1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z obrazem w tv

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Trey, Styczeń 25, 2010.

  1. Trey

    Trey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2008
    Posty:
    257
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Konsole mam półączoną kablem hdmi jednak w niektórych grach mam taką jakby kratownice. Występuje ona na ciemnych tłach w grach np. niebo w nocy w gta 4. Czy to jest normalne przy półączeniu cyfrowym xboxa do telewizora hd?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lozamet12

    lozamet12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam xboxa, elite puszczonego przez hdmi do tv LCD LG 27" jak gram w forza motorsport 3,
    to nie zdarza mi się takie coś, FM3 jest chyba aktualnie najlepsza grą pod względem graficznym, niestety nie mam gta 4, lecz zdarzają się dziwne błędy w gta 4 lecz nie słyszałem o takim czymś.

    Możliwe że to wina albo TV lub kabla lecz nie znam się na tym aż tak żeby udzielić Ci odpowiedzi.

    Mogę pomóc Ci tylko tak :
    -Spróbuj podłączyć konsole pod inny TV z hdmi
    -Spróbuj podłączyć konsole innym kablem hdmi pod twój tv
    Jeśli to nie pomoże to nie wiem, może na forum ktoś tak miał czekaj na inne odpowiedzi.
     
  4. 007Bond007

    007Bond007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Ja mam ten sam problem tyle że mam konsole w systemie NTSC z ameryki może dlatego.Ale podłączam ją przez kabel vga do monitora pc i może to wina kabla bo jak podłączam componentem do małego TV to normalnie śmiga.Wydaje mi się że to wina kabla!!!.Pozdrawiam.
     
  5. lozamet12

    lozamet12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Też wydaje mi się że to wina kabla, jeszcze TREY możesz spróbować podłączyć przez kabel AV dołączony w zestawie do X360
     
  6. Trey

    Trey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2008
    Posty:
    257
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Na componencie nie ma tego efektu. Kiedyś słyszałem że na hdmi uwydatniają się wszystkie baole w grafice więc może to przez to. Wszystko ładnie wygląda tylko ta kratka na ciemnych tłach mnie denerwuje
     
  7. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    Mi sie wydaje ze to wina TV, poniewaz kabel HDMI to kabel transmitujacy sygnal cyfrowo wiec tam nie ma co zaklocac, podejzewam ze masz cos z matryca lub tego typu usterka, Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum