1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z odblokowaniem

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez klekotpl, Październik 19, 2012.

  1. klekotpl

    klekotpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    torun
    witam mam taki problem-po kliknieciu intro/device id nie pokazuje mi sie status napedu czy jest zablokowany czy odblokowany-czy miał juz ktos taki problem ?????

    pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: problem z odblokowaniem

    Znaczy się 16d4s tak? To poszukaj sobie jak się odblokowuje spi i gdzie to się sprawdza:-D masz poradnik w dziale Lt.

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  4. klekotpl

    klekotpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    torun
    chyba kolego nie skumales o co pytam
     
  5. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: problem z odblokowaniem

    No tak Zdajesz pytanie że trudno skumać czy chodzi co o odblokowanie spi czy vendor mode i statut 0 72. Pisząc odblokowanie napędu ... myślę .... ale co tam

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  6. klekotpl

    klekotpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    torun
    albo czytaj ze zrozumieniem albo daj sobie spokoj z pisaniem bzdur
     
  7. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    albo szczegółowo opisz problem albo nic nie pisz.Tutaj nie ma jakichś pierdo**nych jasnowidzów,wróżek i jeżeli nie napiszesz tego szczegółowo to nikt ci nie pomoże.
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: problem z odblokowaniem

    Moja kula mówi mi, że on nie posiada magicznych kontrolerów, wiedza także jest malutka.
    Liteon 16d2s także można blokować
     
  9. klekotpl

    klekotpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    torun
    dla osob wiedzacych o co chodzi i znajacych sie na tym- jest napisane "po kliknieciu intro/device id nie pokazuje mi sie status napedu" czyli jest jasne ze chodzi mi o naped od slima i ze chec go odblokowac-a ty akir f...rze jak masz jakis problem wiesniaku to zapraszam do torunia to ci synku wybije głupie teksty z głowki
    onn125 - ty raczej do jasnowidzow i bystrych to sie nie zaliczasz


    Za obrażanie innych użytkowników dostajesz WARN.
    ESLORD
     
  10. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    No to teraz już szukaj pomocy gdzie indziej...
     
  11. klekotpl

    klekotpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    torun

    jakbyś nie zauważył to nikt nie był w stanie pomoc
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: problem z odblokowaniem

    Jeśli nie pokazuje ci się przycisk ze statusem 0x8C ale napęd wchodzi w vendor to masz uszkodzony chip w napędzie i zostaje wymiana elektroniki.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jak nie widzisz statusu blokady to jest jakiś skrót klawiszowy zeby ten naped zablokować w jungle....spróbuj tego
     
  14. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Na 99% usadzony chip, tak jak mówił Dexter...
    Tylko kwestja czy na amen usadzony czy da radę coś z nim powalczyc.

    Miałem kilka takich przypadków i już mówię co zrób :

    - odpal RUSKI program do odblokowywania i nim odblokuj, nie gaś go i wejdź w JF - wtedy będzie widoczny status.
    (jeśli chip usadzony to Rusek pokaże ci status bodajże 0x3C - ale spokojnie jak nim odlokujesz to będzie wtedy 0x0C)
    - później w JF nie wgrywaj wsadu tylko DOSFLASHEM 2.0

    Jeśli chip na AMEN nie usadzony to tym sposobem wgrasz nowy FW, a jeśli kaplica to wyłoży się przy flashu - ale innego sposobu oprócz wymiany chipa i tego co podałem nie masz więc tak czy siak musisz spróbować. Tylko pamietaj byś miał zczytanego fulldumpa zanim zaczniesz wgrywać FW bo później będzie problem...
     
  15. klekotpl

    klekotpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    torun
    dzieki panowie za konkrety w przeciwienstwie do pacjentow ktorzy predzej pisali a pojecie na temat maja zerowy-problem rozwiazałem-maxoff lizardem poszło-wczesniej musial byc nim przerabiany i był hard lock przez co usb pro ani 1 ani 2 nie była wstanie zobaczyc statusu-dzieki panowie pozdrawiam
     
  16. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Lizard, Lizadrem - ale Ruskim też byś odblokował mimo HARD LOCK'a Lizardowskiego i wszystko zrobił byś w JF skoro chip był OK i sprawny.
    Owszem JF czasem zawodny ale jak mówiłem Rusek + Dosflash daje radę w wielu wątłych przypadkach...
    Ale skoro poszło to temat zamknięty i powodzenia.

    Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum