1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z obrazem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez w3o, Luty 20, 2011.

  1. w3o

    w3o Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam !

    Jestem tu nowy i zarejestrowałem się głównie z powodu problemu jaki mam od wczoraj ze swoim xboxem360 ( Arcade z dokupionym dyskiem HD).

    Otóż podłączyłem sobie konsolę do monitora komputerowego LCD kablem HDMI-DVI - wszedłem w opcje wyświetlacza i zacząłem przełączać sobie rozdzielczości, włączać wyłączać tryb panoramiczni itp. Doszedłem do opcji wykryj ustawienia ekranu - i dałem WYŁĄCZ - obraz mi zniknął i nie mogę go włączyć ponownie. Przestraszyłem się że coś mi się zepsuło i podłączyłem kabel analogowy - wtedy wszystko działa. Pomóżcie mi jak na "ślepo" włączyć ponownie opcję wykryj ustawienia monitora.

    Raz na ślepo udało mi się coś w opcjach zmienić i obraz wrócił ale dziś po ponownym restarcie xboxa znowu brak obrazu. Pomóżcie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. telefon123

    telefon123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam, mam podobny problem. Konsole podłączoną miałem zawsze przez vga, poniewaz w tv nie mam hdmi. Nie dawno pożyczyłem xboxa koledze i nie wiem co on tam poustawiał ale nie mam obrazu ani przez kabel hdmi-dvi i przez vga. jedynie mi zostało kabel euro. pomóżcie
     
  4. beny112

    beny112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    bydgoszcz
    a prubowałeś rozdzielczoscią manipulować ??? moze to pozmieniał
     
  5. Pankracy666

    Pankracy666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po prostu wyłącz XBOXA. Podłącz kabel i włącz XBOX 360 - sam wynajdzie sygnał z kabla.
     
  6. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    można zresetowac ustawienia obrazu wciskając odpowiednie przyciski na padzie, niestety nie powiem Ci jakie bo dawno tej opcji nie używałem, poszukaj w necie. ja też coś tam pozmieniałem i obraz zniknał, po resecie ustawień wszystko wróciło do normy. może ktoś obeznany w temacie podpowie?
     
  7. telefon123

    telefon123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    z wyłaczaniem konsoli próbowałem ale nic to nie dało mam 3 rodzaje kabli i nic, kable tez nie są uszkodzone, bo sprawdzałem je na innym uządzeniu, musze poczytac coś o resetowaniu konsoli
     
  8. telefon123

    telefon123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja juz swojego xboxa naprawiłem :) zresetowałem ustawienia
    Resetowanie ustawień wyświetlania w konsoli Xbox 360
    Opróżnij tacę dysku, jeśli nie jest pusta.
    Włącz konsolę.
    Naciśnij i przytrzymaj prawy spust i przycisk Yna kontrolerze.
    Ustawienie wyświetlania zostaną zresetowane zgodnie z fabrycznymi ustawieniami domyślnymi, a następnie konsola zostanie automatycznie ponownie uruchomiona.
     
  9. telefon123

    telefon123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. w3o

    w3o Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wielkie dzięki za odzew. Niestety reset ustawień obrazu nie pomógł. Mam jeszcze jeden pomysł - podajcie mi po kolei jakie przyciski mam naciskać aby bez obrazu przestawić opcję "wykryj ustawienia obrazu" na włączone.

    Wiem, że jest na początku tak w lewo 8 razy potem A,A,A i jestem w opcjach obrazu ile razy mam zjechać w dół i co tam potem naciskać?

    Jak to nie pomoże chyba pojadę z konsolą do serwisu...
     
Wczytywanie...

Poleć forum