1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z obrazem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez matexo, Grudzień 23, 2010.

  1. matexo

    matexo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Od pewnego czasu mam problem z obrazem na TV. Wszystko zaczęło się od kupienia kabla DVI/HDMI. Od tamtego czasu gdy chce pograć na TV(HDMI-HDMI) konsola się włącza lecz nie ma ani obrazu ani dźwięku. Natomiast gdy podłącze do monitora kablem DVI-HDMI wszystko chodzi jak należy. Czy ktoś wie w czym tkwi problem i jak go naprawić ?

    Z góry thx
    Pozdro.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tysonic

    tysonic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    202
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Spróbuj ustawić po podpięciu do monitora rozdzielczość w dashu konsoli na 720p albo 1080p - może o chodzi o to że masz w konsoli ustawiony nie obsługiwaną przez tv rozdzielczość? Druga opcja to że może kabel jest zwalony - to by tłumaczyło fakt że nie ma też dzwięku (bardziej bym stawiał na tą opcję)
     
  4. matexo

    matexo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak podłącze do monitora mam tylko rozdziałki od 640x480 do 1920x1080 (nie ma 480/720/1080p/i) ,a kable (2 sztuki) sprawdzałem na dekoderze i wszystko działa jak należy. BTW monitor to W2252TQ(1680x1050) a telewizor to plazma panasonica TX-P42S10ES . Tak więc jaką rozdziałke wybrać ?
     
  5. kwozniak7

    kwozniak7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kiedyś jak miałem problem ze swoim xboxem i obrazem to powiedzieli mi na infolinii, że xbox nie ma wsparcia dla przejsciówek DVI-HDMI.
     
  6. DonPiwny

    DonPiwny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica

    Rozdzielczość 1920x1080 to po prostu 1080p ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum