1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z obrazem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pawelpawel20, Luty 16, 2011.

  1. pawelpawel20

    pawelpawel20 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Mam x-a 360 premium połączonego z tv lcd kablem component. Na początku po włączeniu przez 2 minuty konsola działała jak należy, po czym obraz robił się rozmazany i strasznie nieczytelny. Dzieje się tak zarówno w menu głównym jak i w grach. Sprawdziłem ją na dwóch tv i jest to samo. Postanowiłem podpiąć wszystko na nowo i tutaj kolejny problem po uruchomieniu konsoli nie ma żadnej reakcji na tv.
    Z góry dziękuje za pomoc,
    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tyczek1221

    Tyczek1221 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  4. pawelpawel20

    pawelpawel20 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko że nie mam wejścia na hdmi tylko samo A/V, kable sprawdzałem już z 20 razy więc było wszystko dobrze podpięte. Component miałem początku i cały czas było ok, wczoraj się tragiczny obraz zrobił, wyglądało to jak tv na antenie pokojowej:),
    P.S,
    Xbox ma już z 4 latka:)
     
  5. Tyczek1221

    Tyczek1221 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jeżeli tak to kup nowy kabelek component może się wyużytkował.Jeżeli będziesz miał nowy kabelek i nie będzie działać będziesz musiał znaleźć kogoś kto by się zajął naprawianiem twojej konsolki :>
     
  6. pawelpawel20

    pawelpawel20 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kupiłem nowy kabel i po wymianie bez zmian z tym, że teraz po włączeniu konsola pracuje, ale nie ma obrazu na tv, wyskakuje komunikat "tryb niedostępny" :/
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    prawdopodobnie nawalił układ ANA/HANA na płycie głównej lub GPU
    - tylko serwis lub sprzedać na części xboxa ,bo lepiej wyjdzie i kupić następnego
    raczej Jaspera z 2009 roku lub nowego ze sklepu ,ale za to na gwarancji
     
  8. pawelpawel20

    pawelpawel20 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    aha, czyli jak już gwarancja wyszła to nie mam co dzwonić nawet do MS?
     
  9. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    No jak nie ma gwary już to po co chcesz dzwonić? Po płatną naprawę? Lepiej go sprzedaj na części i kup sobie np. jaspera albo slima :D
     
  10. Tyczek1221

    Tyczek1221 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Albo jeszcze zobacz czy wszystko dobrze ustawiłeś na telewizorku.. Ostatecznie sprzedaj konsole dodaj z 200 zł i kup sobie slima ;]
     
  11. pawelpawel20

    pawelpawel20 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W tv wszystko jest ok, bo nic nie zmieniałem w nim, a poza tym jak mam sprzedać zepsutą konsole i dołożyć 2 stówki, jak taki slim fajny to koło tysiaka chodzi, to bym musiał tego klocka za 8 stów pchnąć, a to raczej kosmos jakiś :)
     
  12. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Za walniętego kloca to raczej koło 100 max weźmiesz. Zawsze możesz do serwisu uderzyć żeby układ ANA/HANA lub GPU przelutowali. Tylko czy cenowo się to opłaci?
     
  13. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Za komplet z zepsutym x'em może wziąć do 200 zł :p Ale lepiej sprzedać samą konsolę za 100-150zł i dołożyć jakąś kasę i kupić od kogoś z forum samą konsolę z zasilaczem (Jasper) za 350-450zł
     
  14. kamykle

    kamykle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A probowalas w konsoli i w tv zmienic na inna rozdzielczosc? Bo bez tego nie pojdzie CI zebys nie wiem, jakie przejsciowki uzywala...po prostu slaby obraz masz, a nie full hd, bo masz ustawione na avi albo euro albo rgb, czincze, i on sam w sobie takiego inteligentnego oprogramowania nie ma, dostroic sie dostroi do ustawien, ale do rozdzielczosci nie...i mi lapalo 1080p albo 1080i a teraz mam to samo tylk o ze mam monitor full hd i mam rozdzielczosc z ixboxa 1920 na tysiac iles, a z cyfrowego dekodera enki na 1080 i to wszystko podlaczonerazem ze soba nie liczac laptopa i audio jedno na wszystko heehheeh :) pozdr:)
     
  15. pawelpawel20

    pawelpawel20 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wszystko już sprawdzałem, na dwóch telewizorach, na dwóch różnych kablach i cały czas to samo więc jest to wina konsoli tylko i wyłącznie, poza tym ustawienia w tv miałEM przez ponad dwa lata bez zmian i wszystko było ok i z dnia na dzień się zepsuło, klocek do wymiany i tyle, trzeba w slim-a zainwestować,
     
Wczytywanie...

Poleć forum