1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z odczytem gier

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Lord Eisen, Kwiecień 13, 2013.

  1. Lord Eisen

    Lord Eisen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Ostatnio konsola wywala mi na prawie wszystkich nagranych płytach komunikat ze ściereczką. Sprawdzałem u znajomego i u niego chodzi wszystko pięknie. Gdyby nie fakt, że starsze płyty chodzą u mnie bez problemu tylko nowe mają ten dziwny problem to powiedział bym że problem jest z laserem. Tak więc jedyne to czego nie rozumiem to czemu najnowsze nagrane płyty u mnie nie chodzą, gdy znowu starsze w dużo gorszym stanie działają pięknie. Jakieś pomysły, porady?
    z góry dzięki za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28070
    Polubienia:
    3212
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Dlatego, że nowsze gry to XGD3, wymagają większej sprawności lasera.
     
  4. Kuba9779

    Kuba9779 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak samo mam po Aktualizacji dasha 16203
     
  5. Lord Eisen

    Lord Eisen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    generalnie problem pojawił się ostatnio jak chciałem nagrać sobie army of two, nagrywałem u siebie, nagrywał mi znajomy i nic. Bioshock infinity ktory tez jest na XGD3 działa bez zacięcia. Oczywiscie pomijam pare płyt które też się nie nagrały poprawnie ale konsola jakoś jeszcze je w miare widziała (xcom, omerta, sniper - te gry konsola widziała dało się nawet chwile zagrać ale dośc często komunikat o szmatce wyskakiwał, wszystkie nagrywane były jakoś miesiąc temu). Może wypadało by laser skalibrować. To jest właśnie dziwne, że między grami które mi nie działały bioshock akurat wypalił się i konsola widzi go pięknie.
     
  6. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A jaką nagrywarką były nagrywane zwykłą czy ihas ?
     
  7. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Zapewne laser pada nagrywaj na płytach które ci chodzą.
     
  8. Lord Eisen

    Lord Eisen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nagrywane ihashem, tylko i wylacznie na verbatimach
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    usun pamięc podęczną w opcjach dysku i zobacz jak nie to laser
     
  10. Lord Eisen

    Lord Eisen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nagrywałem nawet płyty u znajomego i to samo. U niego działa u mnie nie. Dziwi mnie tylko, skoro to wina lasera, czemu każdą płytę nagraną miesiąc wstecz czyta idealnie za pierwszym razem. Począwszy od tych nagranych w 2008 do tych z lutego. ostatnie płyty dopiero są nie do grania. Oryginały też bez problemu.
     
  11. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Bo to pewnie gry xgd2
     
  12. Lord Eisen

    Lord Eisen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gry posiadająće XGD3 działają normalnie.
    np. nowy assassins creed, saints row 3, cod3, cod black ops2, i inne xcomy tomb raider. Tu chodzi głównie o przykład army of two która stanowi ogromny problem w nagraniu i wyczytaniu jej. Nie wiem jak z innymi grami ale Bioshock najnowszy bez problemu się nagrał. Mogę sprawdzić inną nową grę jak cokolwiek się pojawi

    chociaż z xcomem w PL też mam problemy bo pograć go nie idzie (u znajomego czyta bez problemu)a ten sam xcom dawno temu nagrywany w eng dziala pięknie.
     
  13. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Nagraj clonemcd co prawda bedzie kopia truncated ale dzialac bedzie
     
  14. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jeśli gry przeszły weryfikację i czyściłes pamięć podręczną to pozostaje tylko laser . Napisz z którego roku konsola i czy instalujesz na dysk gry czy grasz z płyty
     
  15. Lord Eisen

    Lord Eisen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    za godzine wróce z pracy to sprobuje zmarnować kolejną płytkę clonem w takim razie
    a co do konsoli to od dłuższego czasu insaluje je na dysku, konsola fat będzie z 07.2009 (data produkcji o ile dobrze pamiętam, ewentualnie miesiąc +-) natomiast kupiona była 11.2009 i od tamtego czasu grana. Jest LT 3.0, zawsze verbatimy, zawsze 2,4x (4x może mam jedną płytę), ihashem od momentu kiedy wyszedł soft od niego.

    ofc abgxem zawsze sprawdzałem i czekałem aż przejdzie full weryfikacje bo gram online

    a co do tego nieszczesliwego army of two. mimo że wciskam "uruchom grę" to od razu wywala komunikat ze brudna plyta i sciereczka, ale.. napęd bardzo ładnie i szybciutko się rozpędza, nie chrapie nie zacina na niej. Jest szybki rozpęd, szybkie wczytanie (nie wczytuje obrazka z gry w dashu, nawet nie ma opcji zainstalowania jej na dysk, tylko "uruchom grę", ale dzwiękowo prezetuje się całkiem normalnie, jak na oryginałach).

    Remix27 DZIĘKI nagrałem tak jak mówiłeś i działa. Powiedz mi jeszcze czym się róźni tak naprawde nagrywanie standardowe imgburnem a clonem z truncated (poza tym że część, teoretycznie, niepotrzebnych plików się nie dogrywa). No i co sprawiło, że nagrywanie imgburnem (tak jak zawsze) się popsuło.
     
  16. Lord Eisen

    Lord Eisen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dodaje kolejny post żeby ruszyć temat dalej, i informuję iż jednak nie działa to poprawnie. "Dysk nieautoryzowany" - po nagrywaniu clonem z truncated, dodatkowo popatrzyłem na inne gry no i również nie działa to tak jak powinno, bo raz coś czyta raz nie, chociaż są gry które bez problemu czyta, np tomb raider, max payne, bioshock infinity a inne typu forza horizon, catherine czy dragons dogma nie widzi wcale albo dopiero za którymś razem zaskoczy ale tylko zeby odpalić bo zgrać na dysk nie idzie. Kalibrować laser? czy wymienić na nowy? wiadomo, że interesuje mnie korzystniejsza opcja choć nie ukrywam że cena mogła by również byc niska :) Czekam na waszą online diagnozę i porady co zrobić. Pozdrawiam.
     
  17. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    dysk nie autoryzowany skasuj z dysku lub użyj mp3 fix bo to nie jest kopia ihas . Na online się to nie nadaje i gra ma i tak online pass. Różni się to tym ,że gra nie jest kopia pełna ucieta ,ale na ofline się nadaje i większość gier śmiga.
     
  18. Lord Eisen

    Lord Eisen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    po skasowaniu, fakt gra działa bez problemu. Ale dochodzę do wniosku że albo laser jest do skalibrowania albo do wymiany, bo znowu niektóre starsze gry nie działają. Wczoraj miałem ochotę odpalić dragons dogme i na 20 prób może 3 razy ją zobaczyło, że płyta jest w napędzie i raz tylko dało się zgrać ją na dysk. Jest sens kalibrować? czy lepiej od razu wymienić laser?
     
  19. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Wyczyscic lepiej i podniesc napiecie na laserze . Najlepiej wymien laser i bedzie na dluzszy czas spokoj.
     
  20. vincent1981

    vincent1981 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    turawa k. opola
    Hej, mam tu podobny problem. Wymieniłeś ten laser?
     
Wczytywanie...

Poleć forum