1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z odczytem płyty z grą

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez new1984, Marzec 3, 2012.

  1. new1984

    new1984 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć.

    Widziałem wiele wątków podobnych do tego, ale najczęściej dotyczyły mocno używanych sprzętów.
    Mój Xbox jest nowy - rozpakowany tydzień temu.
    Przez pierwsze 4 dni gry z zestawu (Forza 4 + 2 na kinect) śmigały bez problemów, a nagle wyskakuje błąd: wyjmij grę i wyczyść miękką ściereczką.
    Jak wyłączę konsolę z zasilania i włączę, to Forza uruchomi się do wyścigu, ale nie wgra już np. tekstur drogi i się zawiesza (albo zwiecha jest na napisach początkowych). Później żadna gra się nie uruchamia.

    Proszę o pomoc - konsola nie miała flash'a. Jeszcze :02.47-tranquillity:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    a sprawdzałeś też inne tytuły ? z FM 4 ten błąd to standard, sypie nim na oryginałach na piratach, nie ma znaczenia ale też nie u wszystkich...
     
  4. new1984

    new1984 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć.
    Tak, mam jeszcze Kinectowe: Adventures i Joy Ride.
     
  5. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Do usunięcia
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn


    Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk
     
  8. new1984

    new1984 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak, to samo.

    @!ESLORD - wiem, zastanawiałem się, czy nie mogę czegoś zrobić w domu. Zastanawiające jest to, że konsola na początku chodziła ok. I nagle zonk.

    ps - cache też wyczyściłem. Bez zmian.
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Mój samochód też działał do wczoraj normalnie, a dzisiaj jade pociągiem.


    Nie ma co kabinowac kolego, maszgwarancje więc z niej skorzystaj ;)

    Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sprawdzil bym laser/inne pcb czy nie ma wady. Wadyukryte lubia wychodzic w praniu

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  11. Vardas

    Vardas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    292
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wałbrzych
    Nie wsadzałeś brudnych płyt do napędu?
    Zawsze sprawdzasz czy są czyste przed włożeniem?
    Może laser zabrudziłeś czymś.
     
  12. new1984

    new1984 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć,
    były tylko 3 płyty w napędzie - wszystkie prosto z pudełek - nowe, oryginalne płyty.
    Zawsze przed włożeniem do napędu przecieram ściereczką do okularów.
     
  13. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    no, ja też się przychylam do rad przedmówców - oddaj na gwarancję :) a jeśli kupiłeś przez sieć to masz 10 dni na zwrot bez podania przyczyny i za odzyskaną kasę możesz od razu nowego kupić:)
     
  14. new1984

    new1984 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak zrobię - pójdzie na gwarancję.
    konsola wariuje - wczoraj ściągnąłem jakąś demówkę, pograłem i wyłączyłem. I wtedy - napęd cudownie zaczął działać. ...po czym przestał :D

    Więc wracam dziś do sklepu.
    Pozdrawiam, i dzięki za pomoc.
     
  15. madluxx

    madluxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    169
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KATO
    Reklamuj, po co kombinować
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tylko reklamuj konsole, w microsoft nie u sprzedawcy. Nie mozesz mu zwrocic otwartego uzywanego sprzetu.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  17. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    A tam nie możesz od razu, mi przyjęli router w saturnie otwarty, z lodówką kiedyś też miałem identycznie i w NEO też przyjęli bez zająknięcia. Tak naprawdę to dobra wola sklepu a właściwie ich nastawienie pro/anty klienckie ;)
     
  18. new1984

    new1984 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak właśnie zrobię - za godzinę będę w MM.
    Rozmawiałem wczoraj, i dostałem info, że zadzwonią od razu do dystrybutore. Jeśli konsola jest nowa (a tak jest w moim przypadku), to prawdopodobnie będzie wymiana od reki.
    Dam znać, jak się sprawa skończyła.
     
  19. Ivanow

    Ivanow Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    WWL
    Powiem wam że ja już dwa razy się oszukałem na sprzęcie kupowanym w hipermarkecie, raz na głośnikach samochodowych Pioneer (poodklejały się membrany po dwóch miesiącach, mi i mojemu koledze to samo) i raz na radiu samochodowym Sony (laser strasznie przerywał czytając płyty CD).

    Podejrzewam, że duże firmy mogą pchać tam najgorsze partie towaru bo przecież i tak klient łyknie wszystko...ewentualnie może to yć kwestia traktowania i przechowywania towaru na magazynie takiego molocha :)

    Ja od jakiegoś czasu po takich akcjach przestałem sponsorować hipermarkety z elektroniką.
     
  20. new1984

    new1984 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na tą chwilę klocek został odesłany do dystrybutora. Powinni się 'uwinąć' w 2 tygodnie.
     
  21. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    No i słusznie, ja też nie biorę nic ze stocków żadnych - wszystko z oficjalnej dystrybucji - PL/UK. A dział elektroniki w hipermarketach omijam szerokim łukiem. Nie chcę konfabulować ale wydaje mi się że oni czasem sprzedają produkty ze zwrotów w nowych opakowaniach.
     
Wczytywanie...

Poleć forum