1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z odczytywaniem nowych gier na x360

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez wo1ny, Grudzień 9, 2008.

  1. wo1ny

    wo1ny Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem polega na tym ze konsola prawie w ogole nie czyta mi nowych gier. Gdy ja flashowalem wszystko bylo ok az tu nagle po kilku miesiacach grania poprostu przestala mi czytac nowo wychodzace gry ..... chcial bym sie dowiedziec czy to jest wina nowego softu czy poprostu konsola mi padla ?? Dzieki z gory jak ktos pomoze mi z tym problmem
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. CuxPL

    CuxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    182
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Prochowice
    Jaką nagrywarką nagrywasz??Na jakiej płycie?Jakim Programem?
     
  4. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    I jeszcze dodaj czym się objawia te nie działanie gier, jakiś błąd wywal.... Podaj jeszcze logi z imgburn.

    Pewnie napęd pada ;)
     
  5. wo1ny

    wo1ny Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    gry nagrywam nagrywarka philipsa program do wypalania mam imgburn a co do logow to ine ma bledow tak jak kolega napisal wydaje mi sie ze faktycznie moze padac cd rom dzieki za pomoc ;)
     
  6. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  7. BoskiSqnJPL

    BoskiSqnJPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    łódź
    A nie szturchnales czasem konsoli??
     
  8. wo1ny

    wo1ny Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsola juz od dobrych kilku miesiecy nie jest ruszana z miejsca, narazie nie dodam logow bo nie mam DL jak bede cos nagrywal to dodam je .... thx
     
  9. mentek

    mentek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mialem podobny problem... konsola jedna z pierwszych dodam.... wsumie rozebralem przeczyscilem laser i smiga znow dobrze:D
     
  10. Abdulas

    Abdulas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Warszawa
    albo moze za STARY SOFT W NAPEDZIE i przez to gry nie dzialaja???
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    no na bank masz stary soft w napedzie. ix 1.6 sie klania
     
  12. bhazd

    bhazd Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie, to mój pierwszy post na forum, mam podobny problem z nowymi grami na 360-tkę. Flasha mam starego - iXtreme 1.4, do tej pory wszystkie gry mi działały. Kupiłem jednak kilka nowych (za wolny net do ściągania...) i żadna z nich niedziała. Człowiek, od którego kupowałem powiedział mi, że przerobi mi te gry na 2nd wave i wszystko będzie grało na 100%. Wcześniej sciągnąłem sobie najnowszą wersję dasha (z tego forum). Kiedy przyszły mi te gry, okazało się, że żadna z nich niedziała, tzn. cały czas na ekranie widnieje napis "Odczytywanie". Pomyślałem, że może to być wina napędu, dla pewności więć spróbowałem odpalić jakieś starsze gry. One oczywiście poprawnie zadziałały. I tu pojawia sie moje pytanie: czy jeśli zrobię sobie teraz flasha 1.51 to te gry 2nd wave mi odpalą ? Bo słyszałem, że jakbym zrobił 1.6 to będą się nadawać do kosza. Proszę o odpowiedź :)
     
  13. kalik

    kalik Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sulejówek
    witam...

    mam ten sam problem co kolega wyzej tylko ze ja sciagam gry... i raz prototyp mi zadzialal a jak znowu go nagralem to juz mi nie dzialal... starsze gry tez dzialaja... a te nowe nie... prosze o pomoc!!
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    zalezy jak ci ten obraz przerobil. daj zrzut z abgx360 z tej płyty
    przerobki na wave 2 beda działac na 1.51 a na 1.6 juz nie
     
  15. x36020gb

    x36020gb Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Masz stary soft w napedzie xterne 1,4 albo 1,5 i dzatego ci nowych gier nie odczytuje . teraz nowe gry zabezpieczana są zabezpieczeniami typu Wave 3 i łamie je tylko xtreme 1,51 lub 1,6 ,w straszych grach były zabezpieczenia typu Wave 2 i łamały je flashy typu xtreme 1,4 i 1,5. Wieć musisz na nowo flashować napęd lub zmieniać zabezpieczenia w grach
     
  16. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    x36020gb po
    1. wave 2 to nie zabezpieczenie tylko w skrocie typ partycji viedo jaki jest w obrazie płyty. moga byc na dzien dzisiejszy 3 rozne rozmiary tej partycji i dlatego sa trzy wavy (1 niepsotykamy juz albo w bardzo starych grach, drugi (najbardziej popularny) i trzeci ktory wyszedl po dodaniu aktualizacji NXE na płyte z obrazem
    2. koles twierdzi ze ma patchowane te obrazy z wave 3 na wave 2 wiec teoretycznie powinny chodzic na 1.41. jak zapoda screeny z abgx360 to sie wiecej dowiemy
     
  17. cinekcineos00

    cinekcineos00 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Bład Sacred 2 HELP PLS !!!!!!!

    EJ u mnie tez jest cos nie tak:
    Mam gre pirata która zakupiłem i gdy ja wkładam do xboxa nie chce jej czytac tylko widnieje na ekranie napis xbox360 i jest cos takiego jak pasek odtwarzacza i niewiem co to jest co jest !!!! pomocy !!!! :(
    Posiadam xtreme 1.41 i naped BenQ a z płyta jest niby wszystko ok :(
    Pomocy i dzieki :)
     
  18. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Ja ostatnio nagralem koledze kilka sztuk przerobionych na 2 wave bo ma stary soft i kazda smiga bez problemu ;)
    Zamowil kolejne i tak nie gra online takze zbede jest przerabianie napedu pod nowy FW.
     
  19. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    cinekcineos00 - poszukaj sobie postow na 2 tematy: wave3 i ixtreme 1.6
    wszystko ci sie wyjasni.
     
  20. cinekcineos00

    cinekcineos00 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sacred 2

    EJ u mnie tez jest cos nie tak:
    Mam gre pirata( Sacred 2) która zakupiłem i gdy ja wkładam do xboxa nie chce jej czytac tylko widnieje na ekranie napis xbox360 i jest cos takiego jak pasek odtwarzacza i niewiem co to jest !!!! pomocy !!!!
    Posiadam xtreme 1.41 i naped BenQ a z płyta jest niby wszystko ok
    odpowiedzcie mi na to pls :)
     
  21. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Reklamuj u sprzedawcy ;)
    Daj zrzut z abgx360 z tej płyty.
     
Wczytywanie...

Poleć forum