1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z odczytem plyty z gra

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Gaciuch, Grudzień 19, 2008.

  1. Gaciuch

    Gaciuch Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, konsolke mam 2 dzien =-] i mam maly problemik.
    Wypalilem sobie gre na plytce ale jak ja wkladam do xboxa(przerobiony) to pisze tylko "dysk z roznymi materialami" ktos wie dlaczego tak wyswietla ?? Za szybko nagrana plyta czy zle ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. plutap

    plutap Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2007
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  4. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nagrałeś tak ja tu >> http://x360iso.org/showthread.php?t=4
     
  5. Gaciuch

    Gaciuch Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Plytke nagrywalem Clonecd bo na innym forum polecali ten program =-c, teraz sprobuje tym imgburnem zobaczymy jaki bedzie efekt.
    P.s. czy szybkosc z jaka bede nagrywac moze wplynac na jej poznijeszy odczyt ?
     
  6. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    a czy uważasz, że jak ww wszystkich poradnikach piszą, że wypalać najlepiej max 2.4x to tak dla picu? :eek: jak masz dobrą nagrywarkę to max 4x jeszcze możesz nagrać.... jasne że ma znaczenie...
     
  7. Gaciuch

    Gaciuch Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chyba wiem co jest nie tak ale przydaloby mi sie potwierdzenie osoby ktora bardziej sie orjentuje.
    Nagralem wszysko jak w tutku (imgburn, predkosc 2.4, plytka verbatim i philips) probowalem nagrywac 6 razy wszystkie plytki poszly z dymem :(, za kazdym razem imgburner wywalil mi taki blad: Failed to Write Sectors 547072 - 547103 - Write Error
    Wiec teraz moje pytanko.
    Problem z plytami (jakies podrobki) czy moze jednak pora wymienic nagrywarke na nieco lepsza (moja to: Samsung SH-S162A)
     
  8. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  9. Gaciuch

    Gaciuch Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    log z imgburna
    I 16:00:04 ImgBurn Version 2.3.2.0 started!
    I 16:00:04 Microsoft Windows XP Media Center Edition (5.1, Build 2600 : Service Pack 3)
    I 16:00:04 Total Physical Memory: 2*096*620 KB - Available: 1*504*344 KB
    I 16:00:04 Initialising SPTI...
    I 16:00:04 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 16:00:04 Found 1 DVD-ROM and 1 DVD±RW/RAM!
    I 16:01:56 Operation Started!
    I 16:01:56 Source File: F:\ace-ng2.dvd
    I 16:01:56 Source File Sectors: 3*825*924 (MODE1/2048)
    I 16:01:56 Source File Size: 7*835*492*352 bytes
    I 16:01:56 Source File Volume Identifier: XGD2DVD_NTSC
    I 16:01:56 Source File Implementation Identifier: Sonic Scenarist 3.1
    I 16:01:56 Source File File System(s): ISO9660; UDF (1.02)
    I 16:01:56 Destination Device: [0:0:0] TSSTcorp CD/DVDW SH-S162A TS00 (D:) (ATA)
    I 16:01:56 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: RITEK-S04-66) (Speeds: 2,4x; 4x; 6x; 8x)
    I 16:01:56 Destination Media Sectors: 4*173*824
    I 16:01:56 Write Mode: DVD
    I 16:01:56 Write Type: DAO
    I 16:01:56 Write Speed: 1x
    I 16:01:56 Link Size: Auto
    I 16:01:56 Test Mode: No
    I 16:01:56 BURN-Proof: Enabled
    I 16:01:56 User Specified L0 Data Zone Capacity: 1*913*760
    I 16:02:24 Filling Buffer... (40 MB)
    I 16:02:25 Writing LeadIn...
    I 16:02:26 Writing Image... (LBA: 0 - 3825923)
    I 16:02:26 Writing Layer 0... (LBA: 0 - 1913759)
    W 16:08:04 Failed to Write Sectors 547072 - 547103 - Write Error
    E 16:09:58 Failed to Write Sectors 547072 - 547103 - Write Error
    I 16:09:58 Synchronising Cache...
    I 16:09:59 Closing Track...
    E 16:10:04 Close Track Failed! - Reason: Write Error
    I 16:10:04 Closing Track (Last Attempt!)...
    E 16:10:04 Close Track Failed! - Reason: Write Error
    I 16:10:05 Finalising Disc...
    E 16:10:13 Finalise Disc Failed! - Reason: Session Fixation Error - Incomplete Track in Session
    I 16:10:13 Finalising Disc (Last Attempt!)...
    E 16:10:13 Finalise Disc Failed! - Reason: Session Fixation Error - Incomplete Track in Session
    E 16:10:13 Failed to Write Image!
    E 16:10:13 Operation Failed! - Duration: 00:08:16
    I 16:10:13 Average Write Rate: 2*426 KB/s (1.8x) - Maximum Write Rate: 3*465 KB/s (2.5x)
     
  10. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wgraj najnowszą wersje >> http://download.imgburn.com/SetupImgBurn_2.4.2.0.exe
    Jeśli nie chcesz mieć więcej problemów z nagrywaniem to kup płyty Verbatim x2.4 a nie te riteki. Jak widzę nie zaktualizowałeś jeszcze fw do napędu.
    Dlaczego ustawiasz na x1 jak napęd supportuje tylko takie prędkości dla tej płyty (Speeds: 2,4x; 4x; 6x; 8x)
     
  11. Gaciuch

    Gaciuch Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki ogromne wszystkim =-}. Wgranie nowego firmware + nowa wersja imgburn + verbatim i wszystko ladnie sie zgralo i chodzi :).
     
  12. siur1992

    siur1992 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam mam taki problem ze nagralem plyte odczytuje mi chwile i pokazuje sie czarny obraz zainstalowac gre moge ale z tym uruchomieniem jest problem mam plik iso i dvd nagrywalem programem imgburm koles ktory mi wczesniej przerabial gre pokazywal wszytsko okey fable 3 dziallalo a u mnie niechce co moze byc przyczyna prosze o szybka odpowiedz
     
Wczytywanie...

Poleć forum