1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z odczytem płyt

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez encorton, Kwiecień 12, 2012.

  1. encorton

    encorton Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Prześledziłem kilka tematów i niby są podane linki które mogłyby mi pomóc, jednak wszystkie albo odsyłają do nie wiadomo jakiej strony, albo do strony głównej forum. Od jakiegoś czasu konsola ma problem z odczytem płyt. Aktualnie nagrywam ihasem z img burner max na płytach platinum. Proszę nie pisać żebym sprawdzał verbatimy bo już to robiłem.
    Po włożeniu płyty czasem ruszy za 1 razem, a czasem pokazuje się napis "otwórz napęd" i trzeba tak kilka razy otworzyć i zamknąć. W dodatku w różnych momentach gry często wyskakuje komunikat "wyczyść płytkę szmatką" czy jakoś tak.
    Podejrzewam że pomoże wymiana lasera, ale nie chcę od razu tego robić. Często trafiałem na wątek "gumki recepturki" ale wszystkie linki nieaktualne;/ Czy ktoś może mi przybliżyć ten temat? Jakieś zdjęcia itp. Może jakiś inny pomył na drugie życie napędu? Wymiana lasera to ostateczność którą chciałbym pominąć. Nie lubię dawać obcym dłubać w swojej konsoli, a sam się tego nie podejmę:)

    Xbox 360 elite z 2008 roku. Napęd BENQ VAD6038

    Jeżeli pomogłaby tylko opcja ostateczna to proszę też o namiary na jakiś dobry laser który będzie pasował. Pogrzebałem trochę na allego i sporo tego. Nie chcę chińszczyzny:)

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    No laser pada. A na allegro jest laser hop 141x i on Ci podejdzie.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak kolega wyżej....

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    można go podkręcić, jeszcze trochę pochodzi.
     
  6. encorton

    encorton Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok ale jak go "podkręcić?
    Zna ktoś ten sposób z gumką recepturką? Wszystkie tematy opisujące ten sposób są już nieaktywne. :)

    Edit:
    RuNNerka jeśli nie wiesz nic na ten temat to po co Twój post? Trafiałem na tematy w których pisano o jakiejś "naprawie/poprawie działania lasera" za pomocą gumki, ale wszystkie linki odsyłające do wyjaśnienia tego tematu przepadły. Dlatego proszę o to żeby ktoś mi tu wyjaśnił co i jak:p
     
  7. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Co ma gumka do lasera?

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  8. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  9. czarnyBP

    czarnyBP Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 23, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam ze swoja konsola podobny problem tylko ze moj naped to liteon i wymienilem laser na nowy kupiony na allegro , kupilem nagrywarke ihas i nadal wyskakuje ten blad, juz nie zawsze ale jednak, wiec jesli ktos ma jeszcze jakies pomysly to przylanczam sie do prosby jak to naprawic?
     
  10. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a na jakich płytach nagrywasz?
     
  11. czarnyBP

    czarnyBP Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 23, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    na esperanzach, w nagrywarce dostosowalem id plyty,
     
  12. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wina nagrywarki lub raczej tych płyt
     
  13. gofer88

    gofer88 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 7, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    3City
    Ja mam konsolę Xbox 360 Slim z grudnia 2011 i wgrane LT 3.0 i również mam czasami ten problem, że nie odczyta za 1 razem. Wydaje mi się, że napęd nie pada. Gram głównie z HDD

    PS. U mnie o czyszczeniu szmatką komunikat nie wyskakuje.
     
  14. kurczak80

    kurczak80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    339
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Lubawka
    Ja wymieniłem u siebie laser a i tak płyt nie czytało platinum nagranych z jakością 95% nawet po skalibrowaniu lasera. Po zakupie napędu nowego działały.
     
  15. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Panowie Liteon iHAS + Verbatimy i problem rozwiązany imo :)
    Jeśli jest informacja żeby przeczyścić szmatką to 99% problem z źle nagraną grą.
     
Wczytywanie...

Poleć forum