1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z odczytem płyt XBOX 360 (przetrzyj szmatką...)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Degnerix, Grudzień 20, 2013.

  1. Degnerix

    Degnerix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam
    Wczoraj nagrałem najpierw Fight Night Round Champion i po wsadzeniu do XBOXA raz odczytał płytę a później już cały czas wyskakiwał błą "Nie można odczytać dysku przetrzyj miękka szmatką i tak dalej" pomyślałem że to może wina gry więc wypaliłem drugą grę Tomb Raidera i po wsadzeniu do XBOXA wyskakiwało to samo tylko już nie odczytał wgl płyty i za każdym razem wyskakuje błąd " przetrzyj miękką szmatką" no i wczoraj myslałem myślałem co tu może być nie halo i zrobiłem następujące rzeczy :

    1. Sprawdziłem gry nagrane wcześniej np GTA V, Forze 4 i wszystkie Assasyny oprócz Black flaga bo jeszcze go nie posiadam. Wszystkie gry się odpaliły beż żadnych błędów
    2. Wyczyściłem pamięć podręczną - nic nie dało dalej wyskakuje ten sam błąd.
    3. Sprawdziłem ustawienia ABGX i IMG BURNA - są takie same jak w poradniku na tym forum więc nic nie zmieniłem
    4. Zflashowałem jeszcze raz IHASA 124b pod Verbatimy
    5. Dzisiaj ściągnąłem Assasyna Black Flaga nagrałem wszystko ładnie pięknie jest opcja "Zainstaluj Grę" wybieram ją i wyskakuje że dysk może być zarysowany. Gdy chcę odpalić gre to włącza gre pyta o aktualizacje daje "nie" i wyskakuje błąd przetrzyj szmatką
    6. Już 3 płytki poszły mi sie j***ć a niby Verbatimy = jakość.

    Ma ktoś jakieś pomysły dlaczego nie chce mi czytać nowo nagranych gier ?
    Posiadam LT 3.0 i Ihasa 124b + Verbatimy

    Tutaj screeny z abgx (nie wiem dlaczego fight night taki mały ;/)
    Tomb Raider
    [​IMG]

    Fight Night
    [​IMG]

    Black Flag
    [​IMG]

    Nie wiem dlaczego te obrazki są takie małe ;/

    Pomoże mi ktoś z nagrywaniem tych gier lub posiada pewne wstawki tych gier ?? nagrywam tak samo jak wcześniej i tamte działają a te nie...

    @edit@
    w każdej skanowanej grze wymienionej wyżej wyskakuje ERROR 404. Jeżeli zeskanuje gry które nagrywałem wcześniej to wszystko diize pomyślnie w ABGX i nie wyskakuje żaden error.

    W grach które nagrałem dzisiaj i wczoraj nagrywanie zostało zakończone pomyślnie i w Nero Disc Speed wykazuje jakość dysku 90-95 %.
    Ma ktoś jakieś pomysły ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. AkaAdiS

    AkaAdiS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może źle zgrałeś? Albo płytki są zarysowane/uszkodzone/zabrudzone. Ja mam podobnie z jedną grą, i na forum dowiedziałem się, że to wina złego zgrania

    Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
     
  4. Degnerix

    Degnerix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płytki są identyczne jak wcześniej czyli Verbatim ustawienia ABGX takie same IMG burna też. Ostatnim razem nagrywałem GTA V i działa bezproblemowo a dzisijachcem wypalić AC black flag i d*pa... A może mam złe ustawienia pod XDG 3 podał by ktoś jakie ma ustawienia IMG Burna i ABGX po których każda gra mu chodzi ?
     
  5. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dla Verbatim MKM003 i MKM001
    EEPROM
    -Smart Burn - ON
    -Force Hyper Tuning - ON
    -Over Speed Writing - OFF
    -Online Hyper Tuning - ON
    IMGBURN
    -OPC - OFF
    -Prędkość x2,4

    Dla Platinum MBIPG101-R10-65 i Ritek-S04-66
    EEPROM
    -Smart Burn - ON
    -Force Hyper Tuning - OFF
    -Over Speed Writing - OFF
    -Online Hyper Tuning - ON
    IMGBURN
    -OPC - ON
    -Prędkość x2,4
    -Bufor max

    Dla Platinum MBIPG101-R12-00

    EEPROM
    -SMART BURN ON
    -FORCE HYPER TUNING ON
    -OVER SPEED WRITING OFF
    -ONLINE HYPER TINING ON
    IMG BURN
    -OPC off
    -prędkość 2.4x
    -Bufor max

    Ja tak nagrywam DVD-DL jeszcze żadna mi się nie skopała i żaden komunikat o szmatce nie wyskoczył , również na Black Flag
     
  6. Degnerix

    Degnerix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ok, dzięki zaraz spróbuje nagrać i zobaczymy co to będzie ;)


    @edit@
    i znowu to samo wyskakuje błąd przetrzyj szmatką lub płyta zarysowana.......
    Ma ktoś jakieś pomysły ? całe 10 płyt zmarnuje ? już zmarnowałem 4....
    Proszę o pomoc myślę że ktoś mi pomoże, może znajdzie sie jakiś specjalista :)
     
  7. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    A jak masz IMGburna ustawionego ???
     
  8. Degnerix

    Degnerix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    IMG Burn 2.5.7
    próba wypalenia dzisiaj fify z takimi ustawieniami jak nagrywałem pierwszy raz gry i dalej to samo w dodatku wydaje mi sie że moje płyty mają dziwną taką zamazaną powlokę.

    Ustawienia mam takie jak w tym poradniku i pierwsze gry działają do tej pory i też niektóre były XDG 3 i nie mam z nimi problemów ;/
    http://xboxforum.pl/artykuly-31/nag...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/

    Możliwe jest uszkodzenie lasera w IHASie poprzez wypalanie windowsa na płytach titanum cd/dvd z wgranym fw po verbatimy ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum