1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z obrazem TV

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez TheAro0, Kwiecień 3, 2011.

  1. TheAro0

    TheAro0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam xboxa od 4 miesięcy, do tej pory grałem na monitorze LCD 22". Przeniosłem się na TV 29", lecz mam w nim brzydką jakość obrazu, mam do wyboru PAL 50 i 60, gdy ustawię 50 jest słaba jakość obrazu, a gdy 60 jeszcze gorsza.. Używam kabla do TV tego co dostałem razem z xboxem. A do monitora podłączam VGA - jakość jest b. dobra. W PAL 50 nie mam rozmazanego ekranu, ale jest słaba jakość, w 60 jest lekko porozmazywany obraz. A i gdy oglądam TV normalnie to jest bardzo ładna jakość obrazu. Bardzo proszę o pomoc, chciałbym mieć jakość przynajmniej taką jaką mam na monitorze.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ColoringWyso

    ColoringWyso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przez vga idzie ci hd a przez chinch do tv nie.
    Dlatego na tv jest beznadziejny obraz.
     
  4. TheAro0

    TheAro0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli muszę kupić kabel do TV? Jak tak to jaki najlepszy i w miarę tani?

    Dodam, że HDMI odpada, bo nie mam wejścia HDMI w TV, tylko jakieś takie grubsze wejście.
     
  5. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
  6. TheAro0

    TheAro0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok dzięki za odp., a ten co z xboxem w zestawie jest to jaki to? Zwykły szajs?:D
     
  7. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ten z zestawu to composite
     
  9. TheAro0

    TheAro0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Z tego co widzę to jedyną możliwością połączenia konsoli do tego telewizora jest kabel z przejściówką na Euro Scart,który jest w zestawie z konsolą a niestety nie jest to zbyt dobre rozwiązanie.
     
  11. TheAro0

    TheAro0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale jak kupię Kabel Component to powinno wszystko ładnie chodzić.
     
  12. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Nie zauważyłem aby w tym telewizorze było wejście pod component.
     
  13. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    componentem nie pdołączysz bo ten tv nie ma takiego wejscia
     
  14. TheAro0

    TheAro0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To podłącze w ogóle jakimś innym poza Composite?
     
  15. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Tutaj podłączysz tylko kablem Composite i osiągniesz maksymalnie 480p
     
  16. hubert1249

    hubert1249 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    z Zachodniopomorskiego ;)
    wez sobie kup porzadny telewizor 40 Samsunga , Sony itp. do tego kabel HDMI i zadnych problemow nie bedzie ;)
     
  17. TheAro0

    TheAro0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za pomoc!
     
Wczytywanie...

Poleć forum