1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z odczytaniem slimkey oraz flasha na odblokowanym DG-16D4S

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez oranos7, Luty 10, 2013.

  1. oranos7

    oranos7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witajcie mam Problem z napędem DG-16D4S znalezionym w slimie z 29-08-2011r (1071, chip mxic). Napęd bezproblemowo odblokowałem, przy pomocy probe bez problemu przechodzi w vendor mode. No i tutaj się zaczyna problem. Gdy włączam slimkey , po wyłączeniu napedu, przyłożeniu probe i właczeniu napedu wszystko ładnie wykrywa zaczyna zczytywac keya, przechodzi kilka kropek (około 10), po czym zawiesza się na kilka sekund i otrzymuje informacje ze key został odczytany błędnie (sprawdzałem na pci via oraz na nforce z plyty głównej, na roznych kablach). Key'e za kazdym razem sa bardzo podobne, ale na kilku pozycjach rozne. Pomyslałem że skoro naped jest odblokowany to zrobie po przejsciu w vendor mode opcje READ (to chyba powinno mi zrobic full fumpa??) , ale tutaj to samo, niby wszystko ok ale juz na poczatku otrzymuje ze pierwszy krok odczytujacy klucz jest nieudany (slim). Dla Phat oraz Slim 2 odczytuje wszystkie 4 banki ale stwierdza że odczytany firmware jest błędny. Macie jakieś pomysły??


    Gdzies na forum ktos mial rownież problem z 1071 a w odpowiedzi znalazłem info zeby użyć metody: Probe + SlimKey > Russian Hack > Write w DosFlash32 2.0 Jak myślicie czy uzycie tej metody rozwiąże problem??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Problem z odczytaniem slimkey oraz flasha na odblokowanym DG-16D4S

    Używasz jungleflasher 1. 94? Jeśli tak to spróbuj starszego 1.92

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. oranos7

    oranos7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    sprawdzilem na .94 .92 i .91 na kazdym to samo. Nie wiem czy kolejność wyłączania i wlaczania konsoli ma znaczenie przy slimkey (slim key -> no -> off -> yes -> proble -> on czy slim key -> no -> yes -> off -> proble -> on ) jesli zaczyna mi zczytywac key ale sie zawiesza i odczytuje błedny , ale przy opcji READ gdy naped jest w odblokowany oraz w vendor mode chyba powinno pojsc wszystko gładko??
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Problem z odczytaniem slimkey oraz flasha na odblokowanym DG-16D4S

    Nie zrobisz full dumpa bez usb pro lub lizarda.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. oranos7

    oranos7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A no to mój błąd. A czy szybkość lub kolejność wyłączania zasilania ma znaczenie tzn: ze przy slimkey wyłącze zasilanie przed kliknięciem YES (przy vendor into failed) , zamiast najpierw kliknąć YES, dopiero wylaczyc i włączyć zasilanie? Bo moze pomylilem kolejność -> wykrywa chipa jak w wendor mode, zaczyna mi zczytywac key ale po 10 kropkch zawiesza się, wywala błąd i podaje błędny klucz. Bo jeśli to nie wina tej kolejności ani szybkosci wyłączania/wlaczania zasilania to widocznie ani na via 6421 ani na starym nforce slimkey nie pojdzie...
     
  7. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Kolego jak pisał kolega dexter slima nie zrobisz na via 6421 oraz na żadnym innym z płyty głównej do slim 1071 potrzebujesz x360pro lub lizarda
     
  8. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    No akurat można zrobić slima na niektórych kontrolerach, nawet bez problemu wyciągnąć fulldump.
     
  9. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
    Przestańcie wprowadzać w błąd, robie fulldump na via 6421 tak samo jak i slimkey, potrzebna do tego przejsciówka sata. Zapraszam pw dla zainteresowanych.
     
  10. oranos7

    oranos7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ja robie bez przejściówki usb moze dlatego nie chce iść, to mowisz ze jak zamowie przejściókę sata usb to wszystkie slimy łącznie z 1071 pojdą bez problemu??
     
  11. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
    Ja używam przejściówki i do tej pory ani jeden napęd nie protestował, co prawda nie pamiętam czy trafiłem na 1071 (musiałbym dumpy sprawdzić) ale napewno 9504/0272, 0225, 0401 lecą bez problemu.
     
  12. oxygen

    oxygen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2013
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja mam płyte pc gigabyte G31-ICH7 sata na inlelu , i zrobiłem slima, trzeba wejść do biosu i przestawić sata , od razu po włączeniu wejść do windy i za pierwszym razem zczytać klucz, jak nie pójdzie idziemy do dosu znów przestawiamy sata i to samo, nie wiem dla czego za 1 razem działa od właczenia po przestawieniu w bosie, jak pare razy właczymu jungleflashera już nie idzie, trzeba to zrobić po przestawieniu w bosie windy od razu, jak nie działa do biosu i przestawinnie i tak w kółko.

    Konsola phat normalnie bez żadnych kobinacji.
     
  13. robertus64

    robertus64 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 29, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    JF slabo(albo wcale ) wspiera cos innego niz usb pro dlatego tak sie dzieje..
     
  14. oxygen

    oxygen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2013
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak czy owak zrobiłem slima na sacie od pc, niech ktoś wyprubuje ten spsób, ja już wiem jak na moim pc zrobić slimki, wejść w vendor mode w napędzie DG-16D4S ,męczyłem się 2 dni aż doszedłem oczywiście xp i framework wgrany, nie ma co się męczyć jak nie idzie tylko do biosu i przestawiać sata i tak wkłóko, i za pierwszym razem postawić napęd w vendor mode.
     
  15. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Odp: Problem z odczytaniem slimkey oraz flasha na odblokowanym DG-16D4S

    Mnie ciekawi jak tam u ciebie keyarea ;)

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
  16. oxygen

    oxygen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2013
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    zczytany 2x w oisobnych folderach
    dummy.bin
    key.bin
    identyfi.bin
    inquiry.bin
    serial.bin
     
  17. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
    Podobnie kiedyś (kiedy weszły pierwsze slimy) udało mi sie na nForce wejść w Vendor ale uciążliwe to jest. Nie mniej jednak skoro mu się udało i działa to chyba jest poprawna : ) (osobiście nie stosowałbym tego w napędach wyżej 0272 : )
     
  18. oxygen

    oxygen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2013
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zrobiłem sobie pmt hack
    [​IMG]
    [​IMG]

    miałem na stanie dodatkowy kabelki do łaczenia dvd, do DG-16D4S wystarczyło przełacznik on , of nie musiałem z mpx01 korzystać

    do Litona DG-16D2S 74850C przydało się. mpx01

    tak jest u mnie w biosie

    przestawialem z Combined na Enhanced i tak w kółko trybi na Enhanced
     
  19. robertus64

    robertus64 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 29, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zdziwisz sie co sie bedzie dzialo :suspicion: jak nie bedzie keyarea
     
  20. oxygen

    oxygen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2013
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    mam cały dump

    jak nie macie, to znalazłem coś takiego


    Teraz już możecie naprawić swoje napędy bez keyarea posiadając tylko klucz !

    ReGen.7z

    Na początek mamy klucz :)
    1 Uruchamiamy dosflash32
    2 wybieramy jeden z plików test który pasuje do naszego napędu (zapisujemy do napędu)
    2a przypisujemy klucz manualnie
    3 klikamy inject key
    4 odczytujemy gotowe firmware i możemy teraz spofofać do LT3.0

    http://www.hackfaq.net/xbox360/keyarea_regen/
     
  21. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Problem z odczytaniem slimkey oraz flasha na odblokowanym DG-16D4S

    A sprawdzales czy to działa? Ja testowałem i ani razu nie udało mi się zrobić dobrego fw.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum