1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z obrazem na falconie

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Trey, Sierpień 31, 2009.

  1. Trey

    Trey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2008
    Posty:
    257
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam. Mam poważny problem z moją konsolą xbox360 premium falcon. Konsola ma już prawie rok i jest przerobiona ex 1.4. Wczoraj gdy ją uruchomiłem i włączyłem gre to na całym ekranie wyskoczyły mi kolorowe piksele. Odrazu ją wyłączyłem i włączyłem na nowo i w dashbordzie wszystko jest ok ale gdy włączam gre to piksele znów się pojawiają. Nigdy z konsolą nie miałem żadnych problemów a tu takie rzeczy sie dzieją. Występuje to zarówno na hdmi jak i na componencie. Odziwo gdy konsola troche pochodzi i się ,,rozgrzeje'' problem znika. Co może być przyczyną tego i czy da się to jakoś naprawić? POMOCY!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    niestety,zbliza sie RROD.radzilbym wyslac na gwarke,jak sie boisz o przerobke albo nie amsz gwarki to serwis,ale mala szansa ze potem bedzie dzialac dlugo,wiec najlepiej sprzedaj,doloz pare stow i kup arcade(osprzet sobie zostaw)
     
  4. Trey

    Trey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2008
    Posty:
    257
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czyli serwis raczej nic nie da!? Mam przeróbke i serwis microsoftu rownież odpada. Naprwde jestem pod wielkim wrażeniem tego co ten microsoft wydał. To jest poprostu niedopracowany sprzęt. Sporo mnie kosztowało żeby mieć tą konsole w domu a tu po niecałym roku taka lipa. A tak się fajnie grało, kupilem nowego falcona bo niby wszędzie mówili że jest już bezawaryjny. Brak słów
     
  5. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Serwis ci naprawi ale po jakimś czasie tak czy siak konsola padnie znowu.
     
  6. Trey

    Trey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2008
    Posty:
    257
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ile może wynieść naprawa tej usterki. Tak w ogóle to jak fachowo nazywa się moj problem z konsolą?
     
  7. pepa

    pepa Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja miałem taki sam problem jak ty i po kilku odpaleniach konsoli wystąpił błąd E74 , lecz serwis MS zawsze służy pomocą w takich sytuacjach.
     
  8. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    nigdy nie ma sprzetu nie awaryjnego...ale to co m$ dal to tykajaca bomba;D


    nawet jaspery juz padaja,wiec to dalej loteria ale...przypominam ze mam konsole z 2006,gram regularnie codziennie po pare godzin i ani 1 problemu,a jak sie cos stanie to pujdie na sell konsola+zasilacz+pad,a kupie se arkejda nowego,przerobie i bedzie po staremu .


    twoj blad to przegrzanie gpu,ewentualnie pada czip hana(chociaz on chyba jest od skalowania i wyswietlania obrazu,a u ciebie to artefakty czyli raczej gpu)
    naprawa?pewnie z 100zl,nie ma sensu pakowac w to kasy skoro i tak padnie0czy to miesiac czy pol roku po naprawie
     
  9. Kamas

    Kamas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łaskarzew
    Ewentualnie możesz wymienić "bebechy" (płytę główną i napęd) na nowe za 300zł, na takie coś jest 6 miesięcy gwarancji od serwisu, który to robi. Nie chce tu robić reklamy dlatego jeśli ktoś chciałby namiary na allegro to proszę na PW.
    I zaznaczam, że nie jestem w żaden sposób związany z tym serwisem, jestem jednym z klientów :)
     
  10. Jacław

    Jacław V.I.P V.I.P Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2009
    Posty:
    523
    Polubienia:
    192
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Jak chcesz możesz spróbować u tego Pana

    Informacje o Użytkowniku FUNCENTER - Aukcje internetowe Allegro

    Widzę, że teraz tej aukcji nie ma (wymiana konsoli na nową) bo pewnie się skończyła, ale możesz napisać o przygotowanie aukcji.

    Chociaż pewnie aukcja pojawi się ponownie.

    Koszt 150 zł - jednak jest parę warunków.

    Zaznaczam tak jak kolega wyżej nie jestem związany z tą osobą korzystałem jedynie z jej usług.
     
  11. magiks33pl

    magiks33pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wysyłaj do microsoftu to że jest przerobiona nie przeszkadza.microsoft nie sprawdza napędów czy mają cfw.sam wysyłałem przerobione 360 i wracały wymienione.jak już nie ma gwary to płytę wsadzasz w kumpla obudowę (tylko trzeba ruszyć głową bo płytę bez hdmi nie wlożysz w obudowe bez hdmi i na odwrót)też wymienią-------------------jedyną ważną rzeczą są plomby gwarancyjne microsoftu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum