1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z odczytem nand'u

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez koloboro, Czerwiec 12, 2013.

  1. koloboro

    koloboro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    87
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam specjalistów

    Mam problem z konsolą na Falconie. Zrobiłem RGH 2 (męczarnia niemiłosierna) ale udało się odzyskać CPU KEY. wczytałem zmodyfikowany dashboard do konsoli wszystko ładnie się wczytało, po odłączeniu programatora konsola nie uruchamia się, nie reaguje na przyciski. nie mogę ponownie zczytać/zapisać nandu. J-runner daje taki komunikat: Flash Config: 0x00000000 Can not Continue

    Używam J-R Programmer.

    Kabelki polutowane prawidłowo bo wcześniej zrobiłem bez problemów nanddumpy, wgrałem ecc image, cała procedura rgh. tylko coś nie poszło z ostatnim zapisem do nandu.

    Pomóżcie jak wrócić konsolę do życia.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Filo301

    Filo301 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2011
    Posty:
    99
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    próbuj wgrać nand przez nandpro
     
  4. koloboro

    koloboro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    87
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    nandpro nie współpracuje z j-r programmer
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sw trzy sposoby. Odlacz zasilacz podlacz i w tym momencie erase nandu. Jesl8 zawiedzie poszukaj na xbox-scene sposobu na erase nand laczenie 4 nóg nandu bodajze 44 45 46 47. 3 sposob zew zasilanie do nandu bez zasilacza. Jesli nic z tego nie ozywi konsoli ubiles ja

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Ja radzę sprawdzić rezystor przy Hana, bo wygląda na to, że jest do wymiany.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. koloboro

    koloboro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    87
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Dokładnie o tym

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. koloboro

    koloboro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    87
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    rozumiem ze na tym zdjęciu to jest juz rezystor zastepczy.

    jaką ma rezystancję jeśli można bo nie widać dobrze kolorów pasków

    z góry dzięki
     
  10. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Oczywiście że zastępczy, normalnie jest tam rezystor smd 33ohm.
     
  11. koloboro

    koloboro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    87
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    rezystor sprawdzony jest ok

    spróbuję sposobu na erase poprzez zwarcie 44 i 47 nogi chipa, tylko muszę załatwić programator który współpracuje z nandpro.
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    W jrunner zrobisz erase
    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  13. koloboro

    koloboro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    87
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    dzięki kolego
    pomógł twój pierwszy sposób
    musiałem tylko zrobić kabelek na lpt zeby zrobić erase nandu. po erase, j-r programmer juz sobie poradził.

    konsola znowu żyje !!!!!!!!!!!!!
     
  14. DelMartinio

    DelMartinio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2013
    Posty:
    78
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żary
    Corona v2 problem z bootowaniem konsoli na X360run uruchamiała się bardzo długo jak zmieniłem na acev2 nie glitchowała wcale.
    Po wgraniu Retail chodziła bez problemy po wgranie Xebuild znów ten sam problem. Po zrobieniu Erase nand i wgraniu Retail po chwili czerwona dioda. to samo po wgraniu Xebuild.
    Jakies pomysły???
     
  15. DelMartinio

    DelMartinio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2013
    Posty:
    78
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żary
    Kod błędu Error 0032
     
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    0032 to chyba procek lub punkt od cpurst

    Wysłane z XPERIA T3
     
  17. DelMartinio

    DelMartinio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2013
    Posty:
    78
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żary
    Dzięki Opeael2
    Przykładając miernik na punty rc511 i punkt r4p4 pokazuje że są połączone nie ma żadnej przerwy choć r4p4 ma urwany pad. nie wiem czy to może być przyczyną. Jeśli padł procek to juz koniec tej płyty??? Myślałem że to wina nandu źle wyczyszczonej pamięci czy coś ;/
     
    Ostatnia edycja: Luty 12, 2016
  18. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  19. DelMartinio

    DelMartinio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2013
    Posty:
    78
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żary
    Chodzi Tobie o ten urwany Pad? mozna to naprawić? I jaki jest dobry sposób na erase nand w corona V2 bo czyściłem przez JR i taki efekt ??? No i oczywiście czy można ją jeszcze przywrócić do życia ???
     
    Ostatnia edycja: Luty 11, 2016
  20. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Tak można go naprawic
    0032 jest pewnie od urwanego punktu

    Wysłane z XPERIA T3
     
  21. DelMartinio

    DelMartinio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2013
    Posty:
    78
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żary
    Dzięki zainteresuje się bliżej tematem. Jak się uda to napiszę
     
Wczytywanie...

Poleć forum