1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z obrazem w Xbox 360

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Tomko94, Marzec 8, 2016.

  1. Tomko94

    Tomko94 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam,

    jakiś czas temu zakupiłem konsole bez wejścia na hdmi, korzystałem z niego wraz z telewizorem kineskopowym przy kablu vga. Kolory były ładne, grafika również, ale litery były rozmyte, trudno było je przeczytać, więc przeczytałem w internecie, że można pod monitor podłączyć Xboxa 360. Zakupiłem kabel https://encrypted-tbn1.gstatic.com/...-BQImVIhTiAN4cENgHZkY6Myec2sX9oQmlQpMVHqMh6WA podłczyłem konsole wraz z monitorem http://www.chip.pl/testy/wyswietlanie-obrazu/monitory-lcd-22-cale/hp-compaq-la2205wg lecz kolory są wyblakłe, nieostre, napisy w porządku jednak kolory słabe, kiedy ten monitor podłącze do laptopa, to są ładne kolory. Czy da się jakos polepszyć ten obraz? Czy istnieje może jakaś przejściówka, albo coś? Proszę o odpowiedz.

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie, kolory ustaw w opcjach monitora, bic wiecej sie nie da

    Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
     
  4. Tomko94

    Tomko94 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    A zakup droższego kabla załatwi sprawę? Za ten dałem 20 zł na allegro
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie koniecznie

    Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
     
  6. Tomko94

    Tomko94 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Więc jakie korki mogę podjąć by usprawnić obraz? ;p
     
  7. sp7foy

    sp7foy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2015
    Posty:
    200
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Skierniewice
    Zmienić monitor na taki który nie posiada matrycy TN (to wpłynie na kolory)
    No i warto od razu taki który ma wejście HDMI (to wpłynie na wygodę użytkowania)
    Zmiana kabla nic nie da.

    PS: Ten kabel to jest przejście z HDMI na DSUB czy na DVI?
     
    Ostatnia edycja: Marzec 9, 2016
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    On nie ma w konsoli nawet hdmi. Wiec..

    Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
     
  9. sp7foy

    sp7foy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2015
    Posty:
    200
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Skierniewice
    Aaaa... mój błąd. Bo przeglądam tylko forum XO, więc jakoś tak założyłem, że sprzęt ... :)
     
  10. torawa

    torawa Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 19, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    1. W ustawieniach zmień Reference Levels na Expanded (to trochę da, ale raczej mało)
    2. Kup oryginalny kabel VGA (ale nie wiem czy to możliwe, to co kupiłeś to chamska podróba, wygląda jak oryginał, ale jej celem jest oszustwo, no i więc taka jakość, często oszuści na takich kablach piszą nazwę oryginalnej firmy, ale duża część jest jako no-name)
    2a. Ja za kabel VGA dałem kiedyś chyba ze 120-130 zł, różnica w stosunku do kabla innej firmy (chyba Madcatz) była ogromna (a co dopiero w stosunku do podrób)
    2b. Dodam, że ceny oryginalnych kabli to ździerstwo, z pewnością może być coś za 40 zł o podobnej jakości, jeśli masz ochotę to próbuj wszystkie (za co dasz np. 200 zł).
     
Wczytywanie...

Poleć forum