1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z odczytaniem płyty po nagraniu Liteon iHas

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez matek9, Czerwiec 11, 2012.

  1. matek9

    matek9 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przerobiłem nagrywakre liteon iHas B według poradnika z youtube nazwa filmiku:Flashing Lite-on iHAS124 with LT MAX
    ustawienia mam takie same jak w turtorialu-nagrywanie gier po LT 3.0 Ustawione mam na 2.4x nagrywanie a podczas nagrywania pokazuje 6.0x czy jest to błąd? wracając do tematu po nagraniu wrzucam płyte do xboxa po czym pokazuje sie przez 4 sekundy czarny ekran i pokazuje się spowrotem menu głowne xboxa. Czy bład lezy w przerobieniu nagrywarki? Wie ktoś jak rozwiązać ten problem? straciem już 3 płyty. Dziękuje z góry wszystkim!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    masz LT 3.0 w konsoli? przygotowales obraz gry do wspolpracy z LT 3.0? zrobiles weryfikacje plyty zeby zobaczyc czy sie poprawnie nagrala?
     
  4. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  5. matek9

    matek9 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak mam 3.0, obraz przerobiony na abgx tak jak w turtorialu było. Nagrywałem wczesniej na nagrywarce LG i max payne chodzi tylko że podczas gry wyskakuje błąd więc kupiłem Liteona żeby grać bez problemów. Zaraz przerobie FW twoją metodą adam34689. W ustawieniach mam predkość 2,4 a poczas nagrywania sama wzrasta? Nie miałem właczonej weryfikacji ale zaraz to też zmienie:)
     
  6. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tak, może wzrastać, ale z tamtym poradnikiem "karzesz" mu nagrywać z określoną prędkością. Wtedy nie powinna wzrosnąć.
     
  7. matek9

    matek9 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. matek9

    matek9 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zrobiłem tak jak mi mówiłeś, nawet img przeinstalowałem wszystko fajnie ale wkładam płyte zaczynam nagrywać ustawione ma 2,4x a on mi wzrasta do 6x.. i zapisu jest takie cos:

    czy wina może leżeć po tej stronie tych niechodzących płyt? zaraz wrzuce zapis
     
  9. matek9

    matek9 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I 16:20:22 ImgBurn Version 2.5.7.0 started!
    I 16:20:22 Microsoft Windows XP Professional (5.1, Build 2600 : Dodatek Service Pack 3)
    I 16:20:22 Total Physical Memory: 2*096*624 KB - Available: 1*178*980 KB
    I 16:20:22 Initialising SPTI...
    I 16:20:22 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 16:20:24 -> Drive 1 - Info: ATAPI iHAS124 B AL0S (E:) (ATA)
    I 16:20:24 Found 1 DVDąRW/RAM!
    W 16:25:41 User accepted disc space warning and is attempting to truncate!
    I 16:25:42 Operation Started!
    I 16:25:42 Source File: D:\Pliki\pios\MP.3.RF.XBOX360-XPG\MP.3.RF.XBOX360-XPG\Disc1\Max.Payne.3.XPG-Disc1\Max.Payne.3.RF.Disc1-XPG.dvd
    I 16:25:42 Source File Sectors: 4*267*015 (MODE1/2048)
    I 16:25:42 Source File Size: 8*738*846*720 bytes
    I 16:25:42 Source File Volume Identifier: DVD_ROM
    I 16:25:42 Source File Volume Set Identifier: 5b7cc000MS UDFBridge
    I 16:25:42 Source File Application Identifier: CDIMAGE 2.45 (12/06/2000 TM)
    I 16:25:42 Source File Implementation Identifier: Microsoft CDIMAGE UDF
    I 16:25:42 Source File File System(s): ISO9660; UDF (1.50)
    I 16:25:42 Destination Device: [2:2:0] ATAPI iHAS124 B AL0S (E:) (ATA)
    I 16:25:42 Destination Media Type: DVD+R (Disc ID: MCC-004-00)
    I 16:25:42 Destination Media Supported Write Speeds: 6x; 8x; 12x; 16x
    I 16:25:42 Destination Media Sectors: 2*295*104
    I 16:25:42 Write Mode: DVD
    I 16:25:42 Write Type: DAO
    I 16:25:42 Write Speed: 2,4x
    I 16:25:42 DVD+R Reserve Track: No
    I 16:25:42 Link Size: Auto
    I 16:25:42 Lock Volume: Yes
    I 16:25:42 Test Mode: No
    I 16:25:42 OPC: Yes
    I 16:25:42 BURN-Proof: Enabled
    W 16:25:42 Write Speed Miscompare! - Wanted: 3*324 KB/s (2,4x), Got: 8*310 KB/s (6x)
    W 16:25:42 The drive only supports writing these discs at 6x; 8x; 12x; 16x.
    I 16:25:42 Book Type Setting: DVD-ROM
    I 16:25:42 Advanced Settings - Force HT: No, Online HT: No, OverSpeed: No, SmartBurn: Yes
    I 16:26:25 Filling Buffer... (80 MB)
    I 16:26:27 Writing LeadIn...
    I 16:26:31 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 4267014)
    I 16:26:31 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 4267014)
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Znajdź inne płyty. Jeśli to są te nowe Verbatimy, to znajdź Platinum. Jeśli nie, to wybierz Verbatimy z Singapuru.
     
  11. matek9

    matek9 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli w moich ustawieniach jest wszystko dobrze? wcześniej nagrywałem pod lt 2.0 na tych i wszystko było ok ale widocznie pod lt3.0 juz nie;) czyli musze kupić platinium tak ? sprzedawcy zazwyczaj nie wiedzą "niby" skad mają verbatimy;)
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To sam sprawdź na paczce, ale to są te nowsze, więc przy tych nie ma znaczenia. Szukaj Platinum.
     
  13. matek9

    matek9 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dobra zaraz załatwie sobie z signapuru lub postaram sie platinum i wtedy zobacze ;) a jak wrzuce platinium alba ta verbatim i nagrywanie dalej wzrosnie do 6,0x mimo, że w ustawieniach mam 2,4x to w czym może byc problem? Przeszkadza wg konsoli prędkość 6x?
     
  14. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Raczej nie nagra się prawidłowo z taką prędkością. Wina płyt albo FW, które wgrałeś, bo iHAS obsługuje każdą prędkość (po przygotowaniu FW).
     
  15. matek9

    matek9 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a czy można wgrywać po sobie nawet 10 aktualizacji jedna po drugiej czy trzeba jakoś usuwac poprzednia przed wgraniem od początku ;)?
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Możesz czyścić historię OPC w EEprom.utility.
     
Wczytywanie...

Poleć forum