to auto exit to NXE
    ; if not present this is set to FALSE
    dvdexitdash = false

    ; when set to false, using the exit item in an XBLA game returns you to your default item, set to true to exit to NXE arcade menu
    ; if not present this is set to FALSE
    xblaexitdash = false

    ; when set to true, using miniblades system setting options will not exit to NXE
    ; if not present this is set to FALSE
    nosysexit = false

    ; when set to true, miniblades will not appear... ever (requested as child saftey measure)
    ; note that using this option overrides everything in dash launch that relies on miniblade exits to function
    ; if not present this is set to FALSE
    nohud = true

    ; when set to false, xbox will be capable of finding system updaters
    ; if not present this is set to TRUE
    noupdater = true

    ; when set to true, dash launch will put all debug strings out to uart
    ; if not present this is set to FALSE
    debugout = true

    ; when set to false, dash launch will not attempt to handle last chance unhandled exceptions
    ; if set to false, exceptions will also not be dumped to the dumpfile
    ; if not present this is set to TRUE
    exchandler = false

    ; if set to true, this will block the console from resolving LIVE related dns
    ; if not set this value will be TRUE
    liveblock = true

    ; if liveblock is set to true, this will block the console from resolving all MS related dns
    ; setting this to TRUE will also block apps like freestyle from accessing things like cover images
    ; *** note that if NO INI is present for launch.xex, this is set to TRUE
    ; if not set this value will be FALSE
    livestrong = false

    ; when set to TRUE the X (guide) and power button on IR remotes will cause the xbox to boot to NXE instead of default item
    ; note that powering on with the windows/start button automatically goes to NXE's media center now regardless of how this is set
    ; if not set this value will be FALSE
    remotenxe = true

    ; when set to TRUE all USB drives will be polled at hddtimer intervals for the file "alive.txt" in their root
    ; if the file exists, it will be recreated and 16 random bytes written to it on each poll which should keep drives from spinning down
    ; if not set this value will be FALSE
    hddalive = false

    ; in seconds, the interval between when USB devices will be polled for "alive.txt" file
    ; if not set and hddalive is set to TRUE this value will be 210
    hddtimer = 210

    ; attempts to disable popups related to signing in, like "live is blocked" and similar
    ; !! WARNING OTHER THINGS DO USE THIS DIALOG AND DETECTING THAT IT'S A LOGIN DIALOG MAY NOT BE PERFECT !!
    ; !! to sign into live profiles other than auto signing on boot you MUST accept the 'check live for updates' dialog BEFORE enabling this option !!
    ; if not set this value will be FALSE
    signnotice = false

    ; when you hold guide button to shut down xbox, normally the 'cancel' option is selected
    ; setting this to TRUE will cause the shutdown option to be auto selected instead
    ; !! WARNING OTHER THINGS DO USE THIS DIALOG AND DETECTING THAT IT'S SHUTDOWN DIALOG MAY NOT BE PERFECT !!
    ; if not set this value will be FALSE
    autoshut = false

    ; when you hold guide button to shut down xbox, normally a dialog comes up
    ; setting this to TRUE will cause the console to shutdown instead of show a dialog
    ; !! WARNING OTHER THINGS DO USE THIS DIALOG AND DETECTING THAT IT'S SHUTDOWN DIALOG MAY NOT BE PERFECT !!
    ; if not set this value will be FALSE
    autooff = false

    ; 14699+ has native http functions, but you are forced to be logged into use them
    ; this patch removes that restriction, set to false to disable it if you have any problems
    ; if not set this value will be TRUE
    xhttp = true

    ; when tempbcast is set to TRUE the raw temp data from smc will be broadcast over UDP at temptime second
    ; intervals on port tempport
    ; if not set this value will be FALSE
    tempbcast = true

    ; if not set this value will be 10
    temptime = 10

    ; if not set this value will be 7030
    tempport = 7030

    ; when set to TRUE all titles will have the insecure socket privilege
    ; if not set this value will be FALSE
    sockpatch = false

    ; when set to TRUE dash launch will not erase launchdata before launching a quick launch item
    ; if not set this value will be FALSE
    passlaunch = false

    ; when set to TRUE various functions will be spoofed to make firmware think it's connected to LIVE
    ; this does not compensate for the fact that it cannot contact LIVE servers
    ; setting this to TRUE forces liveblock to TRUE
    ; if not set this value will be FALSE
    fakelive = true

    ; when set to TRUE network/cloud storage options should not show up in disk dialogs
    ; if not set this value will be TRUE
    nonetstore = true

    ; when set to TRUE a snapshot of the console temperature data will be displayed in the console shutdown dialog (displayed when guide button is held)
    ; !! WARNING OTHER THINGS DO USE THIS DIALOG AND DETECTING THAT IT'S SHUTDOWN DIALOG MAY NOT BE PERFECT !!
    ; enabling this option disables autooff
    ; if not set this value will be FALSE
    shuttemps = false

    ; when true, any devkit profiles on the console will not appear as corrupt and can be used
    ; any changes such as saving games or getting achievements will resign the profile with the current/retail keyvault
    ; this seems not to affect glitch/jtag dev crossflash, but could affect these profiles on true devkits
    ; if not set this value will be FALSE
    devprof = false

    ; when true, system link data will be encrypted for communication with devkits
    ; if not set this value will be FALSE
    devlink = false

    ; when true dash launch will perform automatic disk swapping
    ; WARNING!! do not enable if you use FSD or swap.xex for this !!
    ; if not set this value will be FALSE
    autoswap = false

    ; when true, disables kinect health pseudo video at game launch
    ; if not set this value will be TRUE
    nohealth = true

    ; when true, disables dash locale setup screens when settings already exist
    ; if not set this value will be TRUE
    nooobe = false

    ; when true dash launch will automatically enable fakelive functionality only during official dash and indie play sessions
    ; if not set this value will be FALSE
    autofake = false
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    nohud zmien na false
     
    NeoN1354 lubi to.
  9. NeoN1354

    NeoN1354 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Działa! Dzięki wielkie!

    Jeszcze brakuje wyjaśnienia co z tym "niewyłączającym" się Xbox'em... Przypominam, że po wyłączeniu konsoli - nadal ona chodzi (miga zielona dioda i szumią wiatraki) :/
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wyłącz pobietanie w tle w '' oryg dadhu''
     
  11. NeoN1354

    NeoN1354 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wyłączyłem "automatyczne pobieranie", ale to nic nie dało.
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To wyłącz chmurę w opcjach pamięci.
     
    NeoN1354 lubi to.
  13. NeoN1354

    NeoN1354 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Działa! Wszystko jest teraz już można powiedzieć idealnie :)

    Teraz, dosłownie przed chwilą po rozegraniu jednego meczu w WWE 2K15 - konsola się wyłączyła. Czy to może być wina tego, że chodziła dzisiaj przez cały dzień? :)
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie. Konsola zawsze wyłącza sie jesli nie ma pobierania w tle
     
  15. NeoN1354

    NeoN1354 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie rozumiem... To znaczy, że jak się nic nie pobiera to konsola się wyłączy...? To się kupy nie trzyma.
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wyłączy sie po czasie jeśli sie nie pobiera. Nie Wyłączy sie jeali pobiera cos lub wysyła synchronizuje z chmura. Dlatego warto to wyłączyć na rgh
     
  17. NeoN1354

    NeoN1354 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A gdzie to wyłączyć? Bo to trochę niepoważne, że podczas gry wyłącza mi konsolę...
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Matko ja pisze o wylaczaniu konsoli na przycisku . Nie o tym ze wylaczylo ci konsoke, moj błąd. Błąd gry ze ja wylaczylo, lub inne anomalie
     
  19. NeoN1354

    NeoN1354 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Haha :D No dobra :p Tylko co to za błąd znowu... Czy to może być wina tego, że plik .iso przerobiłem przez Xbox Image BRowser, a potem po prostu wrzuciłem wszystkie pliki do "Hdd1 -> Gry Xbox360 -> WWE 2K15"? A nie wrzuciłem żadnego contentu (tak jak w przypadku GTA V)...
     
  20. shte-fun

    shte-fun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2014
    Posty:
    291
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Suwałki
    Content wrzuca się w grach które standardowo mają instalacje. Spróbuj przerobić do God obraz.
     
  21. NeoN1354

    NeoN1354 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A mógłbyś mi rozpisać jak to zrobić? Bo jak robię przez Iso2God to mam tylko ten content i tyle...
     
Wczytywanie...

Poleć forum