1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z odczytywaniem NAND

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Banana96, Marzec 28, 2010.

  1. Banana96

    Banana96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Błagam, pomóżcie, nie wiem już co robić. Próbuję już któryś raz zdumpować NAND i się nie udaje. Ciągle dostaję błąd 250, czyli cały czas mam "Error: 0 reading block ...". Tak mam od bloku 0 do 3FF, czyli wszystko. Kable mam na pewno dobrze polutowane, rezystory są ok, komp i xbox działają w 100%, a i tak ciągle mam tan sam błąd. Proszę o pomoc w tej sprawie - co mam robić, bo zaraz mnie krew zaleje :mad:.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zmień diode na 1N4148 jeśli masz taką kup raz jeszcze, zmień tryby dla lpt w biosie czy w menadżer urządzeń. Ostatecznie zmień komputer
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Sprobuj tez wywalic rezystory. wazne sa tez kabelki - najlepiej kup z metra takie jak w kablu sieciowym ze jest w srodku jeden drut a nie duzo tych wloskow.
     
  5. bonzo

    bonzo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    które rezystory wywala sie w tej sytuacji?
     
  6. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    jak wywalisz rezystory to ryzykujesz uszkodzeniem portu LPT lub pamięci nand
    a zainstalowałeś XPDisablePolling ? i port95nt ? - wątpię ...


    LPT w biosie ustaw na Normal jak nie masz SPP

    jak nadal masz błędy to albo źle polutowane lub spróbuj na innym PC



    .
     
  7. Banana96

    Banana96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Tak, obie te rzeczy mam zainstalowane, ale nie wiem czemu u mnie na płycie głównej nie ma w ustawieniach porty LPT trybu SPP.
     
Wczytywanie...

Poleć forum