1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z nowymi grami po przeróbce na LT 2.0 -niektóre działają a inne nie.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wojciechmistrzu, Grudzień 5, 2011.

  1. wojciechmistrzu

    wojciechmistrzu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, zaznaczam na początku że przeszukałem forum wszystkimi znanymi mi sposobami i nie znalazłem odpowiedzi - z góry przepraszam jeżeli problem się pojawił i był omawiany.
    Problem polega na tym że zaraz po samodzielnej przeróbce na lt2.0 i wypaleniu 3 gier - ac:r , skyrima i gow3 tylko ac:r działa poprawnie. Gow3 odczytuje się ale nie pokazuje się obrazek gry i przy uruchomieniu gry pokazuje się że należy przeczyścić płytę miękką ściereczką mimo że płyta gładka jak blat stołu. Skyrim odpala ale wiesza się przy majstrowaniu w menu lub zmianie wyglądu postaci (tam najdalej doszedłem). Natomiast ac:r wypalałem dwa razy najpierw imgburnem - to samo co w gow3, potem clonecd i pięknie poszło - pozostałe dwie też clonecd tak samo jak 'udane' wypalenie jak ac:r, natomiast w xpudle pokazały co innego. I tu pojawia się kilka pytań:
    1. Czy to wina źle wgranego lt
    2. Gównianej płyty ( nagrywałem wszystko na maxellach )
    3. Skopanego ISO
    4. Nagrywanie na nagrywarce w laptopie która nie należy do tych z górnej półki - TSSTCorp czy jakoś tak.
    5. Czy to kwestia farta - czasem nagra i pójdzie a czasem nie. Tu muszę dodać że nagrywałem wcześniej na różnych płytach - od hawków po verbatimy i nigdy podkreślam nigdy nie upaliłem płyty każda gra wypalała się dobrze i działa do dziś nawet ta pierwsza (xbox ma dwa lata).

    Nagrywając płyty stosuję się od zawsze do poradnika z forum - przy cloneCD wszystko sprawdzam dwa razy (layer break i zaznaczenie opcji nagywaj do końca medium) przy imgburn również optymalny layer break i nagrywaj do końca płyty, ale przy imgburn nie zmieniałem jak zawsze booktype. Dodatkowo chciałem spytać czy może mieć z tym coś wspólnego wymiana lasera, przed wgraniem lt2.0 wymieniłem laser ale inne gry czyta poprawnie.
    Z góry dzięki za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. BROLY

    BROLY XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    261
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Białaczów
    Najważniejsze to płyty.Najlepiej kupuj verbatime i nagrywarka dobrze jak by była z lt-max i wszystko powinno działać bez problemu.Pozdro
     
  4. wojciechmistrzu

    wojciechmistrzu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki za radę ale trochę to wymijająca odpowiedź... Zwróć uwagę na to że asassin revelations działą elegancko a dwie pozostałe się pokrzaczyły. Ok możesz mieć rację jutro kupię verbatimy i sprawdzę.
     
  5. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Jakbyś źle wgrał lt, to wcale by gry nie działały. Spróbuj zainstalować gry na dysku - zobaczysz, że przy jakimś % wyskoczy błąd, co będzie oznaczać, że płyty źle wypalone. Nagrywasz na słabych płytach. Nagrywarka też nie za specjalna. Spróbuj verbatimów i powinno być ok.
     
  6. wojciechmistrzu

    wojciechmistrzu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spróbowałem nagrać na Verbatimach - problem ten sam, inną nagrywarką, też laptopową dalej to samo. Inny obraz płyty też nie pomógł. Wykluczyłem trzy opcje złe wgranie lt, badziewne płyty i obraz gry. Już nic innego mi nie przychodzi do głowy. Dziwne że assasin revelation działa a pozostałe gry - skyrim i gow3 się krzaczą ;/
     
  7. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  8. rbkasg

    rbkasg Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białogard
    Ja dostałem ostanio wskazówke ,że jak xobx był logowany w live po pazdzierniku czy listopadzie nie pamiętam to nowe tytuły nie będą działać
     
  9. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
    jakby chodziło o cichą aktualke to żadna gra z xgd3 by sie nie uruchomiła a assassins creed działał z tego co wyczytałem dlatego też stawiam na słabe płyty
     
  10. wojciechmistrzu

    wojciechmistrzu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przecież próbowałem na verbatimach... czytaj dokładnie... A co do nagrania na dysku to pierwsze co robie to wlasnie nagrywam na dysk w przypadku skyrima i gowa odrazu wywala przeczyść płytę miękką ściereczką...
    Jak ktoś wspomniał o aktualizacji kurde przed wgraniem lt 2 wpakowałem na xa aktualkę z neta przez usb najnowszą było to bodaj tydzień może dwa temu. No i pierwszy raz w życiu na moment podłączyłem do neta bo nie chciał się bo miałem napęd wypięty a o tym nie wiedziałem :p Mogło to mieć wpływ ?

    Dodam że asasin działa z tej właśnie słabej płyty.
     
  11. szenkx

    szenkx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Może to poprostu zły release jest?
    Ja zawsze nagrywam na słabych CD i wszystko jest ok.
     
  12. filmyredcywn

    filmyredcywn Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Gry na xboxa na CD?:D
     
  13. wojciechmistrzu

    wojciechmistrzu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wszyscy wiemy o jakie płyty chodzi... bezsensu post...
    Skyrima ściągnąłem z dwu różnych źródeł - dalej to samo - podzilała chwile i zaraz pada. Za to gow to wogóle - tylko zagraj w grę, brak obrazka i przy próbie odpalenia wyczyść płytę...
     
  14. ZdzichoTnT

    ZdzichoTnT Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    87
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Było już opisane gdzieś. Musisz zapodać sobie patche do tych gier (TU) jak to zrobić to masz opisane gdzieś w poradnikach

    Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
     
  15. wojciechmistrzu

    wojciechmistrzu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chodzi o title update ? Ale mam newsa - skyrim po wyczyszczeniu cache dysku i pamięci wew. jak narazie działa z płyty całkiem nieźle. Nie próbowałem jeszcze instalować go na dysku.
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Witam
    Mam dziwny błąd z F1 2011
    ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting
    Nagrałem w najnowszym ImgBurnie z OPC i calculate optimal, ale to chyba nie ma znaczenia przy tej grze. .dvd zrobił abgx i było wszystko na zielono.
    Nie dawno nagrywałem Cod WaW, Gta 4 i far cry 2 na tych samych ustawieniach i wszystko chodzi.

    Proszę o odpowiedź co może być przyczyną

    Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum